Ogółem pierwszy odcinek bardzo, bardzo na plus 10/10... Ale troszkę mało Lincolna ..
Fitz się zmienił strasznie, ale przynajmniej już się nie jąka :D
Końcówka zmiażdżyła system jeszcze bardziej niż ostatnie odcinki 2 sezonu..
Jak myślicie ta planeta na której znalazła się Jemma to jest planeta Kree czy taka specjalnie przygotowana przez Kree do zagłady Inhumans?
Pogadamy jak obejrzę. Na przyszłość dawaj info o spoilerach, bo ludzie mogą mieć do cb pretensje.
Ps. Gdzie oglądałeś? Masz napisy?
Napisane jest ''temat może zawierać spojlery''
kino man.tv/marvels-agents-of-shield/s03e01/laws-of-nature-eng
[usuńcie spację]
Sorki, obserwuję całe forum i wbiłem od razu na twój temat. W powiadomieniach nie pisze nic o spoilerach. Także sry
u mnie na cho,miku każdy najnowszy odcinek będzie do pobrania po godzinie 4 rano w środy :)
Nazwa chom,ika taka sama jak na filmwebie.
Co do planety to praktycznie nic na niej nie pokazali więc trudno ocenić, czy jest to jakaś planeta z komiksów, czy coś zupełnie nowego.
Końcowa reakcja Lincolna, kiedy zamiast iść z nimi biegnie w losowo wybraną stronę była debilna. Ten facet ciągle zachowuje się nielogicznie. Wiadomo, że i tak dołączy do Secret Warriors więc mógł iść z Daisy i Mackiem od razu.
Ten ziomek z pirokinezą fajnie się zapowiada, miłe uzupełnienie dla Lincolna i Daisy/Quake.
Mam nadzieję, że w drugim odcinku wróci Melinda May, tutaj tylko została wspomniana przez Coulsona, że niby jest na wakacjach. Liczyłem, że może pojawi się na końcu, trzeba czekać.
Co do tej nowej agencji, to jak dla mnie kolejna banda leszczy do odstrzału, tak samo jak w poprzednim sezonie Hydra i ta druga SHIELD, którą i tak w końcu przejął Coulson.
Miło zaskoczyła mnie natomiast postać Lash'a. Związany z nim zwrot akcji podczas rozmowy w metrze był niespodziewany. Jego moce i to jak wykorzystuje je w walce też robią kozackie wrażenie. Przyznam, że nie spodziewałem się, że pokażą go jako takiego badassowego złoczyńcę, w zapowiedziach mówili, że ma być raczej postacią tego typu, że nie będziemy wiedzieli, czy jest dobry, czy zły. Myślę, że w następnych odcinkach poznamy motywy jego brutalnych działań, które sprawią, że będzie to można jakoś usprawiedliwić. Facet musi mieć jakąś mocną i tajemniczą motywację.
Coś czuje że jak Lash zacznie tropić Daisy to stwierdzi ,że jest godna swoich mocy i oszczędzi jej życie.
W komiksach Lash poluje na Inhumansów, którzy powstali poza rytuałem, i zabija tych, których uznaje za niegodnych przemiany. Szkoda tylko, że w serialu nie wprowadzono wcześniej Black Bolta, bo on był odpowiedzialny za wysyp nowych Inhumansów. Pewnie wprowadzą go dopiero w filmie kinowym Inhumans.
Ten ognisty Joey mi trochę przypomina tą postać http://marvel.wikia.com/wiki/Dante_(Inhuman)_(Earth-616)
Chyba na niej go oparli, tylko przerobili dość mocno.
Coś czuję że wątek Simmons jakoś fajnie rozwiną przeskok miedzy sezonami był chyba 6 miesięcy jak się nie mylę, to przez ten czas Jemma przeżyła wiele przygód na tej planecie i chciałabym by to pokazał i:) ten wątek będzie podobny do The 100 :)
Ciekawe tylko (bo to 6 miesięcy) jak Simmons tam zdobywała jedzenie i picie, bo na pierwszy rzut oka ta planeta to pustynia, ponadto ona przed czymś ucieka. Przerąbana sprawa, czy oni musza tą postać tak doświadczać? :/ (To moja ulubiona postać)
Czas w kosmosie to pojęcie względne. Dla niej mógł minąć jeden dzień. Nie wiadomo poza tym, czy została tam przeniesiona od razu, mogła tam lecieć pół roku w jakiś sposób.
A faktycznie nie zwróciłem uwagi na względność czasu. Tam może byc inaczej. I ogólnie grawitacja tam chyba nie może być taka sama jak na ziemi (a taka sie wydaje być) bo jest ujęcie na którym widać planetę blisko tej na której Simmons jest.
To ujęcie sugerowało, że ona nie była na planecie tylko na księżycu posiadającym atmosferę :D
Tyle, że jednominutowy występ Josha Brolina, który gra Thanosa kosztuje pewnie więcej kasy, niż mają do wydania na cały trzeci sezon :P
Mnie najbardziej zaskoczył Fitz pod koniec jak rozwalił zamki i się zaczął wydzierać, w każdym z sezonów był inny Fitz, ten z 3 jest zdecydowanie najlepszy... Jemmę chyba coś śledziło...
