PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=703003}
6,8 37 tys. ocen
6,8 10 1 36856
5,9 13 krytyków
American Horror Story: Freak Show
powrót do forum serialu American Horror Story: Freak Show

Muzyka

ocenił(a) serial na 10

Czy tylko ja uważam że muzyka w tym sezonie wymiata? :) Barzdziej chyba tylko podobała mi się 'la
la la song' z Sabatu :P

ocenił(a) serial na 8
matleyoshka

Muzyka bardzo klimatyczna, a śpiewanie Jessicy Lange to mistrzostwo.

ocenił(a) serial na 10
lukaszek007

Lana Bana :) To był fajny kawałek Pani lange :)

ocenił(a) serial na 8
matleyoshka

muzyka bardzo smaczna i oddająca klimat lat 50' natomiast w kwestii coven nie zgodzę się :) dominique do dzisiaj siedzi w mojej głowie i nadal jest numer 1 ;)

ocenił(a) serial na 10
Maggots

O jeeeeju!!!!! Zapomniałem już o tej melodi. Przez Ciebie teraz będzie mi grało w głowie :P Fakt to było mistrzostwo Dominiqe que nique nique :P

ocenił(a) serial na 8
matleyoshka

się polecam :) miłego słuchania

matleyoshka

W kwestii muzyki mam pytanie odnośnie 3 odcinka: w piosence śpiewanej przez Elsę pada "I'm living like Jim Morrison". Skoro serial ma akcję w roku 1952, to Jim miał wówczas 11 lat. Czy jest to niedopatrzenie ze strony twórców, czy też celowe działanie?

niikkaa

celowy zabieg twórców. ;]

ocenił(a) serial na 6
niikkaa

W 1952 r. Morrison miał 9 lat i też zwróciło to moją uwagę. Ogólnie wolę jak Lange nie śpiewa :)

ocenił(a) serial na 8
matleyoshka

moim zdaniem najlepsze 2 piosenki to La la la la i house of the rising sun

ocenił(a) serial na 4
matleyoshka

http://www.youtube.com/watch?v=Ezhwsyf5qhQ

Jessica Lange Singing Gods And Monsters (iTunes version) Mistrzostwo :)

ejdziesia

Lepsze od oryginału :D
Naprawdę niesamowita aktorka, Lana "Can't sing" Del Dummy może się schować...

matleyoshka

DOMINIKE MIKE MIKE https://www.youtube.com/watch?v=-vrmc_l6sJY

ftr

pisze się Dominique nique nique ;)

ocenił(a) serial na 8
matleyoshka

Od Coven muzyka w AHS jest naprawdę świetna. Narazie moją ulubioną piosenką zostaje Seven Wonders z finału Coven. Ciesze sie, że FS ociera lekko o musical. Bardzo to lubię w filmach.

ocenił(a) serial na 7
matleyoshka

Oprawa muzyczna i nagrane na potrzeby serii covery po prostu są rewelacyjne. "Life on Mars" Davida Bowie z pierwszego odcinka AHS:FS męczyłem chyba przez tydzień na auto-powtarzaniu. Jak dla mnie jest to najlepszy kawałek do tej pory, ale Lana Banana czy Dominique z AHS:A też były dobre. Niestety klimaty muzyczne z Coven jakoś do mnie nie przemawiały, Fleetwood Mac jakoś tak jarmarcznie mi się kojarzy, zresztą całą serię AHS:Coven uważam za najmniej udaną do tej pory.

matleyoshka

f**k yeah, give it to me this is heaven, what i truly want

matleyoshka

Dominique, La La La, House of the Rising Sun

matleyoshka

Czy ktoś wie jak się nazywa i gdzie można znaleźć taki motyw który pojawia się w "niepokojących" momentach. Taki z jakby mechanicznym dźwiękiem. Pojawia się miedzy innymi jak Elza kończy śpiewać Gods & Monsters

tojamichas

Wszędzie szukałem, ale twórcy i różne strony podają piosenki, nie muzykę :/

tojamichas

Czyżby chodziło o ten utwór? https://www.youtube.com/watch?v=Awx2T01489w