PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527540}

11eyes

2009 -
6,3 508  ocen
6,3 10 1 508
11eyes
powrót do forum serialu 11eyes

Hm... Sądzę iż raz można poświecić trochę czasu na te Anime. Kreska dosyć ładna, troszkę
akcji tam jest i urywkami można nawet się zaśmiać. Ogólnie te Anime nie jest złe, ale szału
też nie ma. Moja ocena co to tego Anime 7/10. Jak dla mnie można je obejrzeć raz. Polecam
każdemu kto ma czas i nie wie co obejrzeć. Te anime można także ściągnąć z anime-
download.pl jakby komuś się nie chciało czekać na buffor na innych stronkach z anime.
Ściąga się z Megaupload wiec będzie szybciej niż na Rapidshare (jeżeli chodzi o
darmowych użytkowników)
Tylko troszkę nie pojmuje akcji dziejącej się w odcinku 11 a 12. Na moje to wygląda tak jakby miało 2 zakończenia.

biro85

Z tego co zrozumiałam to 11 odcinek ukazuje to co zobaczył Kakeru czyli przyszłość. A ponieważ Kakeru tą przyszłość ujrzał postanowił ją zmienić. Na skutek zmiany działań nastąpiła zmiana przyszłości stąd różnice między zakończeniem w 11 odcinku, a w 12 ^^

ocenił(a) serial na 5
biro85

Początek anime był dość dobry, potem z odcinka na odcinek akcja się rozwijała ciekawie, ale ostatnie kilka odcinków, zwłaszcza 11 i 12 to porażka.

Terpsy dobrze pisze o tym co tam się stało, tylko jaki w tym sens?

Oglądając 11 odcinek miałem wrażenie, że to jakaś pochwała zdrady.
Główny bohater nawet tak tego nie nazywa, uznając że nie zdradza Yuki, a robi to dla większego dobra!
Dziewczyna mu mówi że nie mają szans, że go kocha i że chce seksu. Dla mnie brzmi to jak "nie chce umrzeć dziewicą".
Ona go uwodzi, one jej wierzy jak największy naiwniak, i racjonalizuje to sobie twierdząc że robi to dla ukochanej, a większego filozoficznego sensu dla anime to nie ma.
Ma się wrażenie jakby autor spełniał w tym własne pragnienia seksualne. Stworzył dwie fajne bohaterki i chce by jego główny bohater z którym się utożsamia mógł mieć je obie i pozostać tym dobrym.

12 odcinek jest jeszcze głupszy i to w każdym fragmencie. Największą porażką jest próba samobójcza. W 11 odcinku ona go przebiła, zabiła i wyjęła sobie oko. W 12 on zamiast zniszczyć oko próbuje się przebić - mimo że przed chwile widział że jest to preferowany sposób oddzielenia oka od właściciela.

Zepsuć taką ciekawą serię, szkoda, wielka szkoda:(

Gubio

ale oni nie byli razem więc nie wiem o co ci chodzi z tym 11 odc to była po prostu jego koleżanka z dzieciństwa ^^

ocenił(a) serial na 9
biro85

11 eyes to ogólnie bardzo dobre anime, ale najgłupsze okazały się te walki z wrogami, którzy tak naprawdę byli po ich stronie.
Więc wynika z tego, że niepotrzebnie ich zabijali.

Zdecydowanie najlepsze natomiast były ostatnie odcinki, a odcinek 11 to BAD END. Było to alternatywne złe zakończenie na zasadzie CO BY BYŁO GDYBY.
Wystarczyło, że Liselotte zdobyłaby 2 fragmenty i wtedy wszyscy by zginęli nie mając najmniejszych szans na wygraną (a oryginalnie miała moc wszystkich fragmentów).
Więc mieli szansę pokonać Liselotte, jeśli ta jeszcze nie zdobyła fragmentu Yuuki.

12 odcinek jest doskonały bo rewelacyjnie przedstawia co trzeba było zrobić żeby ją pokonać.
Ona była nieśmiertelna i silniejsza niż wszyscy razem wzięci, więc musieli obmyślić idealny plan żeby to się udało (uwięzić ją między wymiarami). W ciągu 2 sekund zabiła zarówno Shiori jak i Abraxas, a żeby odeprzeć chociażby jeden jej atak Mizuzu wspierana przez Misao musiała użyć swojej najpotężniejszej broni.

ocenił(a) serial na 9
pawel_nowakk

bedzie tego 2 sezon?

ocenił(a) serial na 9
dacio14

Jest jedynie gra Visual Novel. Anime zostało zakończone.