PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21300
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Witam wszystkich fanów Battlestar Galactica.Czy warto oglądac ten serial???W jakim on jest klimacie tak dogłębniej???Czy wiecie może skąd można zassac/zdobyc/obejrzec Battlestar Galactica 1978 roku oraz serial z tamtego okresu???
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
wonski221

Zdecydowanie nie warto .

http://www.filmweb.pl/topic/1306272/Fatalny+Przeczytaj+zanim+zaczniesz+to+sciaga c+i+ogladac.html

ocenił(a) serial na 10

Ja się z przedmówcą nie zgodzę według mojej opinii serial jest bardzo dobry i polecam go każdemu ode mnie dostaje 9/10

tomg07

Dołączam się do Ciebie; seral jest całkiem dobry, a napewno inaczej ujęty niż dotychczasowe z tego gatunku.
Natomiast co do wypowiedzi pierwszego odpowiadającego - sam nick może sugerować, że wszystko jest/może być .....

użytkownik usunięty
wonski221

Nik nieczego nie sugeruje kolego jest wymyslony przypadkowo na tzw szybkie i łatwe zalozenie Emaila. Poza tym wspomnialem juz ze dla mnie Battlestar Galactica jest duzo slabszy i bez porownania do klasyka gatunku Star Treka TNG.
TNG jest o klase lepszy i klimatyczniejszy od Battlestar Galactica.

Czyli ukrywasz się lub coś, a może boisz się czegoś. Jak w taki sposób możesz udowadniać swoje racje, przekonania; jesteś mało wiarygodny. Tutaj każdy szanujący się .... A zresztą po co dyskutować jeżeli nawet nick jest fałszywy. Popracuj trochę i spójrz na całość nieco z innej strony - czasem to pomaga.
Pozdrawiam.
Xiontz

Nie porównuj TNG do Battlestar Galactica. Star Trek ma swój urok i też go oglądałem, ale Battlestar jest zdecydowanie lepszy. Bohaterowie dużo bardziej przypominają rzeczywiste postacie niż przecukrowane charaktery ze Star Trek. Klimat jest dużo mroczniejszy i po prostu inny, musi taki być po Holocauście. Na pewno nie można napisać że nie warto, ponieważ warto obejrzeć i Star Trek i Galactica, a to które bardziej się podoba to rzecz gustu.

użytkownik usunięty
wonski221

No fanie tylko ...eee ...hymmm... O czym Ty piszesz bo ja kompletnie nie mam pojecia. Nie zrozumialem ani 1go zdania.
pozdrawiam hehe:)

ocenił(a) serial na 10
wonski221

Jeśli lubisz sf powinieneś zobaczyć conajmniej pierwsze odcinki jeśli się wciągniesz to bedziesz oglądał do końca....

ocenił(a) serial na 10
wonski221

Serial zdecydowanie polecam, klimat jest ciężki i mroczny, doskonale oddaje atmosferę strachu i osaczenia. Sposób, w jaki jest sfilmowany potęguje realizm. Aktorstwo jest świetne, postaci bardzo ludzkie i skomplikowane, rewelacyjne dialogi, napięcie i zaskakujące zwroty akcji, genialna muzyka - to moim zdaniem główne zalety serialu ;) Mnie wciągnął od razu i nie mogłam się oderwać, aż nie obejrzałam całości. Kilka zastrzeżeń mam, ale to zdecydowanie jeden z najlepszych seriali, nie tylko dla fanów sci-fi.

ocenił(a) serial na 8
Aga_darkside

Powiem tak, w wielu odcinkach SF jest tylko otoczką do wspaniałego dramatu. Ten serial to tak naprawdę w 80% dramat a w 20% Sci-Fi. Może dlatego tak bardzo go lubię :)

ocenił(a) serial na 10
NietypowyKonsument

Zgadzam się, że BSG to przede wszystkim dramat, i to na najwyższym poziomie :) Sci-fi to tutaj jednak sprawa drugorzędna i jeśli ktoś nie lubi takich klimatów, może się zrazić do oglądania, a niepotrzebnie. Jest przecież mnóstwo odcinków, które mają elementów sci-fi bardzo niewiele, lub wręcz wcale ("Colonial Day", "Unfinished Business", większość 3 sezonu) i dla mnie to wielka zaleta, bo szczególną fanką sci-fi nie jestem, choć sci-fi takie, jak w BSG bardzo mi odpowiada.

