PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322803
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

F I N A Ł

ocenił(a) serial na 10

Jak oceniacie finał ? jak zakończy się waszym zdaniem seria piąta ? dużo wiemy już ale..........

holdus

Będzie strzelanina i smutny finał w tym stylu coś
https://www.youtube.com/watch?v=6o0Co4kbRZo

ocenił(a) serial na 10
holdus

JA NIE CHCE ŻEBY SIĘ SKOŃCZYŁO:( nikt nie chce hehe
Myślę, że nas zaskoczą jak zawsze:)

ocenił(a) serial na 8
dzikudzina

Końcówka 15-go odcinka sugeruje, że dowiemy się coś o przeszłości Walta i o sprawie z Gray Matter Technologies, co pewnie w pewnym stopniu wyjaśni pobudki wejścia Walta w narkobiznes.

Trzeba zwrócić uwagę, że między końcówką przedostatniego, a początkiem ostatniego odcinka, minie trochę czasu, co sugerowały poprzednie odcinki. Powstaje pytanie- czy twórcy przejdą nad tym okresem czasu obojętnie czy też wydarzy się wtedy coś, co wpłynie na bieg wydarzeń w finale serialu.

No i jeszcze kwestia rycyny- dla kogo jest przeznaczona? Uważam, że nie dla osób, z którymi Walt będzie miał bezpośrednie starcie- na tych przeznaczona jest inna broń:) Samobójstwo za pomocą tej trucizny to raczej średni sposób na pozbawienie się życia, więc odpada, że Haisenberg bierze ją dla siebie. Stąd najbardziej prawdopodobne możliwości to:

1) Jessie- musiałby mu ją jakoś podać, a Pinkman jest dobrze pilnowany. Wcześniej trzeba by było pozabijać wszystkich wujków, a z tego pomysłu, biorąc pod uwagę chęć wydania się policji przed obejrzeniem spotu z byłymi wspólnikami nie ma co liczyć. Zresztą, mało prawdopodobne jest, znając realizm tej produkcji, że sam Walt będzie w stanie zabić kilkoro osób, dla których przemoc nie jest obca.

2) Skyler/Junior/Holly- za bardzo kocha własną rodzinę, nie byłby w stanie tego zrobić

3) Koleś, który załatwił mu ucieczkę z ABQ- miałby tu motyw, jeżeli istniałaby szansa na wywinięcie się od wymiaru sprawiedliwości, bo w końcu jest on świadkiem mogącym poświadczyć, że Walt to Walt. Jednak jest tyle innych osób, znających tożsamość, nawet nową, głównego bohatera, z jego rodziną na czele, że nie miałoby to sensu

4)Marie- byłby to akt jakiejś zemsty, ale w sumie nie wiadomo za co, chyba że za powiedzenie Juniorowi prawdy o ojcu

5)Lydia- to rozwiązanie wydaje mi się być najbardziej prawdopodobne. Lydia chce śmierci Skyler, która może zdradzić powiązania tamtej ze światem przestępczym. Może dojść do tego, że faktycznie żona Walta zostanie zabita, a ten, w akcie zemsty, będzie chciał odebrać życie byłej wspólniczce.

Mój typ:
-Walt wraca, by zabić byłych wspólników z Gray Matters, co mu się udaje.
-podaje w jakiś sposób rycynę Lidii i zmusza ją, by obciążyła wójków Todda odpowiedzialnością za śmierć Hanka
-na koniec serialu widzimy WW umierającego gdzieś na odludziu, niszczonego przez raka

ocenił(a) serial na 10
fatmandee

Na pewno nie bedzie takiego zakonczenia jakiego sie wszyscy spodziewaja :)

"Końcówka 15-go odcinka sugeruje, że dowiemy się coś o przeszłości Walta i o sprawie z Gray Matter Technologies, co pewnie w pewnym stopniu wyjaśni pobudki wejścia Walta w narkobiznes." z tym sie zgodze // chodz jego pobudki znamy, odebrali mu jego imperium, pokazal ze sam moze stworzyc cos wiekszego na czym zarobi wiecej niz oni. Na pewno w ostatnim odcinku cos z tym bezie jestem pewny.

Mozliwe ze bd tak, ze walt wzial rycyne dla siebie zeby sie otruć, przy czym przyzna przy mediach ze wspolpracowal z Gray Matter Technologies i sponsorowal ich pieniedzmi z narkotykow (zrobi to po to by ich zniszczyc), na nazistow albo nasle jakis zabojcow albo po prostu odda sie w rece policji i zezna wszystko i dostarczy jakis dowodow na nich, przy czym policja tam pojedize i ich zabije, jessie wtedy pojdize do podla, a walt po zazyciu rycyny umrze. Amen

maqiU

A mnie się marzy takie zakończenie:
- Jesse wysadza laboratorium, w wybuchu ginie Todd i sam Jesse;
- Walt rozprawia się z wujkami (albo zabija, albo nasyła na nich policję), odbiera im kasę, a następnie kupuje udziały w Gray Matter Technology korzystając ze swojej fałszywej tożsamości;
- nie ma kto gotować niebieskiej metaamfetaminy, więc Lydię załatwią jej kupcy z Czech, bo przestała być przydatna i za dużo wie (niezła ironia losu, biorąc pod uwagę jak za każdym razem histerycznie domagała się uśmiercenia nieprzydatnych w biznesie i wiedzących za dużo osób);
- Walt zmusza jakoś Saula do współpracy, żeby upewnić się, że po jego śmierci udziały w Gray Matter Technology przejdą na jego rodzinę;
- zjada ostatni posiłek doprawiony rycyną w Pollos Hermanos.

