PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20088
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

bleach

ocenił(a) serial na 7

genialne anime, wywarlo na mnie duzo wrazenie, az chce sie ogladac. Poniewaz hurtem dostalam 45 odcinkow, wiec czasami nawet poczatku nie ogladalam gdyz fascynowalo mnie co bedzie w kolejnym. Naprawde warto obejrzec polecam

ocenił(a) serial na 10
tomblara

Ja jestem dopiero na 6 odcinku ale sie totalnie zakochalam w tej seri!!!!!!!! jak ktos chce pogadac o bleachu to zapraszam na moje GG 8109957

Your_Worship

No to najlepsze jeszcze przed Tobą, Bleach się rozkręca z każdym odcinkiem, obecnie jest 50 epizodów. Pozdrawiam.

tomblara

bleach jest świetne poprostu genialne anime a co sądzicie o ichigo i ruki jak myślicie czy to jest przyjaźń czy miłość bo ja uważam ,że miłość zapraszam do mnie na blog:)

ocenił(a) serial na 9
Rukia_chan

miłość?? sam nie wiem, możliwe, że ze strony Rukii istnieje takie uczucie jednak jeśli chodzi o Ichigo to mam wątpliwości

Nagashi

a ja tam nie mam wątpliwości tyle razy ryzykował dla niej życie a przecież w odcinku niepamietam(chyba 118 albo 119) którym ale jak rukia została ranna i była nieprzytomna (a inoue ją leczyła) to jak się na nią patrzył smutnym wzrokiem jego wzrok mówił wszystko.

Rukia_chan

Mi się raczej wydaje, że ro potoczy się trochę inaczej. Inoue chyba coś czuje do Ichigo, widać to jak martwi się o niego. Co do Rukii to jak Ichigo miał się zachować? Rozpłynąć się z radości, że jego przyjaciółka leży półmartwa? Jeśli chodzi o Rukię to ona chyba wie o uczuciach Inoue do Ichigo, bo jak ta była zmartwiona strachem Ichi-chana (gdy White Ichi zaczął przejmować kontrolę), sprowadziła go do niej, aby ją uspokoić.

ocenił(a) serial na 7
Power_T

Gdyby Ichigo i Rukia byli razem to pokochałabym bardziej te anime. Ale nie wiem, jak to będzie. Rukia to na pewno czuję mięte do Ichigo. Jednak kogo wybierze Ichigo? Rukie czy Inoue? Przypomina mi się anime Peach Girl (Brzoskwinia). Główna Bohaterka była zakochana w dwóch chłopakach ze wzajemnością, ale musiała zdecydować, kogo kocha bardziej. Podobna sytuacja jest pomiędzy Ichigo, Rukią i Inoue. Chociaż ja uważam, że Rukia ma większy wpływ na Ichigo. Przecież to ona przywróciła mu wolę walki, a nie Inoue.

ocenił(a) serial na 10
kasza14

a ja tu dodam troche zamentu i powiem co ma być w następnych odcinkach:
Ichigo zostaje zostaje poważnie rany walcząc Grimmjowem który po rozkazie odwrotu innego arrancara z espady zaprzestaje walki i wraca do Heko Mundo<nie pamiętam nazwy>. Przyjaciele przenoszą go do domu. Nie przytomnego Ichiga odwiedza w nocy Inoe. Wchodząc do pokoju zdziwiła się a jednocześnie zmartwiła, że nigdy tam nie była chociasz byli już tak długo przyjaciółmi. Po krutkim czasie siedzenia przy nim prubowała go pocałować ale gdy już miała swoje usta przy jego powstrzymała sie. Więcej już nie powiem :) <przepraszam za moją pisownie>

ocenił(a) serial na 7
WhiteDevil_2

Przypominam, że przy okazji go uleczyła (uuups). No, a jak myślicie, czy któryś z Arrancarów przyłączy się do Ichigo? Ja myślę, że tak i uważam, że to będzie Grimmjow. On mi z charakteru przypomina Zarakiego.

tomblara

No sorry, Rukia musi byc z Ichigo. Nawet nie dopuszczam do siebie innej mysli. Tak, wiem ze Inoue tez sie on podoba i wogole ale, popatrzcie tylko na nia, ona nie ma tego czegos co Rukia ma. Ichigo poprostu troche pozniej zrozumie ze kocha Kuchki. Lepiej pozniej niz wcale. Anime duzo by zyskalo w moich oczach gdyby byli razem, a Inoue znadzie kogos innego... .

ocenił(a) serial na 7
Arwen9

Masz rację, zgadzam się z tobą w 100%. Inoue jest taką jakby mimozą i z takim podejściem nie pasuje do Ichigo. A Rukia? Rukia jest pewna siebie i to daje jej punkt. Często się kłóci z Ichigo, a "K

