PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33998}

Alternatywy 4

1983 - 1986
8,2 88 tys. ocen
8,2 10 1 88112
8,3 22 krytyków
Alternatywy 4
powrót do forum serialu Alternatywy 4

Witam
10 marca 2006 godz. 19:56 - odcinek 9-ty ''Upadek'' kończy zimową emisję Alternatyw nadawaną na TVP 2.
Wychodzę na klatkę by nieco ''ostudzić'' emocje po obejrzeniu ostatniego odcinka za pomocą papieroska i wpadam na zajefajny pomysł ;]
Otóż, spłodziła się myśl w głowie by odwiedzić te kultowe miejsca (sceny) gdzie kręcono te wielkie dzieło Barejowskie.
Poszperałem trochę w necie i znalazłem parę ciekawych informacji :
-- blok w którym kręcono większość scen zewnętrznych znajduje się na ul. Marii Grzegorzewskiej 3 (4 piętrowy budynek - na parterze tabliczka ginekolog/stomatolog)
-- scene z wyrzucaniem rzeczy przez okno krecili na Lachmana 6
-- scena, gdzie dzielnicowy Bareja zatrzymuje wóz konny z Karewiczem - na zakręcie u zbiegu Płaskowickiej i Pileckiego. Teraz jest tam nowe rondo z ulica do Geant.
-- blok w którym kręcono mniejszość scen zewnetrznych znajduje sie na Szolc-Rogozinskiego 14. Poza tym to miejsce gdzie siedzial ktos i podlewał trawnik (kanal) to pod Szolc-Rogozinskiego 6-8, wnetrza bydynków (chyba) Kazury.
-- z Targowka
przeprowadzal sie Balcerek
-- Osiedle, na którym stoi filmowy blok, nazywało się wówczas Na Skraju. Pobliskie ulice kończyły się kilkadziesiąt metrów dalej, w polu.

Niezadużo tego ale zawsze coś ;]
Mam nadzieję ,że posiadacie również jakieś informacje bowiem zależy mi na wzięciu udziału w memoriale ''Tour de Ursynów'' ;]
Licze na waszą wiedzę i pomoc.
Z góry WIELKIE DZIĘKI Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
eSSienth

Będąc w Warszawie odwiedziłem ten blok przy ul. Grzegorzewskiej. Dowiedziałem sie o tym z gazety kilka lat temu , że to własnie ten blok.

Trzeba przyznać , że przez te 20 kilka lat skrzyzowanie Pileckiego z Płaskowickiej sporo się zmieniło ;-))) ( tam gdzie Bareja zatrzymywał wóz konny) . Teraz by tam takim wozem nie pojezdził ;-))

Fajna sprawa takie miejsca.