PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94311}

Żar tropików

Sweating Bullets
1991 - 1993
6,9 8,2 tys. ocen
6,9 10 1 8151
7,2 6 krytyków
Żar tropików
powrót do forum serialu Żar tropików

Aż łezka się

ocenił(a) serial na 9

kręci na wspomnienie tego serialu i wspaniałych lat 90, to było wspaniałe życie małolata, piszę to
jako 30 latek

ocenił(a) serial na 7
Hlasko

zgadzam się. Wspaniałe czasy. I Ulica Sezamkowa przed seansem Żaru Tropików z samego rana - bezcenne wspomnienia :D

minogina

Ach, Ulica Sezamkowa, czytana przez Andrzeja Matula.... to było coś. Był nawet pełnometrażowy film o ucieczce Wielkiego Ptaka, którego później przemalowano na niebiesko. Ciasteczkowy Potwór, Elmo, Oskar Zrzęda, Wielki Ptak, Ernie i Bert, Kermit... Uwielbiałem ich. Poza tym "Strażnik Teksasu", "Drużyna A", "Ostry Dyżur", Dr Quinn", "Yattaman", "W Królestwie Kalendarza", "Czarodziejka z księżyca", "Fantastyczny świat Paula", "Wyspa Niedźwiedzi", "Kacze Opowieści", "Super Baloo", "Muminki", "Gumisie", "Conan Awanturnik", "Plecak pełen przygód", "Wow", "Maszyn zmian", programy "Wielka Gra", "Tele As", "Koło Fortuny", "Va Banque", "Randka w ciemno", "Tata, a Marcin powiedział...", "Lato z czarodziejem" (Mariusz Czajka i Maciej Pol). I jeszcze te reklamy gumy Boomer, Star Foods i Polleny Rex, guma Turbo, game boy'e i gry - Tetris, Aquanoid, Mario, Król Lew, Aladyn i inne platformówki.

Ja chcę tamte czasy z powrotem!!!

ocenił(a) serial na 7
Trojden

+ MacGyver, Detektyw Remington Steele i Magnum ;) Swoją drogą, Richard Dean Anderson osiągnął już wiek 65lat...Wniosek jest jeden: czas płynie za szybko!

ocenił(a) serial na 9
minogina

To prawda. A sam serial "MacGyver" obchodzi już trzydziestolecie (1 sezon 1985 r.).

Trojden

Drużyna A Macgyver Nieustraszony Magnum Strażnik Teksasu Renegat Cobra z Michael Dudikoff Legendy King Fu Grom W Raju VIPER Nash Bridges Zagubiony w Czasie Herkules Xena Wojownicza Księżniczka Star Trek Następne Pokolenie Słoneczny Patrol Seaquest Detektyw Remington Steele Columbo Policjanci Z Miami to były seriale

Hlasko

Masz rację, to jeden z moich ulubionych seriali z tamtych wspaniałych lat.

klotz

Zastanawiam się, w jakich latach był emitowany w polskiej telewizji, bo pamiętam go bardzo dobrze, aż wydaje mi się to podejrzane ;)

barbara_niechcic

Na pewno coś ok. 1995 - 1998

ocenił(a) serial na 9
klotz

W niedziele na Jedynce leciało tylko teraz nie jestem pewna, czy to leciało przed wieczorynką, czy tuż po wiadomościach.

karoman4

Ja pamiętam, że jakoś w 1997-1998 leciał codziennie w godzinach ok. 13, 14, zaraz po szkole oglądałem, TVP1 bodajże.

ocenił(a) serial na 9
klotz

Sorry, w niedzielę przed wieczorynką było Śmiechu Warte, a Żar Tropików było po wiadomościach. Ach, te wspomnienia. :-)

ocenił(a) serial na 7
karoman4

Żar tropików był chyba w tygodniu

ocenił(a) serial na 9
giovanni50

Ja pamiętam jak leciało w niedzielę.

ocenił(a) serial na 7
karoman4

Poszukaj tutaj
http://pl.staratelewizja.wikia.com/wiki/Ram%C3%B3wki_z_1996

Kojarzysz serial Max Glick ??

ocenił(a) serial na 9
giovanni50

Nic mi to nie mówi.

ocenił(a) serial na 9
karoman4

,,Żar tropików ,, na pewno leciał w czwartki po 20. Tak samo ,,Gliniarz i prokurator ,, ,,Policjanci z Miami ,, ,,Niebezpieczne Ujęcia ,, ,,Kojak ,,

ocenił(a) serial na 9
bradock

Mogło też być tak, ale te seriale był kilkakrotnie emitowane i za każdym razem w inne dni. Tak też mogło być.

