Serial który wyciąga kij z naszej narodowej rzopy. Humor jest szybki, często cięty, trochę złośliwy ale celny i o zgrozo bez śmiechu z offu, więc rozumiem, że melomani Zenka gubią się w trakcie oglądania. Wszystkim obrażonym tym serialem radzę raczej zająć się wydzwanianiem do TVP w obronie narodowych mediów i pani Danusi, to jest ten poziom, który jakoś ogarniacie.
Śmiałem się gdy oglądałem, ale miałem przed obejrzeniem nadzieję, że pośmieję się trochę bardziej. Dla mnie niektóre rzeczy były niepotrzebnie na siłę, nietrafione i zbyt banalne, a czasami konfliktujące z klimatem. Lekkie rozczarowanie, ale zadowolony jestem bardzo.
Mam podobne odczucia. Można to obejrzeć i nawet nie nudzi, ale też nie powala.
Po polsku na dupę nie goda się żopa, ino rzyć. Żopa to po moskalsku, pewnie chłopi tak godali, bo się rusyfikowali, głównie mentalnie i kulturowo, i tak im już zostało do dziś.
serial o gosciach z wasami, przy ktorych mozna usnac z nudow, a w tle nieco nazistowsko-prawicowego przekazu czesci widowni, z mojej interpretacji wynika. Finalnie mamy wiec duzo szumo, a malo treści.
Cięty humor... chyba toporem. Nie do uwierzenia, że kogoś mogą śmieszyć dowcipy płaskie jak stopa kaczora...
Toporem to ty jesteś cięty. To serial dla ludzi inteligentnych, nie dla nieosiosanych kloców
Ludzie uważają się za inteligentnych po śmianiu się na tym serialu? Że niby jest dla tych mądrzejszych?
Dawno mnie nic tak nie zszokowało.
mam to samo, większość żartów jest na siłę. coś tam można się pośmiać, nie zrobiło na mnie wrażenia jak np the Office (oczywiście amerykański)a konwencja jakby ta sama. Chyba mam po prostu awersje do polskich produkcji.
Nie ma się co dziwić po kilku latach walenia po inteligencji produkcjami Vegi i nieskończonej ilości pseudo komedii.
I ten inteligentny żart dla inteligentnych to gdy typ udający Jezusa „a ch.j, biegne” wpada do wody?
Uuuuu panie, wyżyny inteligencji.
Sądząc po Twojej wypowiedzi to masz jakieś naście lat. Mentalnie już na pewno - Twoja opinia nie ma znaczenia.
Mam 12 lat, mentalnie 12 i dwa miesiące. Moja opinia nie ma znaczenia. Kij w twojej dupie ma znaczenie.
Z kabaretów, z filmów Vegi i późniejszej szmaciarskiej twórczości Smarzowskiego. Typowy serial dla leminga.
Dobry żart śmieszy każdego......zły żart śmieszy, kogo ? Serial to dla mnie reklamowa wydmuszka z której wypada się śmiać. Kiedyś śmiano się z komedii lat 90 a dziś nie ma gdzie oczu podziać jak się to widzi.
Jeśli ktoś nie ogladał memów z ostatnich 10 lat to może nie trybić tych INTELIGENTNYCH dowcipów.
To serial dla półgłówków i ignorantów, którzy uważają się za niewiadomo kogo. Paradoksalnie to serial dla takich samych prymitywów jak szlachta przedstawiona w tym serialu.
elttoro, mam złe wieści, zrobiłem Ci badania i wychodzi że masz patyk w rzopie i masz syndrom niedopchniecia. jest źle, a bedzie jak to twoj prezes mówi: będzie gorzej.
Dziwne, że wydaje ci się tylko iż jesteś błyskotliwy i taki szarmancko odwazny w swojej wysokiej samoocenie, ale to tylko twe życzenia, coś jak Macierewicz, któremu się wydaje że jest geniuszem, bo wysadził parówę w puszce po harnasiu. To ty właśnie jesteś taką parówą.
Ale po co mieszasz politykę do wszystkiego co widzisz? Czujesz się lepszy gdy obrażasz innych? Wchodząc na filmweb chce poczytać dyskusje o filmach i serialach, a nie Twój wylew frustracji. Po Twoim komentarzu jestem w stanie stwierdzić, że gdyby serial żartował sobie z Twoich wartości, to byś był pierwszy do krzyczenia "Jak tak można?!". Chętnie obejrzę serial, bo po komentarzach innych użytkowników, serial wydaje się ciekawy, ale gdybym miał kierować się Twoim komentarzem, to bym sobie go odpuścił. Dorośnij.
Ponieważ ten serial jest krzywym zwierciadłem właśnie obecnej polityki, w tym historycznej, gloryfikującej czasy "złotej wolności" szlacheckiej - a i tak jest bardzo delikatny. A co do moich wartości - sporo seriali się z nich wyśmiewa, lecz nie przeszkadza to bym dawał im 9 i 10 punktów. Normalni ludzie tak mają - mają dystans.
harry_garncarz nie jest żadnym zwierciadłem chyba, że zwierciadłem tego co siedzi w główkach pewnego odsetka społeczeństwa. I z których konkretnie "twoich wartości" się wyśmiewa i który jest to serial/ seriale?