PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20088
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Jeśli ktoś nie ogląda Bleacha na bieżąco odradzam czytać ten temat, żeby nie psuć sobie zabawy z oglądania. Jeśli jednak z zapałem śledzicie kolejne odcinki, to zapraszam do dyskusji poniżej :)

Pomyślałam sobie, że dobrze byłoby zrobić taki temat (zresztą ktoś wcześniej już o tym wspomniał). A więc ...

Co sądzicie o ostatnich odcinkach? Zapieczętowanie Aizena, śmierć Gina ;( , utrata mocy przez Ichigo. Dużo się tego działo! Zastanawiam się co będzie potem. Manga powstaje, więc anime z pewnością też się nie skończy.

Czytałam o tym artykuł na http://www.bleach.wbijam.pl/

"W tym oraz w przyszłym tygodniu zostaną nadane dwa ostatnie odcinki kończące "Aizen arc", czyli - można powiedzieć - pierwszą część Bleacha, która trwała od pierwszego odcinka serii TV aż do teraz (za wyjątkiem fillerów). Wiemy już także, że po odcinku 310 czeka nas dłuższa seria fillerów - możliwe, że kilkumiesięczna, ponieważ seria TV bardzo zbliżyła się do najnowszych chapterów mangi - w tej chwili różnica wynosi tylko 12 rozdziałów, co jest materiałem na 4-6 odcinków. Po zakończeniu serii zapychaczy, akcja znów wróci do wydarzeń z mangi i rozpocznie się druga część Bleacha, która będzie opowiadać o... na razie tego nie zdradzę, żeby nie psuć Wam niespodzianki - zainteresowanych zapraszam do mangi, a dokładniej do rozdziału 424, w którym to rozpoczynają się nowe przygody Ichigo"

Sama nie wiem jak się zapatrywać na kontynuację tej historii. Z jednej strony trudno byłoby mi się pożegnać z Bleach'em ale ... sama nie wiem czy Kubo Tite nie będzie ciągnął jej na siłę. Czy znajdą się kolejni, być może silniejszy od Aizena wrogowie, czy kolejne formy Ichigo nie dojdą do granicy absurdu (jak te długie czarne włosy, które sprawiły że ledwo był do siebie podobny).

Na tą chwilę zastanawiam się tak to będzie bez Gina, który zdążył znaleźć sobie stałe miejsce w naszych sercach (i te niezapomniane Encyklopedie Arrancarów ... )

ocenił(a) serial na 9

Koniec sagi arrancarów to pewne:/ Właśnie przed chwilą skończyłem oglądać pierwszą serię Bleach, ominąłem kilka fillerów (był bodaj jakiś z zanpaktou) bo są beznadziejne. Aizen żyje i się uśmiechał na końcu jak go pieczętowali więc coś jeszcze z niego może być. Ciekawi mnie natomiast to dlaczego Urahara stworzył hogioku, tak w ogóle, i jeszcze o kim mówi Aizen przed tym jak Urczi go zakneblował. Dużo pytań pozostaje bez odpowiedzi po końcu serii, chyba zacznę czytać mangę.

użytkownik usunięty
QusaQ

[11513][11532]Urahara Kisuke,
[11537][11560]gardzę tobą!
[11564][11603]Dlaczego ktoś o takim intelekcie siedzi bezczynnie?!
[11606][11640]Dlaczego dajesz się kontrolować?!
[11649][11665]Kontrolować?
[11669][11688]Masz na myśli Duchowego Władcę?
[11717][11728]Teraz już rozumiem.
[11737][11758]Musiałeś widzieć go na własne oczy.
[11762][11810]Bez niego Soul Society nie miałoby prawa bytu.
[11819][11838]Duchowy Władca nadaje wszystkiemu spójność.
[11848][11875]Bez niego czekałaby nas zagłada.
[11887][11914]Tak już zbudowany jest ten świat.

Wydaje mi się, że Aizenowi chodziło to tego Króla, do którego dostać się można za pomocą stworzenia "klucza królów". On najlepiej pasowałby mi na to stanowisko "Duchowego Władcy" ;) Nieco burzy moją teorię, wypowiedź ""Musiałeś widzieć go na własne oczy". W końcu klucza nie udało się stworzyć, więc dostępu do Króla nie było. No chyba że o czymś nie wiemy :P

Miałam nadzieję, że Aizena wykończą, a tu nie. Trzeba się liczyć z faktem, że zawsze ktoś może go odpieczętować i cała historia zatoczy koło. No i jestem ciekawa czy Ichigo jeszcze kiedyś będzie mógł używać "ostatecznej Getsugi Tenshou", ale bez tracenia swoich mocy jak to miało miejsce ostatnio. ;)

ocenił(a) serial na 9

Hmm też o tym myślałem, jednak Duchowy Władca to nie koniecznie musi być ten król. Ichigo raczej odzyska moc, już przecież po walce z Byakuyą ją stracił a później znów odzyskał dzięki Uraharze ją odzyskał, to raczej nie ulega wątpliwości.
Jednak nadal mnie nurtuje to po co Urahara stworzył hogioku, taka zabawka raczej nie pasuje do jego osoby, chociaż wydaje mi się że nie wszystko o nim wiemy. No cóź zostaje czekać na kolejną serię, albo czytać mangę.

ocenił(a) serial na 9
QusaQ

Nie wiem jaką oglądaliście wersje ale zdecydowanie mieliście złe tłumaczenie.Duchowy władca/Król Duchów jest tym kluczem i Urahara o tym wiedział to miał na myśli Aizen.A w ostatnich wersjach chodziło o to,że Król musi być na swoim miejscu bo inaczej czekała by ich zagłada.A Hougyoku Urahara stworzył dlatego bo chciał usunąć barierę pomiędzy shinigami a hollowami a to co stworzył przerosło jego oczekiwanie i nie zdawał sobie sprawy z jego mocy.Nie wiem jak wy ale ja nie ufam tym tłumaczeniom zbytnio lepiej jak oglądać po japońsku nie trudno się go nauczyć gorzej z alfabetem ale ze słuchu by rozumieć nie trudno,albo po ang napisy bo mają dużo lepsze tłumaczenie.U nich chociaż japońce to tłumaczą.Jak ktoś czegoś jeszcze nie zrozumiał to pytać,chętnie odpowiem.