karoman4

Jak mnie pamięć nie myli, to ok. 1993-1995 r. i w czwartki w paśmie sensacyjnym (Viper, Nash Bridges, Na wariackich papierach, Niebezpieczne ujęcia). Powtórki w piątek o 10. W niedzielę przed dobranocką to leciała dr Quinn i chyba końcówka Dynastii.

ocenił(a) serial na 7
aaaddd

Moje refleksje:
Polsat 05.12.1992 do jesieni 94 nadaje po kilkanaście godzin na dobre ( w tygodniu od 16 w weekendy od południa )
Polonia 1 07.03.1993 klasyka
Top Canal piracka tv ale łezka wspomnień
Kurcze jak ja chciałbym cofnąć czas i zmienić parę spraw
-Sejm przyjmuje ustawę o KRRIT w 1991 w tym samym roku o TV
Między 91 a 93 zaczynaja nadawać prywatne ogólopolskie
Polonii1 może dla mnie nie być ale żeby inni te seriele pokazywali :)
NTP + ,Polsat, i jeszcze jakieś 2 inne ogólnopolskie ( TVN ,Antena 1 )
Ze 2 ponadregionalne TV Centrum (- były 2 tv o tej nazwie w ciągu 10 1993 i chyba 2003 ) i Telewizja Niepokalanów w ramach umowy państwo kościół
O lokalnych nie wspomnę :)
Pomyślcie ludziska jak Publiczna musiała by sie starać
Łza sie w oku kręci

ocenił(a) serial na 9
aaaddd

Dokładnie .

użytkownik usunięty
Hlasko

Czasami oglądałam ten serial jak mi się nudziło i nie było nic lepszego do roboty. Nie lubiłam Nicka, bo mnie irytował nieustannym uśmieszkiem, przeokropnymi hawajskimi koszulami, w które prawie zawsze był ubrany i kucykiem (a nie cierpię facetów z długimi włosami). Natomiast Sylvie to była ładna kobieta, a ubierali ją w garsonki jak starą ciotkę.

Koszule hawajskie Nicka akurat byly super. Zupelnie inny styl niz typowy detektyw z seriali (w gajerze i spodniach na kant). A co do garsonek Sylvie to rzeczywiscie straszne. Aktorka miala chyba wtedy niecale 30 lat jak grala ta postac, a wygladala na 45 przez ten styl, no i te jej fryzury...

ocenił(a) serial na 9

Mało kto wie dlaczego w serialu główny aktor ma fryzurę kucyka. Był organizowany casting do serialu i koleś był tak spłukany finansowo, że nie stać go było nawet na fryzjera, więc spiął włosy z tyłu i tak poszedł na casting. To było tak oryginalne, że nie dość, że dostał rolę to jeszcze kazano mu zostać przy tej fryzurze.

ocenił(a) serial na 10
Hlasko

Fajny serial też go lubiłam.

Hlasko

Możecie mi powiedzieć czy ta scena pochodzi z tego serialu, a jeżeli tak to prosiłbym o podanie numeru odcinka, albo chociaż który sezon.

Akcja rozgrywa się podczas jazdy samochodem. On ją wypytuje co robiła wczoraj. Ona w końcu ujawnia, że przespała się z jakimś mężczyzną. On jej zaczyna wyrzucać, że nie powinna była tego robić, gdyż tamten mężczyzna był "kłamcą" (na pewno taki epitet się pojawił), i że nie wolno mu ufać. Wcześniej rozgrywała się scena łóżkowa naszej bohaterki z tych "kłamcą". Pomożecie? Dziękuję!

Hlasko

Uwielbiałam na równi z "Gliniarz i prokurator" , czasami mogliby puścić kultowe seriale..to były czasy..

ocenił(a) serial na 10
Sanneya

No właśnie.Na tvp powtarzali przecież niedawno Dr. Quinn, drużyna a też leciała, więc jaki problem z tym serialem? Pewnie trzeba by było pisać i to w dużej ilości, to by może puścili. Akurat tego serialu nie mogę nigdzie znaleźć, nawet po angielsku.Wyszedł jedynie na dvd (nie u nas) a o bluray, to można pomarzyć.

Hlasko

Seriale z pewnością były lepsze, bardziej oryginalne, obecnie to wszystko na jedno kopyto. Ale czasy były gówniane, po upadku PRLu wszędzie bieda i syf, na ulicach żulostwo i dresiarze. Ludzki umysł już tak działa, że przeszłość postrzega się przez pryzmat nostalgii. Pozdrawiam.