PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 323034
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Dlaczego "POLLOS"?

ocenił(a) serial na 10

Jestem na 2 odcinku 3 sezonu, i nie wiem o co chodzi z tym POLLOS. Taką wiadomość dostał 2 razy Walt i ci dwaj goście (którzy mieli go zabić), ale po dostaniu tej wiadomości wiedzieli o co chodzi. W Google Translate sprawdziłem to słowo i oznacza ono "kurczak". Jest w tym jakiś głębszy sens, wyjaśni się to później? (wiem, że ten cały szef ma fast foody z nazwą Pollos, ale nie widzę powiązania)

Proszę nie spoilerować, najwyżej napisać, "że się to później wyjaśni".

NexaT

Chodziło o natychmiastowe spotkanie w "Pollos Hermanos". Raczej nie potrzeba do tego większego wyjaśnienia.

ocenił(a) serial na 10
marcin261287

Aha, ok. Mimo to, myślę, że to trochę dziwne, bo tamci bracia dostali tą wiadomość i od razu wiedzieli, że mają nie zabijać Walta.

ocenił(a) serial na 8
NexaT

Hehe później się wyjaśni.

ocenił(a) serial na 8
NexaT

Bodajże w 3x03 ale głowy nie dam

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Jestem już na 08 i nic nie słyszałem o tym. Szkoda, bo jednak troche mnie to ciekawi.

ocenił(a) serial na 8
NexaT

No Gusa z Katelem łączy umowa.

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Wiem o tym, ale skoro "pollos" to "kurczak", to skąd m.in. Walt wiedział, że Gus zgadza się na sprzedaż jego 38 funtów mety, czy Ci bliźniacy, wiedzieli, że mają nie zabijać Walta?

ocenił(a) serial na 8
NexaT

Pollos to nazwa restauracji Gusa. Walter wiedział o tym bo saul mu powiedział jak się Gus konatktuje. A bliźniacy nie byli AŻ tak głupi

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

No chyba, że tak. :P