PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202887}

Biuro

The Office
2005 - 2013
8,8 97 tys. ocen
8,8 10 1 97041
8,9 41 krytyków
Biuro
powrót do forum serialu Biuro

Przez pół The Office jedyny temat Toby'ego to dusiciel, jakby próbował coś przekazać - czy tylko mi się wydaje, że Toby był dusicielem? W którymś odcinku mówi, że nie jest całkowicie przekonany o winie oskarżonego, miał wrażenie, że na procesie ktoś go wrabia. Później idzie spotkać się z nim w więzieniu i oświadczyć mu, że uważa dusiciela za niewinnego. Oczywiście, że tak uważa, w końcu to on jest prawdziwym dusicielem, on go wrabiał, kiedy mówi o tym oskarżonemu, ten próbuje go udusić - nic dziwnego.
Toby to oaza spokoju, w każdej sprzeczce Michael wylewa na niego wiadro pomyj, a po nim to spływa, jak on sobie z tym radzi, jak odreagowuje? Mordując nocą ludzi.
Zresztą nie ma lepszego materiału na zabójcę, niż człowiek który jest nieustannie ignorowany i kompletnie niezauważalny, prawie niewidzialny.

Co do wad serialu: tragiczna postać Kevina, przez 9 sezonów ten człowiek gra praktycznie jedną minę jednym głosem, co śmieszyło przez 2 sezony, później jest żałosne. Żadnych ciekawych wątków (czy raczej żadnego).
Jim i Pam w poradni małżeńskiej, bo nie potrafią rozwiązać pierwszego poważnego problemu po ślubie, jako para (po ślubie) bardzo niewiele wnoszą do serialu, o wiele lepiej ogląda się ich osobno.
Angela ma dziecko z senatorem, a nie z Dwightem.
Andy w 9 sezonie to pomyłka, bardzo idiotyczne, nielogiczne zachowania.
Żąglowanie menedżerami, wykupywanie firm.
Skąd Creed nauczył się grać na gitarze?

Ciężko serial ocenić po 9 sezonach, to jakieś 60 godzin? Z jednej strony przez pierwsze 3 sezony bawiłem się wyśmienicie, 4-5 trzymał poziom, a ostatnie to nudy i mało ciekawych wątków, swatanie na siłę i odejście Michaela, ale oglądałem z przyzwyczajenia, bo polubiłem bohaterów.
Dlatego 6

ocenił(a) serial na 10
kacperpl

Widać nie oglądałeś uważnie serialu stąd wątpliwości i niska ocena

Angela ma dziecko z z Dwightem, a nie senatorem.
Skąd Creed nauczył się grać na gitarze?
Creed był gwiazdą rocka w latach 60. Poczytaj.

Co do dusiciela to świetna teoria, która pojawiała się już w poprzednich sezonach.

marinho

Ta sprawa z tym czyim dzieckiem jest Philip jest ... delikatnie mówiąc nielogiczna.

1) Ojcem dziecka Angeli jest senator. Taka informacja wynika z odcinka, w którym Dwight pobiera DNA dziecka, kradnąc pieluchę. Badania wykazują, że nie jest ojcem. Jest to ostatni odcinek 8 sezonu.

2) Ojcem jest Dwight. W przedostatnim odcinku 9 sezonu Dwight ma pewne przeczucie, że Philip jest jego synem ( tak, zapomniał o badaniach). Mówi o swoich przeczuciach Angeli, a ona zapewnia go, że to na pewno nie jego dziecko. Później po oświadczynach mówi mu, że to jednak jego dziecko, a wcześniej skłamała po to żeby mieć pewność, że chce z nią być z miłość, a nie z powodu wspólnego dziecka.

Taka mała "sztuczka" scenarzystów, żeby jednak skończyło się całkowitym happy endem dla tej pary.

ocenił(a) serial na 10
kacperpl

To o Tobym, to całkiem ciekawa teoria, ale nie sądzę, by Toby był zdolny do czegoś takiego...

A co do reszty:
Kevin jest zajebisty
Jim i Pam są zajebiści
Andy jest zajebisty
Creed jest zajebisty i cały czas gitara stała obok jego biurka...

ocenił(a) serial na 10
Tymonello

Pozamiatałeś :D

ocenił(a) serial na 10
grooshya

było kilka podobnych wątków. pamiętacie w finale scene jak Stanley i Phyllis kiwaja do siebie głową czy coś w tym stylu? było to tak pokazane jak by mieli romans. Apropo Toby'ego to wcale bym się nie zdziwil.

amanseo

Sorry że prawie po roku ale chcę rozwiać wątpliwości (jeśli jeszcze pamiętasz o co chodziło). Stanley i Phyllis kiwaja do siebie dając sobie znak że czas iśćna górę, do biura, gdzie wszyscy spotykają się pi raz ostatni....

ocenił(a) serial na 10
mg1111

wiem, ale wygladalo to dosyć dwuznacznie. siedzieli w koncu kolo siebie przez tyle lat ;)

amanseo

nie no, chyba nie... łeee... wyobraziłem to sobie... :/

ocenił(a) serial na 10
mg1111

W jednym z ostatnich odcinków Stanley mówi, że miał 3 kochanki - jedna to Cynthia, druga to Lydia, a trzecia? Może to właśnie Phyllis? ;)

ocenił(a) serial na 10
Tymonello

merytoryczna wypowiedź, żen

ocenił(a) serial na 10
kacperpl

Czy może ktoś wyjaśnić o co chodziło z Tobym? W którymś odcinku pokazali go, że połamał kręgosłup i nie będzie chodził, nie zobaczył też swojej wyspy. A potem nagle wrócił bez wyjaśnienia?