PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35706
9,2 5 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

Ozai i Ursa

ocenił(a) serial na 10

Czy Ozai kochał Urse ? W odcinku Samtony Zuko, widać jak Ozai stoi przy fontannie i wygląda na smutnego, czyżby za nią tęsknił

ocenił(a) serial na 10
dragon94331

Ozai nie kochał Ursy. Ożenił się z nią by jego dzieci odziedziczyły wielką moc. Ursa była bowiem wnuczką Avatara Roko. Polecam komiks The Search, gdzie relacja Ursy i Ozaia jest bardziej wyjaśniona.

dragon94331

Mi się wydaje, że ogólnie rodzina królewska Narodu Ognia była w tamtym momencie mocno powalona i psychopatyczna (nawet Iroh 'nawrócił się' dopiero po śmierci syna, a Zuko pod wpływem wuja). Przykład: dziadek imperator rozkazujący Ozai'owi zabić syna za impertynencję (impertynencję Ozaia, nie Zuko), Ozai wyzywający Zuko na pojedynek, przypalający mu twarz i skazujący go na banicję. Nie wiem czy ktoś taki jak Ozai potrafiłby normalnie kochać. Ale na pewno był zaborczy i zazdrosny w stosunku do żony (patrz komiks 'The search').

Swoją droga ciekawe dlaczego rodzina Ozaia była aż tak psychopatyczna...

użytkownik usunięty
burberry

Idealny przykład kolesia, któremu należałoby odebrać prawa rodzicielskie.

dragon94331

Ogólnie to uważam że nawet jeśli Ozai coś do niej czuł, to pewnie uznawał to za słabość i naiwność ze swojej strony i próbował stłamsić to uczucie. A to, że wiedział, że żona była zakochana w innym zanim zdecydowana za nią, że zostanie żoną następcy tronu, nie pomagało..

ocenił(a) serial na 8
burberry

Co do rodziny królewskiej Narodu Ognia. Mam jedno pytanie. Co na koniec stało się z Azulą?

HotChocolate90

na koniec trochę ześwirowała, więc została zamknięta w pokoju bez klamek, pod stała opieką.