Ale skoro ten kamień ''przeteleportował'' tylko ją, a później Fitza nie to trochę mało skuteczną broń na Inhumans Kree wymyślili.. taką jednorazową.. nwm, może Skye [jakoś nie mogę się przyzwyczaić do Daisy/Quake] też da się wchłonąć i jakoś tak uratuje Jemmę.
@wifi_wifi
i.imgur.com/D9E4zub.jpg
Może kamień działa tylko na Inhumansów, i okaże się, że Simmons jest niewybudzoną Inhumanką, a Fitz nie i dlatego kamień na niego nie reaguje.
W sumie Monolit zmieniał swój stan tylko w obecności Inhumansów jakby o tym pomyśleć. Gordon i Jiaying wiedzieli co to jest, ojciec Daisy też ale jemu wymazali pamięć. Simmons musi więc być nieczłowiekiem.
No właśnie co do ojca Skye jak mu oni wymazali pamięć? Przecież T.H.A.I.T.I zniszczone...
Ale mieli tą maszynę do odczytywania myśli (sprawdzali na Coulsonie, żeby zdobyć informacje o projekcie T.A.H.I.T.I)
Pewnie jakoś ją przeprogramowali czy coś
No to w takim razie pozostaje tylko taka zła opcja, że wymazali mu pamięć tak jak Zimowemu Żołnierzowi czyścili przez dziesięciolecia. Porażeniowo
Projekt T.A.H.I.T.I. miał na celu wskrzeszenie zmarłego Avengera prze użyciu krwi Kree, a wymazywanie pamięci i zmienianie wspomnień to zupełnie inna sprawa
Ja myślę że Simmons trafiła do więzienia dla inhumans i sama nim jest,to taka wersja widmowej strefy jak w Smalville.W końcu Daisy wygląda jak rasowa agentka i podoba mi się to że często używa swojej mocy,liczę na gościnny występ Lady Sif.
Trzyma sie to kupy. A w więzieniu jest coś co Inhumans likwiduje. A co do Lady Sif - była i w 1 i w 2 sezonie, to może i teraz sie pojawi, uratuje Simmons kiedy sie wykryje że ktoś został przeniesiony przez Monolit
Gdzie są te zdjęcia?
No to trochę słabo, że będą to ciągnąć tak długo. A wątków mają dużo w tym sezonie bo jest
1.ATCU
2. Lash
3.Coś z Lincolnem będzie
4. Ten nowy Inhuman który wytwarza wysokie temperatury
5. Napewno Ward sie pojawi z Hydrą
6.Simmons jakoś musi wrócić na ziemię
7. Możliwe że Ojciec Daisy zacznie sie wyłamywać i pamięć mu wróci
8. Niedokończony wątek miłosny Simmons&Fitz i wątek Bobbi i Huntera
9. Ogarnąć całkowicie ten Monolit zacząć go jakoś wykorzystywać
10. Deathlok pewnie też nagle wejdzie w akcję
11. Co z May? Napewno też wróci w którymś odcinku
Jeśli jakiś wątek pominąłem to mnie niech ktoś poprawi
Lincoln taki fajny był w tamtym sezonie, a teraz leci w wafla totalnie zamiast dołączyć do Daisy i S.H.I.E.L.D
Ten cały Lash to jest to wielkie bydle z kolcami na plecach?
Simmons napewno coś goniło, możliwe że zobaczymy to w następnym odcinku. To całe ACTU to jakieś cioty które mają robić za mięso armatnie. Monolit chyba dobrze wie, kogo ma wchłonąć i kiedy.
Czekam tylko aż załadują napisy do odcinków :D
Mała poprawka - Joey nie dysponuje pirokinezą ("wywoływanie" ognia na życzenie) a umiejętnością roztapiania metali
Dla mnie Skye to taka prawdziwa Skye hakerka z pierwszego sezonu, nie umiem się przyzwyczaić do ''Daisy''.
Niech wytłumaczą w serialu dlaczego Daisy postanowiła tak radykalnie zmienić imię. Wg mnie Skye to taka hakerka dziewczyna którą trzeba ratować całkiem inna osoba, natomiast Daisy to laska która umie skopać tyłek i ma moc to 2 różne imiona i dwie różne osobowości. Stara Skye i nowa Daisy.
Skye to pseudonim który sama sobie wymyśliła a Daisy to jej oficjalnie, legalne imię
Wiem, ale Skye to mi się kojarzy z hakerką z 1 sezonu gdzie wcale mnie nie zachwyciła a jak słysze Daisy to odrazu przypomina mi sie 2 i 3 sezon agentów
Ja odkąd dowiedziałem się kim ona jest, mówię na nią Quake. I mam nadzieję, że szybko przyjmie swój oryginalny pseudonim. Docelowo w oryginale jest ona w pewnym momencie członkiem Avengers, więc nie może wiecznie być ciapą, którą inni ratują. W oryginale również przez pewien czas zastępowała Fury'ego, i otrzymała najwyższy możliwy poziom dostępu do informacji (co wkurzyło Marię Hill). Tworzeni w serialu Secret Warrior byli oczkiem w głowie Fury'ego.