Arwen9

tez uwazam, ze musi! przeciez to jak Ichigo sie na nia czasem patrzy...widac cos w tych jego oczach ;)
w odcinku 63: Decyzja Ruki, UCZUCIA Ichigo, Ichigo chcial jej cos powiedziec

Ichigo:Teraz pamietam...dlaczego tak bardzo chcialem cie uratowac.
i tak kobieta, nie pamietam jak sie nazywa przerwala mu. cos tam gadala:
-gdzie sie podiewales?!
I: ee, to znaczy...
ona zaprasza ich na jedzenie i cos tam jeszcze, a Ichigo mowi:
-Uh..ale..ale my...

ciekawe co by powiedzial Ruki. szkoda, ze im przerwala. ach..i jeszcze to na pozegnanie "To ja dziekuje. Dziekuje, Rukia. Dzieki tobie deszcz w koncu przestaje padac" interesujace o co mu chodzilo, pewnie jakas przenosnia :)

IchiRuki na zawsze <3

ocenił(a) serial na 10
Anewra

wróć do odcinków kiedy Ichigo walczył z Zarakim to się dowiesz o co chodziło z tym deszczem... oglądaj całość...

pabelard

od czasu jak ogladalam wczesniejsze odcinki minelo troche czasu... w ogole to skad mam pamietac w ktorym idcinku "Ichigo walczył z Zarakim", moze mi napiszesz?

ocenił(a) serial na 10
Anewra

na czym oglądasz? :P przygoda z Zarakim zaczyna się w odcinku 36 "Kenpachi Zaraki Approaches!" ;)

pabelard

na czym? na ekranie komputera :) dzieki za odpowiedz, nie pamietam tego odcinka

ocenił(a) serial na 10
Anewra

ok fajnie... a na ekranie >:] masz może otwarte okno ze stroną bleach.wbijam.pl? :P

pabelard

hmm.....moge miec wlaczone okno z ta strona, a po co? :)

tomblara

Niech moc bedzie z Rukia Kuchiki... : )

tomblara

polecam, mi sie bardzo spodobalo http://www.youtube.com/watch?v=EFTghdkgYyA

ocenił(a) serial na 10
tomblara

Poja kumpela wciągnęła mnie w Bleacha, i chyba bede musiala kupic jej czekolade :D bo bardzo mi się spodaobało no i jestem fanką, że tak powiem długich serii....zadnych tam 20 odcinków tylko ponad sto i jest ok ;)

ocenił(a) serial na 7
Czarnulka_4

Czyli lubisz Naruto, Dragon Ball, Inuyasha itd?

ocenił(a) serial na 10
kasza14

Naruto, Inuyasha jak najbardziej, Dragon Balla nie za bardzo lubie. Poza tym jestem fanka Sailor Moona :)

ocenił(a) serial na 7
Czarnulka_4

To witaj w klubie, ja też lubię Naruto, Inuyashę, Bleach i Sailor Moon. Hhehehe :E

kasza14

Hehe... no widze, że macie podobne gusta do mojego :). Też kocham powyższe serię + Ranme 1/2, Lum i One Piece :). Przyjemne serie :)

Ichigo i Inoue będą na pewno ze sobą. Rukia kocha Ichigo, ale jak brata ;P.

ocenił(a) serial na 7
Power_T

Jak brata? Watpie :/ Ja nadal stoję przy swoim, że Ichigo i Rukia będą razem. A po za tym Byakuya stwierdził, że Ichigo przypomina tego kolesia co był w drużynie razem z Rukią (Kaien?), którego kochała Rukia, a więc nie może kochać Ichigo jak brata. Przynajmniej mi się tak zdaję :P

ocenił(a) serial na 10
kasza14

Pozwolę sobie wtrącić do rozmowy :) Popieramn Ichigo x Rukia nie przepadam za Inoue bo to taka ofiara losu bez charakeru tylko ciągle gada Kurosaki-kun blablabla, a Rukia ma świetny charakter podoba mi się jak broni swoich rysunków :P A fakt Ichigo jest podobny do tego gościa ze składu 13 i to chyba każdy zauważył zanim Byakuya raczył nas oświecić

ocenił(a) serial na 7
Mei_5

Zanim Byakuya nas oświecił, nawet nie wiedzieliśmy kim jest ten gostek. No, ale zgadzam się z tobą w 100%. Inoue nie pasuje do Ichigo ... bardziej do Ishidy :P

ocenił(a) serial na 10
kasza14

a czy kolor włosów może mieć coś do tego? ;)

ocenił(a) serial na 10
Mei_5

w którym to ocinku było bo nie pamietam kiedy Byakuya coś takiego powiedział.

