Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek i mam pytanie.
Ten nowy "superbohater" i organizacja STONOGA to chyba po prostu dalsza część eksperymentów z IronMana 3 ? Czy tylko mi się tak wydaje. Nawet te czerwone przebłyski w ciałach takie same.
Wiecie coś na ten temat ? [zaznaczam ze nie czytałam spoilerów i poprzednich tematów]
Jest tam pewne bezpośrednie nawiązanie, nawet jest wzmianka o tym, że Mike ma w sobie extremis... Ale niezbyt dokładnie oglądałem Iron Man 3, więc nie kojarze za bardzo motywu ze "stonogą"
według mnie akcja serialu dzieje się po Avengers lecz przed Iron man 3 więc wnioskuję, że to serum było troche wcześniejszą wersją extremis.
Gdyby akcja działa się przed Iron Manem 3 to Coulson nie wiedziałby, co to jest Extremis, bo wcześniej nie zostało wprowadzone, więc serial musi być po. A Stonogi w filmie z blaszakiem na pewno nie było, więc to pewnie połączenie dwóch technologii, albo nowa wersja extremis.
pierwsze plany extremis miała Maya Hansen już w 1999 roku i w tym samym czasie poznała ona Killiana. Przez ten czas SHiELD mogło jakieś info zebrać na ten temat:) Jak pisałem według mnie to się dzieje chwile przed IM3 alę mogę się mylić, Z czasem się wyjaśni.
Stonogi nie było w IM3 , chodziło mi o serum, którego nazwa "extremis" wypadła mi z głowy
W serialu pada, że to jest połączenie extremis, pozostałościach po obcych z Avengersów, to co dostał dr Baner, lub Kapitan Ameryka (nie pamiętam) i coś tam chyba jeszcze.
chyba po avengersach. i pozatym jest jeszzce o Starku seniorze i jego serum super zolnierza
No obstawiam, że to jest po IM3, lub równocześnie. Coulson wspomina, że "to extermis, to coś całkiem nowego", a powiedział to od razu jak zobaczył nagranie-hologram, więc skądś musiał mieć wiedzę.
Wydaje mi się, że akcja dzieje się po Iron Man 3. Podczas jednej z rozmów Coulson mówił, że istnieje sposób, aby usunąć z ciała tę substancję i że mają w tym już doświadczenie. Możliwe, że jest to nawiązanie do Pepper.
Iron Man pojawi się jedynie w Avengers 2 i Avengers 3. Przynajmniej na tyle filmów kontrakt podpisał Robert Jr.
W IM3 było coś o tym, że usunęli Extremis z ciała Potts? Musiałem przegapić. I nie powinni raczej załadować tego Tony'emu (w komiksie zbroja, która bazowała na Extremis była jedną z lepszych w jego arsenale)?