ocenił(a) serial na 5
wonski221

Fabuła jest dość ciekawa, lubię scf, ale ten serial za bardzo nie przypadł mi do gustu, za dużo długich nudnych scen, ja odpadłem pod koniec 1 sezonu :)

ocenił(a) serial na 8
Sztychu

Najfajniejsze jest w tym serialu poruszenie problemów przetrwania ludzkości czyli wątek powiedzmy kosmiczno-obyczajowy (nie ma takiej czystości postaci), oczywiście mamy świetnie zrobione batalie, przemyślaną fabułę (mającą oczywiście upadki ale 5 lat to dużo czasu) i zapewne wiele innych:)
Ja polecam, aż łezka się kręci jak człowiek pomyśli, że to tylko 4 sezony.

ocenił(a) serial na 8
Numer_44

Najlepsze jest to że każda postać nie jest nieskazitelnym bohaterem, wzorcem prawości i postępowania jak np. Tyrol,Agathon,Roslin,Tigh. Często podejmują mądre decyzję, ale czasem wydają głupie albo niesprawiedliwe.
Także dzięki temu zabiegowi, oglądamy serial, utożsamiamy się z jakąś postacią bądź jej kibicujemy, a nagle robi coś złego bądź niemądrego i wtedy odwracamy się od niej. Działa to też odwrotnie jak np. zły baltar, rehabilituje się 4 sezonie,zwłaszcza na końcu.

użytkownik usunięty
wonski221

Przyznaje sie czesciowo do bledu, ten serial nie jest az tak zly. Zmusilem sie do ogladanie dalej po tym feralnym 1 pilocie i obecinie koncze 1sezon. Nawet mnie troszke wciagna...

Sory za zbyt pochopna opinie...

ocenił(a) serial na 9
wonski221

Serial znakomity, i posiada dobre, ciekawe zakończenie. Pozycja obowiązkowa dla fanów sci-fi, dla innych interesująca propozycja.

ocenił(a) serial na 10
Paracelsus_93

Serial wyjechany w kosmos to mało powiedziane cud,miód i malina jak narazie nie widziałem nic z SciFi tak godnego oglądania jak BSG

ocenił(a) serial na 10
damian252

Żaden Lost lub skazany nie ma startu do BSG

ocenił(a) serial na 9
damian252

Lost byłby świetny, gdyby miał zakończenie równie zajebiste jak BSG, ale coś mi się wydaje, że zamiast sensownego zakończenia woleli kasę za kolejne sezony i przez to popsuli bardzo dobry serial.

ocenił(a) serial na 9
damian252

Nie no bez przesady jeśli chodzi o sci-fi, to pozycje takie jak Alien 1 i 2, Terminator 1 i 2, Odyseja Kosmiczna 2001 i 2010, Matrix, są przynajmniej równie dobre jak Battlestar Galactica. Wprawdze to nie seriale, ale myślę, że porównanie jest na miejscu.

ocenił(a) serial na 10
Paracelsus_93

Nie no tak tak są perełki ale mi chodziło raczej o tasiemce :-) czytaj,seriale scifi :-)

ocenił(a) serial na 9
damian252

Jeśli chodzi o tasiemce, to jedynie Star Treck może konkurować z BSG, ale ponieważ uważam, że wojna jest ciekawsza (do oglądania), niż pokój, to stawiam na BSG ;)

ocenił(a) serial na 10
Paracelsus_93

Jeśli Star Trek to tylko seria z picardem Star Trek: Następne pokolenie, bo po obejrzeniu Voyagera byłem lekko znudzony dosłownie kilka odcinków mi się podobało przynajmniej z pierwszych 3 sezonów bo te na razie widziałem ;] ,ale zobaczymy może kolejne sezony Voyagera będą ciekawsze.