amarathwen

Jeśli się mogę wtrącić to myślałam nad parą Ichigo-Rukia ale czy to wypali ???? Mi się ten pomysł podoba :) A w każdym razie co z Renjim skoro on sie kocha w Ruki :) A Inue ja lubię i ostatnio doszłam do wniosku że mogła by być z Ulquiorrą hehe to by było dobre :) Po za tym lubię tego gościa hehe :)

ocenił(a) serial na 10
Dziwniejsza

Nie!! Rukia będzie moja!! hahahahaha!! xD

pabelard

Heheh i prawidłowa odpowiedz :) Nie no Rukia i Ichigo to mi się podoba i tak ma zostać :)A Renji se jeszcze jakąś znajdzie :)

ocenił(a) serial na 9
Dziwniejsza

Ichigo będzie z Rukią, a Renji z Inoue:D Inoue może też być z Ishidą lub Sadem:D

ocenił(a) serial na 10
tomblara

A ja się zgadzam z kimś powyżej... Ichigo i Inoue będą razem. Połączy ich wspólny kolor włosów.

Hime_chan

nie, dziwnie by razem wyglądali.... <za krótki>

ocenił(a) serial na 9
Hime_chan

się zastanowiłam i wydaje teraz mi się że Ichigo niech będzie z kim chce a Rukia z Renjim lub Ishidą...

ocenił(a) serial na 10
Wampirzyca_6

Albo Ichigo będzie z Renjim a Inoue z Rukia.

Wiecie co? Zostawcie to już producentom. Oni na pewno postarają się sprawę rozwiązać sensownie. Zresztą... "Stosunki" między Rukia vs. Ichigo vs. Inoue na pewno nie są głównym i najważniejszym wątkiem fabuły, chociaż z pewnością bardzo ją wzbogacają i mają wpływ na jej rozwój, ale na litość Boską... Nie róbmy z tego brazylijskiego serialu...

ocenił(a) serial na 5
Fasola_2

Najlepiej by było gdyby Ichigo był z Renjim, Rukia z Matsumoto, Inoue z tą laską od nich z klasy co na nią leci, Chado z Keigo, Hitsugaya z Uraharą, Yourichi z Ishidą ^^
I byłby chociaż święty spokój.
A na koniec i tak wpadnie Hellsing i zrobi im wszystkim ban-kai'a.

ocenił(a) serial na 10
Eriis

a na koniec doszłoby do wielkiej bitwy homo vs hetero... widząc to wszyscy puści sami oczyścili by się kręcąc bekę... i nastąpiła by totalna anihilacja wszystkich wymiarów... pojechane ^^

ocenił(a) serial na 5
pabelard

Hm, ciekawe co na to Aizen^^ / Za krótki

Eriis

A Aizen na to: "Zamkneło się!..."

Eriis

Kochanie...czemu mnie cytujesz??:P:P
hahahaha
Na historii ciekawe mysli przychodza do głowy!!!

Cpt_Pchelka

""Najlepiej by było gdyby Ichigo był z Renjim, Rukia z Matsumoto, Inoue z tą laską od nich z klasy co na nią leci, Chado z Keigo, Hitsugaya z Uraharą, Yourichi z Ishidą ^^
I byłby chociaż święty spokój.
A na koniec i tak wpadnie Hellsing i zrobi im wszystkim ban-kai'a.""
Plagiat :P:P

ocenił(a) serial na 5
Cpt_Pchelka

Nie cytuje Cię skarbie, bo w Twojej wersji Hellsing 'wyrżnie wszystkich" ^^ I to CC, a nie naszą ulubioną ekipę z Bleacha^^

Eriis

Jak dla mnie to może wyrżnąć Naruto!

ocenił(a) serial na 5
Cpt_Pchelka

Nie może, bo Naruto jest SEKSY! Tak samo jak Don Kanoji i jego drużyna Kolorowych Karakura! Albo jak Kon i jego sny o Matsumoto i Rukii^^ sam sexappeal!

ocenił(a) serial na 10
Eriis

Ja bym nie porównywała nic z Don Kanonjim, ale dobra. Ale sny o Rukii i Matsumoto zawsze mnie dobijają. Zapraszam do mnie na nowy temat o bleachu.
PzDr!!!!

ocenił(a) serial na 5
HanaeMichi

To była kanapeczka co mu się śniła, nie?

ocenił(a) serial na 10
tomblara

... Z cyklu "wyrwane z kontekstu"

Ostatnio zacząłem szukać w internecie przepisu na "sake", bardzo mnie ten trunek zaciekawił. W pewnym miejscu poszukiwań trafiłem na artykuł opowiadający historię trunku. Otóż... około III wieku wytwarzało się tak zwane "Kuchiki-no-Sake" (co oznacza mniej więcej sake do przeżuwania - http://www.rp.pl/artykul/91068.html - poczytajcie sobie jak chcecie).
Postanowiłem wspomnieć, bo wydało mi się ciekawe... Rukia Kuchiki :).