PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711518}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1326
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

Jak wam się wydaje... Czy twórcy będąc brać pod uwagę, że Pluton nie jest planetą i po prostu zmienią imię bohaterce, czy w ogóle się nie pojawi.

cloe4

cloe4 ona będzie nie ważne co naukowcy uznają a czego nie jak by twórcy filmów/animacji brali uwagę naukowców i i ich opinie wiele pomysłów i postaci nie było by w filmach/animacjach

wort801

Chciałabym, żeby też w nowej serii było więcej Sailor Saturn, bo z tamtego anime jej nawet nie pamiętam. ;)

cloe4

No weź, proszę Cię :P Zmiana postaci Sailor Pluto jest nie do przyjęcia :P jest to jedna z głównych bohaterek i odgrywa nomen omen kluczowe role w Sailor Moon. Taki scenariusz na pewno się nie zdarzy :D Poza tym Pluton nie wyparował. Nadal krąży w Układzie Słonecznym. A skoro mamy wojowniczki broniące asteroid, to czemu nagle Setsuna miałaby odejść.

Bardziej zadawałbym inne pytanie. Jak w anime będą odnosić się do Plutona jako ciała niebieskiego. Planeta, planeta karłowata, czy może gwiazda (użyte w przenośni). Hmm... Wszak widzimy, że świat przedstawiony odnosi się do naszych realiów (Usagi ma laptopa), więc ciekawe czy uznają tę zmianę w klasyfikacji Plutona.

DrDeLorean

Raczej asteroida. ;)

cloe4

Mnie by stykło :P Moja ulubiona postać :3 Nie wydaje mi się, że to by jej uwłaczało :D :D

DrDeLorean

Do tego jej transformacja jest chyba najbardziej efektowna.... Niestety będzie trzeba na nią poczekać z parę lat... ;/

cloe4

Z 3 co najmniej :/ Licząc, że jeden rok to jedna seria :/

DrDeLorean

W mandze w Układzie Słonecznym znajdują się jeszcze cztery Senshi, które są strażniczkami obiektów wchodzących w skład pasma asteroid (jedna z nich - Ceres - jest, podobnie jak Pluton, planetą karłowatą).

Więc już nie ma problemu. Sailor Pluto pojawi się na na bank. ;) Tylko szkoda, ze dopiero teraz dowiaduję się o Sailor Ceres. ;)

cloe4

Lepiej późno niż wcale :P zawsze to jakaś miła niespodzianka :3