szkoda tylko, ze powtarzają te... powtórki.
podobnie było ze Światem według Bundych, również Polsat poruszał sie w obrębie 30 % odcinków.
"NIszczyciel" czy "Ogór" leciały powtórkowo o 19:30, już 3 albo 4 raz.
powtarzają klasyki czyli odcinki z lat 2005-2008, bo jakby zaczęli puszczać te z lat 2010-2011 to oglądalność w tym czasie spadłaby o jakieś 80%.
popatrz na statystyki - odcinki puszczane w środę o 19:30 mają większą widownie niż odcinek o 20:00. polsat wie co robi.
i choćby ogóra puścili 4 dni pod rząd to i tak będzie miał większą oglądalność niż powiedzmy jakieś psychuszkin czy andromeda, bo co 2 statystyczny polak oglądając te odcinki mówi "co się porobiło z tymi kiepskimi" i przełączą na wiadomości. znam to z autopsji.
zwróć uwagę, że o 20:00 startują seriale na innych kanałach, to imo znacząco obniża frekwencję na
nowych odc.
nie zgadzałem się z tym od zawsze i nie zgodzę się także teraz - poza jakąs wąską grupą die hard fanów starych
odcinków, reszta widzów nie zadaje sobie nawet pytań na temat "co z tymi Kiepskimi ?" - jest odcinek, to oglądają.
o 20:00 przerzucają na jakieś inne seriale, kiedyś tego nie mieli - dzisaj możliwości się znacząco poszerzyły, ludzie
mają po 100 kanałów, nie wiedzą w co celować :]
Kiepscy, tak po ludzku : opatrzyli się wielu ludziom.
Ci ludzie nie dumali nad tym, czy nowe są lepsze od starych, czy gorsze - po prostu znaleźli coś innego.
Warto czasami popatrzeć z perspektywy zwykłego widza, żadnego tam fana, oni mają luźny stosunek do Kiepskich.
Ten serial ma 13 lat, strasznie dużo, nawet Taniec z Gwiazdami padł po kilku sezonach, a co dopiero oglądalnośc
Kiepskich :] Nie ma mocnych, tak to działa, wg mnie - obecna widownia, to wąska grupa fanów i widzowie, którzy
w te środy raz włączą, a raz nie, ale zawsze jest ich podobna grupa, lekko się wahająca w te i nazad.
wiesz, to twoje przypuszczenia, nie mamy weryfikacji tej tezy o 4 Ogórach z rzędu lepszych od Andromedy - można by ocenic
ją wtedy, gdyby chociaż raz puszczono Andromedę albo Psychuszkina. Póki tego nie robią - póty niespecjalnie można się
do niej przywiązywac albo negować.
Szkoda, że tak rzadko powtarzają moje ulubione odcinki takie jak "Magister jego mać","A robić nie ma komu", "Okaz zdrowia". Mógłby ktoś wyjaśnić, dlaczego ciągle powtarzają odcinek "Ogór", a niemal nigdy nie pokazują "Magister jego mać"?