PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322990
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Chodzi o to ,że BB i DH to w tej chwili (moim zdaniem) najlepsze seriale . Waszym zadaniem jest
napisanie czy bardziej wolicie Walter'a White'a ,czy może Dr.Gregory'ego House'a. Byłbym
zadowolony gdybyście nie pisali ulubionych bohaterów za pomocą tego ,który serial lubicie bardziej,
o to czy bardziej do gustu przypada wam twardy bad-ass Walter White lub zabawny doktor, wesołek
Gregory House. Napiszcie również ,który serial bardziej ,,kupił wasze serca'' z tej wojny ,,gigantów''.
W ostatnim pytaniu napiszcie jaki OGÓLNIE ze wszystkich seriali jakie oglądacie lubicie najbardziej.
PISZCIE!!!

Milosz12345678910

Breaking Bad vs co?? przepraszam za mój post, ale po prostu nie widzę rywalizacji ;)

ocenił(a) serial na 8
Milosz12345678910

W Housie jedyną fajną postacią jest właśnie House:P Tam nikogo dla kogo warto byłoby jeszcze oglądać ten serial nie ma. W BB mamy Jessiego i Saula, których uwielbiam :) Za to Waltera nigdy nie lubiłam... Ogólnie seriali wolałabym nie porównywać, gdyż są to dwa różne światy. A co do mojego numeru jeden, obecnie jest to wciąż Gra o tron.
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Milosz12345678910

Oglądałam wszystkie 8 sezonów Housa dla głównej postaci zagranej genialnie przez Hugh Lauriego. Są podobieństwa między Gregory Housem i Walterem White- obaj bardzo inteligentni, aroganccy, dumni i cierpiący i w rozdarciu. Uważam, że zarówno Hugh Laurie jak i Bryan Cranston są wspaniałymi aktorami dramtycznymi i komediowymi i potrwili sprawić, że antypatyczni bohaterowie nadal wzbudzają sympatię i współczucie. (Sądzę , że Hugh Laurie ze swoim talentem udźwignąłby rolę Walta, gdyby miał taką możliwość- ale tego się nigdy nie dowiemy na pewno).

Najogóloniej jednak ujmując- prównywanie "Housa" z "Breaking Bad" to jak zestawianie nieco podrasowanej i ambitnej, ale jednak opery mydlanej z wybitnym dziełem sztuki filmowej. Breaking Bad (wszystkie 5 sezonów) - to genialny scenariusz, obsada, zdjęcia, fabuła na miarę dramatów Szekspira.

ocenił(a) serial na 8
marysiaur

Gdyby Laurie zagrał Waltera jeszcze przyjemniej oglądałoby mi się BB :)

ocenił(a) serial na 10
Milosz12345678910

Breaking bad vs dr house poważnie?

Replikant1

POWAŻNIE!

ocenił(a) serial na 10
Milosz12345678910

Zdecydowanie nie da sie porownac. Dr House mozesz zaczac ogladac tak naprawde od dowolnego momentu i bedziesz w temacie(fabula jest ale kazdy odcinek tworzy swoja odrebna historie), z BB tak sie zupelnie nie da bo serial sprawia wrazenie jakby by zaplanowany od poczatku do konca... i gdyby pominac odinek z mucha kazdy odcinek jest mega wazny i ma wplyw na bohaterow.