PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28538
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek i mam pytanie.
Ten nowy "superbohater" i organizacja STONOGA to chyba po prostu dalsza część eksperymentów z IronMana 3 ? Czy tylko mi się tak wydaje. Nawet te czerwone przebłyski w ciałach takie same.
Wiecie coś na ten temat ? [zaznaczam ze nie czytałam spoilerów i poprzednich tematów]

ocenił(a) serial na 9
sweetgirl_fw

Jest tam pewne bezpośrednie nawiązanie, nawet jest wzmianka o tym, że Mike ma w sobie extremis... Ale niezbyt dokładnie oglądałem Iron Man 3, więc nie kojarze za bardzo motywu ze "stonogą"

sweetgirl_fw

myślę, że będą tu subtelne nawiązania do różnych filmów z univesum marvela. nie tylko to.

ocenił(a) serial na 7
sweetgirl_fw

według mnie akcja serialu dzieje się po Avengers lecz przed Iron man 3 więc wnioskuję, że to serum było troche wcześniejszą wersją extremis.

simek19

Gdyby akcja działa się przed Iron Manem 3 to Coulson nie wiedziałby, co to jest Extremis, bo wcześniej nie zostało wprowadzone, więc serial musi być po. A Stonogi w filmie z blaszakiem na pewno nie było, więc to pewnie połączenie dwóch technologii, albo nowa wersja extremis.

ocenił(a) serial na 7
Yndi

pierwsze plany extremis miała Maya Hansen już w 1999 roku i w tym samym czasie poznała ona Killiana. Przez ten czas SHiELD mogło jakieś info zebrać na ten temat:) Jak pisałem według mnie to się dzieje chwile przed IM3 alę mogę się mylić, Z czasem się wyjaśni.

ocenił(a) serial na 9
Yndi

Stonogi nie było w IM3 , chodziło mi o serum, którego nazwa "extremis" wypadła mi z głowy

simek19

W serialu pada, że to jest połączenie extremis, pozostałościach po obcych z Avengersów, to co dostał dr Baner, lub Kapitan Ameryka (nie pamiętam) i coś tam chyba jeszcze.

ocenił(a) serial na 9
Siekierkovsky

z tego można wywnioskować że z pewnością to jest po IM3 <3

użytkownik usunięty
sweetgirl_fw

chyba po avengersach. i pozatym jest jeszzce o Starku seniorze i jego serum super zolnierza

ocenił(a) serial na 9

A w stosunku do Iron Mana 3 ?

sweetgirl_fw

No obstawiam, że to jest po IM3, lub równocześnie. Coulson wspomina, że "to extermis, to coś całkiem nowego", a powiedział to od razu jak zobaczył nagranie-hologram, więc skądś musiał mieć wiedzę.

ocenił(a) serial na 9
Siekierkovsky

muszę przeglądnąć ten odcinek jeszcze raz :) dzięki

sweetgirl_fw

Wydaje mi się, że akcja dzieje się po Iron Man 3. Podczas jednej z rozmów Coulson mówił, że istnieje sposób, aby usunąć z ciała tę substancję i że mają w tym już doświadczenie. Możliwe, że jest to nawiązanie do Pepper.

ocenił(a) serial na 7
MacMillan1993

a ma być kolejna częśc Iron mana , coś wiadomo ?

asiaaa92

Iron Man pojawi się jedynie w Avengers 2 i Avengers 3. Przynajmniej na tyle filmów kontrakt podpisał Robert Jr.

ocenił(a) serial na 9
MacMillan1993

W IM3 było coś o tym, że usunęli Extremis z ciała Potts? Musiałem przegapić. I nie powinni raczej załadować tego Tony'emu (w komiksie zbroja, która bazowała na Extremis była jedną z lepszych w jego arsenale)?

sweetgirl_fw

Chyba akcja dzieje się po Iron Man 3, bo ta cała organizacja STONOGA pracuje nad tym żeby "żołnierzyki" nie wybuchały, a w Iron Manie jeszcze oni wybuchali.