PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693255}
6,9 133  oceny
6,9 10 1 133
Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova
powrót do forum serialu Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova

Anime ogólnie bardzo dobre, chociaż po pierwszych 2 odcinkach nie byłam pewna czy chce
oglądać dalej. Nie przerwałam i nie żałuje.. Ale mam problem z kreską. Czy ktoś też miał
wrażenie dziwniej animacji? Może mi sie wydaje, bo chwile wcześniej oglądałam serie z 2006
roku, ale coś mi nie tyle w samej kresce, co w sposobie animacji nie pasowało..

ocenił(a) serial na 6
Pacco28

Animacja była dziwna bo nie była to klasyczna animacja 2D, a 3D taka jak np. w cutscenkach w grach stylizowanych na anime.
A co do samego anime. Zapowiadało się ciekawe, ale w połowie sezonu gdy stało się jasne, że do tego USA to oni dopłyną co najwyżej w ostatnim odcinku zaczęło mnie już nieco nużyć.

ocenił(a) serial na 7
ziemiak11

Dzieki za wyjaśnienie, właśnie animacja kojarzyła mi sie z grami. A co do oceny to z 8 zmieniam jednak na 7, bo kilka rzeczy mi ie pasuje. Czy wyjaśniła się w ogóle akcja z ojcem? Może ja coś ominęłam, ale wydaje mi się, że nie było dokońca wyjaśnione dlaczego Iona ma zapisany taki, a nie inny rozkaz..

ocenił(a) serial na 6
Pacco28

Nie... Na mal'u jest, że to było na podstawie mangi i jak większość tytułów zapewne nie dokończyło historii.
To jest jedna z rzeczy której nie lubię w anime, że tylko nieliczne tytuły oparte na jakimś źródle mogą liczyć na pełną ekranizację.
Ciekawe czy to była choć ekranizacja czy jedynie luźno potraktowali temat...
Może jeśli miało dużą widownię to doczeka się choć 2 sezonu kiedyś, choć osobiście wątpię.