ocenił(a) serial na 10
miaja

- Jesse wysadza laboratorium, w wybuchu ginie Todd i sam Jesse <- w sumei to było by super, jak widać jessemu już nie zależy za bardoz na życiu i na pieniadzach jak widzielismy we wczesniejszych odcinkach, tyle ze predzej musial by wysadzic wszystko bo wie ze jak cos zrobi to zabija tego malego synka i nasuwa się kwestia czy potrafił by sam zrobić bombe ?
- a następnie kupuje udziały w Gray Matter Technology <- to jest genialne.
- nie ma kto gotować niebieskiej metaamfetaminy, więc Lydię załatwią jej kupcy z Czech, <-to tak samo jak wyzej genialne
- Walt zmusza jakoś Saula do współpracy, żeby upewnić się, że po jego śmierci udziały w Gray Matter Technology przejdą na jego rodzinę; <- możliwe
- zjada ostatni posiłek doprawiony rycyną w Pollos Hermanos. <- to jest bardzo mozliwe znajac klimat bb

Ogólnie bardzo mi sie podoba to Twoje zakończenie, w sumie pare rzeczy jest bardzo prawdopodobne :)

Dla wszystkich naiwniaków połączenie Walt + Jassie jest nie możliwe.

W sumie rycyna może być faktycznie dla gretchen i elliott a posłąć może ją za pomocą saula (oni maja problemy, saul jest prawnikiem i dzwoni do nich i twierdzi ze moze im pomoc).

ocenił(a) serial na 10
fatmandee

Myślicie, że będzie coś z Saulem ?

ocenił(a) serial na 10
Piotrek14

ludzie, co wy z tym saulem macie :D mnie tak naprawde ani troche nie obchodzi jego przyszlsoc czy tez przeszlsoc. bardziej mnie interesuje tak brunetka, ktora rozmawiala z Toddem w barze czy tez przyszlosc Marie. dajcie juz spokoj z godmanem ;p

haubi

Jest to bardzo ciekawa postać pod wieloma względami. Samo to jak wciągniety został w to wszystko i jak go to zmieniło sprawia, że jak widać nie tylko mnie interesują jego losy :)

ocenił(a) serial na 9
Piotrek14

Coś mi się wydaje że w poprzednim odcinku widzieliśmy go już po raz ostatni.

ocenił(a) serial na 10
fatmandee

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie (może bardziej chęć), że Walt uwolni Jessego i będą razem przeciw całemu światu. Mimo różnych akcji między nimi, zawsze łączyła ich jakaś dziwna więź, która kazała stanąć po stronie drugiego. Walt i Jessy są straceńcami, co im zależy? Według mnie zagrają w jednej drużynie..
Może tak to się skończy, że cała sytuacja obróci się na ich korzyść? Może wszystko zleci na wujków, którzy mają u siebie wytwórnie mety? Niewielu ludzi żyje, którzy mogą udowodnić winę Walta. On sam głośno nie przyznał się do tego wszystkiego. W sumie, może okazać się biednym panem chorym na raka, którego źli ludzie wrobili w winę. Nie ma świadków. Media zrobiły wrzawę, bo zaginął agent DEA, który twierdził że jego szwagier produkuje metę.
Myślę że tak to może się zakończyć. Uśmieszkiem "niewinnego" Haisenberga.

Chociaż..zostaje jeszcze sprawa rycyny. Może po oczyszczeniu Walta z zarzutów, sam ją przyjmie. Jedyną osobą, która może zakończyć jego życie jest on sam.

Ale gdybać można na milion sposobów.
Oby tylko to co się z nim stanie nie było kafkaesque :)

ocenił(a) serial na 10
pantalonada

w sumie moglo by byc tak . walt pomaga jessemu a on zapomina o tym wszystkim i chce sie zemscic na nazolach za zabojstwo jego
ukochanej. pozniej przypomina sobie te wszystkie cierpienia i zabija walta. albo we dwoje poddaja sie i zostaja skazanki za te wszystkie przestepstwa i jednoczesnie owiani slawa za najlepsza mete i najwieksze imperium narkotykowe :D

ocenił(a) serial na 10
haubi

walt nie zabije jessiego prędzej zabiją razem wujków (jessie bedzie chcial ich śmierci za to co mu zrobili) a po wszystkim walt moze podac recyne albo Lidi albo sobie po zakonczeniu odwetu

ocenił(a) serial na 10
pantalonada

kto wie, może być i tak
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s720x720/998967_49633 9620455661_1757027304_n.jpg
:D

ocenił(a) serial na 10
pantalonada

jak dla mnie to fake ;p

ocenił(a) serial na 9
pantalonada

I świat opanuje zombie-apokalipsa. To by wyjaśniło po co Waltowi ta pukawka.

ocenił(a) serial na 9
pantalonada

Ja też jakoś coś czuję (i mam nadzieję) że Mr White i "Yo" Jesse, połączą jeszcze raz siły i zniszczą wujków. A dalej to jakoś mi najbardziej intuicja podpowiada dwie teorie tutaj wymyślone - Jesse po rozpierdusze u Wujków niespodziewanie strzeli Waltowi w łeb albo Walt zażyje wcześniej rycynę i po akcji i mission complited umrze gdzieś na boku, niczym Mike.

ocenił(a) serial na 10
holdus

Walter White zostanie drwalem - to ponoć ostatnio najlepszy motyw na finał!

holdus

Jesse zabije Walta po tym jak wcześniej rozliczą się z nazistami, Lydią i w jakiś sposób także z byłymi wspólnikami WW.

ocenił(a) serial na 10
kamil_aleksander

ale chwila bo przeciesz Walt sie zmotywował do działania kiedy zobaczył swoich znajomych w tv.... to chyba dla nich bedzie recyna