PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95512}
7,0 25 tys. ocen
7,0 10 1 25497
6,2 8 krytyków
Beverly Hills, 90210
powrót do forum serialu Beverly Hills, 90210

z tego co widze nie wszyscy bohaterowie dotrwają do końca produkcji serialu...kto zniknie i dlaczego? no i jeśli oni tak poznikają to kogo serial bedzie dotyczył???? oglądałam to jak byłam bardzo mała i juz nie pamietam...teraz sobie przypominam ;)dobrze ze leci na polsacie;)

ocenił(a) serial na 10
imagination90

Wiem, że napewno zniknie Shannen Doherty (ostatni odcinek z nią to ostatni odcinek 4 serii). Chyba też w 5 czy 6 serii znikną rodzice Brendy.

Oldzia_

tez kolega Davida zniknie Scott czy jakoś tak zginie w wypadku samochodowym chyba:)

KLIMER16

on sie zastrzelil

Marilee_chan

no to jego już nie ma....we wczorajszym odcinku poszczelił się....

imagination90

o Boziuuuu....jaki byk zrobiłam <wstyd> Postrzelił sie a nie poszczelił xD Nie wiem co sie ze mną działo ja to pisałam ;P

imagination90

może ktoś Ci robił:D
a kto zginie w wypadku samochodowym(samochód zderzy się z pociągiem)?
Tyle zapamiętałem:)

KLIMER16

o wie ktoś kto zginął w tym wypadku????????

ocenił(a) serial na 9
imagination90

Zniknie Brenda (wyjedzie na studia), Brendon (on znajdzie pracę w gazecie), Andrea (zajdzie w ciążę ze swoim wykładowcą na studiach i potem przeprowadzi się gdzieś z nim i wróci do serialu w ostatnim odcinku).

Potem zniknie jeszcze kilka innych osób, które będą dopiero wprowadzone do tego serialu w późniejszych sezonach :).

ocenił(a) serial na 9
sandrula

A serial będzie dotyczył pod koniec Kelly, Donny (o niej będzie w sumie dużo, bo okaże się, że będzie miała przyrodnią siostrę itp.), Steve'a, Dylana, chociaż on będzie występował nieregularnie.

Aha i znikną jeszcze rodzice Brendy i Brandona, oni gdzieś wyjadą, ale nie pamiętam gdzie :).

sandrula

dylan tez zniknie ale bedzie sie pojawiał jeszcze

ocenił(a) serial na 9
sara137_2

Dlatego napisałam, że będzie występował nieregularnie :).
W sumie głupio zrobili, bo główni bohaterowie zniknęli z tego serialu :].

sandrula

tak zgadzam sie, przeciez ten film tak na prawdę to historie rodziny Walsh'ów i jej przyjacioł a pozniej to zostana tylko przyjaciele, troche glupio to rozegrali

ocenił(a) serial na 10
Hibbies

z wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Beverly_Hills_90210

* Jason Priestley - Brandon Walsh (1990-1998, 2000)
* Shannen Doherty - Brenda Walsh (1990-1995)
* Jennie Garth - Kelly Taylor (1990-2000)
* Tori Spelling - Donna Martin (1990-2000)
* Ian Ziering - Steve Sanders (1990-2000)
* Brian Austin Green - David Silver (1990-2000)
* Luke Perry - Dylan McKay (1990-1995, 1998-2000)
* Tiffani Thiessen - Valerie Malone (1995-1998, 2000)
* Gabrielle Carteris - Andrea Zuckermann (1990-1995)
* Vincent Young - Noah Hunter (1997-2000)
* Lindsay Price- Janet Sosna Sanders (1998-2000)
* Vanessa Marcil- Gina Kincaid (1998-2000)
* Daniel Cosgrove- Matt Durning (1998-2000)

Ciekawostki

* Powstały 293 odcinki BH90210
* Brandon Walsh jest 4 minuty starszy od swojej siostry Brendy.
* Postać Dylana miała początkowo pojawić się tylko w jednym lub dwóch odcinkach.
* Jennie Garth dostawała 55 tys. $ za odcinek serialu
* W jednym odcinku, Brandon i Stev przed wypiciem drinka mówią po polsku "Na zdrowie"
* W pilocie serialu postać Jackie Taylor grała Pamela Galloway, natomiast w dalszej częsci serialu Ann Gillespie.
* Tori Spelling nie została umieszczona w czołówce pilota serialu.
* W pilocie Jima Walsha zagrał Lyman Ward. Później jednak sceny te zostały usunięte i nakręcone ponownie wraz z Jamesem Eckhousem w roli Jima Walsha.
* Postać 'Jima Walsha' zajęła 41 miejsce w rankingu przeprowadzonym przez jedną z gazet na 50 największych telewizyjnych tatuśków wszechczasów (2004).
* Aaron Spelling stworzył postać Giny Kincaid spacjalnie dla Vanessy Marcil.
* Serial skończono kręcić 24 stycznia 2000 roku.
* Rolę Valerie Malone powierzono Tiffani Thiessen, zaraz po tym, jak propozycję odrzuciła Alicia Silverstone.
* Postaci uczęszczały do nieistniejącego California University, tak samo jak postaci z serialu Saved by the Bell: The College Years" (1993).
* Początkowo ojca Dylana, Jacka McKay'a , grali Terence Ford i Arthur Brooks, zanim rolę przyjął Josh Taylor.
* Adres fanklubu serialu to :

Beverly Hills 90210 - The Fan Club P.O Box 8084088 Dept.BH - 07 San Francisco Ca 94 188 USA

ocenił(a) serial na 10
dylan_5

Moim zdaniem najfajniesze jest właśnie te 5 lat serialu kiedy wszyscy główni aktorzy grają, serial robi się słaby jak brenda odchodzi i tak juz postepuje dalej.
Robi się już miszmasz, każdy z każdym niczym "moda na sukces" , odgrzewane kotlety i wszystko się powtarza, robi sie nudno i bohaterowie dorośleją , robi się serial dla dorosłych

dylan_5

Brenda grała w serialu 4 lata,odeszła w 94r.

ocenił(a) serial na 10
schanet

Shannen Doherty - Brenda Walsh (1990-1995)

dylan_5

tam jest źle napisane,zobacz na imdb,tam pisze wyraźnie że grała do 1994r.

ocenił(a) serial na 7
imagination90

No ja nie obejrzałam NIGDY BH90210 do końca... Ale wiem, że już nie będzie głównych postaci Brendy i Brandona- co mnie najbardziej... wkurzyło. No, ale oni zniknęli z serialu, bo Shannen Doherty [Brenda] nie zjawiała się na planie, była opryskliwa itp., więc ją wywalili, a w filmie było pokazane, że wyjeżdża na stypendium do Francji (czy coś takiego), a serialowy Brandon znika, bo mu sie umowa skończyła... Ale w jakich okolicznościach w serialu to niestety nie wiem...

ocenił(a) serial na 9
Pinky_Emm

Brandon wyjechał chyba do Nowego Jorku, żeby pracować w redakcji gazety, a Brenda niby wyjechała na studia do Minnesoty z powrotem :).

użytkownik usunięty
sandrula

Do Waszyngtonu wyjezdza Brandon w 5 odcinku 9 serii.

ocenił(a) serial na 10

ja słyszałam że brenda wylatuje do londynu