Czy warto rozpocząć oglądanie tego serialu??? Czy fani "Iron Mana", "Captaina Americi", "Thora" itd. znajdą coś dla siebie??
Dobre pytanie. Mnie osobiście serial ten bardzo leży. Lubię spędzać czas oglądając S.H.I.E.L.D. i jej agentów. Kiedy serial wchodził na szklany ekran siedziałam w newsach co dało mi pogląd na to co dostaniemy. Nie spodziewałam się nie wiem jak wypasionej produkcji z Superbohaterami w każdym odcinku (najlepiej w każdym inny). Wiedziałam, że serial dla całej rodziny ma swoje ograniczenia ale i uroki. Odpowiedź na Twoje pytanie jest trudna ponieważ będąc fanem SuperHero znajduję w tym serialu wiele fajnych smaczków i ciekawą fabułą. Serial z odcinka na odcinek wspina się. Widać, że twórcy poruszają się trochę po omacku ale są elastyczni. mamy coraz więcej z Uniwersum. Czy to akcji czy postaci. W odcinku 15 ma pojawić się Lady Sif.
Czego nie ma? Nie lata tam Thor, nie mamy akcji rodem z filmów Marvela. Ale są bardziej lub mniej widoczne powiązania z Uniwersum, cały czas mamy wrażenie, że gdzieś tam poza ekranem toczy się dalszy bieg wydarzeń naszych Superbohaterów. Ja nie muszę oglądać ich wszystkich, dobrze mi z takim proceduralem plus główny watek, teraz już dwa. Jak jeszcze co jakiś czas jakiś SuperHero wpadnie, wystarczy.
Serial sam w sobie nie jest jakiś wybitny ale ostatnie odcinki są już na naprawdę przyzwoitym poziomie.
Ale mogę być nieobiektywna, lubię ten serial a sympatia jaką mam do Coulsona podobna jest do miłości więc jest ślepa :)
Serial wybitny nie jest, ale robi dobry podkład pod filmy. Nie wyczekuje na kolejne odcinki z niecierpliwością. Dla fanów Marvela to jakieś zaczepienie, chociaż nie należy się nastawiać na fajerwerki (ja sie tak nastawilam i niestety w konfrontacji z rzeczywistoscia zabolalo). Zgodzę się z przedmówczynią - można tu znaleźć "smaczki".
Niestety jeśli chodzi o seriale DC wypada o niebo (a nawet dwa) lepiej :)
DC wypada lepiej od Marvela. Arrow jest lepsze od Shield. Czytanie ze zrozumieniem nie jest trudne ;)
Niestety jeśli chodzi o seriale DC wypada o niebo (a nawet dwa) lepiej :)
Naucz sie pisać, napisales to tak jakbys pisał ze shield jest lepsze.
A co ma piernik do wiatraka? To zupełnie inne seriale, nie wiem po co w ogóle pisać o Arrow w kontekście poziomu AoS.
Ehh chociażby to mają wspólnego że to obecnie dwa flagowe seriale Marvela i DC. Dlatego chociazby można je porównywać nie sądzisz? AoS niczym mnie nie przyciąga nie zamierzam tego oglądać, Arrow natomiast bije na głowę nawet kinowego Marvela ;)
No dokładanie "jeśli chodzi o seriale DC wypada o niebo lepiej" czyli jest LEPSZE :) A słowo "niestety" pojawia się tam dlatego, że jeśli chodzi o komiksy zdecydowanie wolę Marvela niż DC. Nie ma tam nic skomplikowanego :)
Nie jest zly ale tez nie jest taki swietny , podobno ogladalnosc slabnie wiec wg mnie powinni wkoncu zrobic jakiegos Bossa z kim agenci mogli by walczyc przez dluzej niz 1 odcinek.
Najlepszy bylby chyba Graviton z poprzednich odcinkow
Zobaczyłem akurat reklamę na FOX TV , jutro start zobaczymy co z tego serialu będzie :)
Waaaartoooo zwłaszcza dla fanów serialu "Jak poznałem waszą matkę" gra tu Cobie Smulders :)
Teraz już wiem, zobaczyłem wątek potem związku z jej osoba na tym forum i kijowo sądziłem, że będzie jedną z gwiazd a tu zapewne miała za zadanie przyciągnąć publiczność.
Jak dotąd po dwóch odcinkach mnie zaciekawił i mam nadzieję, że będzie coraz ciekawiej. Po pierwszych 15 minutach nie urzekł mnie, ale szybko zmieniłem zdanie i nie mogłem oderwać wzroku od telewizora.
Nie warto. Wynudzisz się nieziemsko. Ten serial prezentuje poziom przeciętnych seriali sprzed dekady. Bardzo odstaje od jakości seriali kręconych choćby w 2013 ('Hannibal' czy 'Vikings'). To bardzo prosty i niewymagający serial bardziej jak 'Strażnik Teksasu'. A ze wspomnianych superbohaterów zobaczysz ewentualnie jedynie zarysy lub skrawki elementów charakterystycznych lub strojów. Twórcy starając się utrzymać i tak słabą oglądalność serialu próbują dodawać takie smaczki, a także obiecując obecność nawet samego Stana Lee, ale to przecież nie wystarczy, gdy fabuła oklepana, a realizacja przeciętna. Podsumowując - można obejrzeć, jeżeli już naprawdę nie ma nic lepszego do roboty.
A ja mam pytanie na zasadzie, czy ten serial jest jakoś powiązany z Avengers ? ( chodzi mi o to czy serial toczy się po akcji w filmie, czy może przed, czy w ogóle jest jakos połączony) ( coś na zasadzie The Vampire Diaries z The Originals - dla zaznajomionych ). Dopiero będę zaczynał ten serial i chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać ( Jako fan Avengers ).
Ten serial jest powiązany z całym Filmowym Uniwersum Marvela, jego akcja dzieje się po Avengersach i Iron Manie 3, równolegle z Thor: Dark World i (prawdopodobnie) przed wydarzeniami z nowego kapitana ameryki.
Dzięki ;) Całkiem niezły ten serial, chociaż mam nadzieję że bardziej się rozkręci.
Warto, pierwsze odcinki są bardzo głupawe, ale te ostatnie np. The Magical Place zostawiają Cię z otwartą szczęką jeszcze po napisach.
Jak dla mnie warto, akcja rozkręca się dopiero po 5 odcinku ale potem serial robi się bardzo ciekawy. Serial ma swoje smaczki jak: Maria Hill w pierwszym odcinku, Fury w drugim, geneza Gravitiona w trzecim i w prawie każdym odcinku są nawiązania do filmów Marvela i jego uniwersum. :)