W trakcie oglądania BB dowiedziałam się, że jest on emitowany na Polsacie. Przykro tylko, że o takiej porze. W ciągu dnia trudne sprawy, dlaczego ja, pamiętniki i tak przez cały dzień na zmianę...a na prawdę dobry serial, który miałby pewnie wysoką oglądalność emitują kiedy większość ludzi już śpi, pytanie po co? Po prostu ręce opadają ;/
Bo seriale typu Trudne sprawy czy dlaczego ja są serialami dla kobiet. W typowym społeczeństwie mąż pracuje a żona siedzi w domu, sprząta i gotuje. W międzyczasie żona zrobi sobie przerwę i obejrzy Trudne sprawy, natomiast natomiast mąż wraca do domu wieczorem, je obiad, siada przed telewizorem i ogląda Breaking Bad. BB nie może lecieć w dzień bo człowiek musiałby zwalniać się z pracy aby obejrzeć odcinek, dlatego wtedy lecą Trudne sprawy bo kobieta może obejrzeć gdyż ciągle przebywa w domu. Mnie to nie dziwi, program jest ułożony idealnie według potrzeb ludzi.
Tylko, że godzina 1:00 to nie jest wieczór, tylko noc. Wydaje mi się, że ludzie, którzy pracują i muszą wstać wcześnie rano raczej nie oglądają telewizji o tej godzinie. I nie mówię tu o tym, że BB powinno lecieć w ciągu dnia w zamian za jeden z wymienionych seriali, bo to oczywiście też nie miałoby sensu. Idealną porą byłby właśnie wieczór :)
Dwa filmy (megahity) w poniedziałek od 20:00 są puszczane od wielu lat, to już można powiedzieć tradycja. Zapewne wielu ludziom nie spodobała by się taka zmiana, że zamiast filmów nagle zaczęli by puszczać serial. Przyzwyczaili się (ja również) do tego, że w poniedziałek leci to co leci.
Oprócz poniedziałku są jeszcze inne dni :) Swego czasu na Polsacie w niedziele o 20 leciało Prison Break, a więc można? Po prostu szkoda, że dla BB zabrakło lepszej pory, bo z chęcią usiadłabym przed tv i obejrzała serial jeszcze raz, ale cóż. Pozdrawiam
nie puszczą tego o tej godzinie, bo tematem są narkotyki i nie można gorszyć młodzieży :D
Nie śmiej się, bo ten serial naprawdę jest od 18 lat. Tak pisze na FOX-ie przed emisją, na tym kanale leci o 22, a przecież mógłby lecieć wcześniej gdyby nie był tylko dla dorosłych.
ja się nie śmieję, ale o 22 to mogliby emitować. To chyba jedyny rozsądny kompromis, jeśli nie o 20 i nie po północy, to 22 jest odpowiednią godziną.
Paradokumenty są serialami dla kobiet?? BB skierowane do mężczyzn?? No cóż, właśnie poczułam się bardzo męska :-))) Faktem jest natomiast, że nie można oczekiwać emisji BB w paśmie popołudniowym, gdyż dawka przemocy i wulgaryzmów jest w tym przypadku bardzo duża, 22 to byłoby optimum dla tego typu produkcji.
1 sezon leciał rok temu o normalniejszej godzinie (22:00?), ale podobno miał niską oglądalność i z tego co pamiętam to przyspieszyli nieco emisję (2 odcinki na raz?), żeby szybciej zdjąć z anteny jak to ktoś pisał kiedyś na tym forum. Nie wiem ile w tym prawdy. Produkcja polsatowskich seriali jest raczej tańsza niż wykupienie praw do takiego serialu jak Breaking Bad, ale żeby te wszystkie "trudne sprawy" miały większą oglądalność to trudno uwierzyć. Może wszyscy krytykują, ale jak nikt nie patrzy to oglądają po kryjomu.
Pewnie masz trochę racji, że wielu ludzi ogląda ten badziew po kryjomu, choć publicznie krytykują, to jeszcze jest pół biedy, gorsi są ci, którzy oglądają i uznają toto za dobrą rozrywkę. Poziom naszej telewizji nie spada lecz od kilku ostatnich lat dramatycznie leci w dół na złamanie karku. Osobiście bardzo mnie też denerwuje jak ludzie (patrz wyżej-dirt16) sugerują, że tylko kobiety to oglądają, co jest bzdurą i to na resorach.