W 1997 roku ubiegłego wieku stworzyłem "Potwora"... Ale cudnego z ryja i podświadomości.
"Potwór" żyje własnym życiem już 15 lat. Biorąc pod uwagę emocje, które towarzyszą mojemu
bękartowi przez tyle sezonów, postanowiłem przerwać milczenie i zabrać głos na Szacownym
Forum. Z przyczyn mocno subiektywnych ja i Piotr Kalwas zrezygnowaliśmy jako trzon
scenarzystów z kontynuacji kreowania Kiepskich losów. Nie mamy nic wspólnego z dalszą
produkcją P. Yoki, który zafunkcjonował w serialu jako kosmita. Bezbłędne wykorzystanie koła
zamachowego przez Producenta powoduje, że serial utrzymuje się w znośnych półkach
oglądalności. Tyle lat! Dla mnie ten serial zjadł własny ogon już dawno. Nie wrócimy do pisania
(ja i Kalwas) serialu. Ale bacznie obserwujemy jego losy... Pozdrawiamy z Otchłani ...
skoro się napraszasz, to oficjalnie ten twój post nominuję do nagrody, której tak bardzo pragniesz.
masz duże szanse na zwycięstwo.
przecież chciałeś mnie koniecznie poinformować o swojej kandydaturze, to gdzie miałeś
pisać, jak nie do mnie, a jak do mnie, to w formule "odp na post" :]
Masz rację. To, co dzieje się na forum przez niego i jego pachołków to już prawdziwy cyrk.
kiepscy dzisiaj są w o wiele lepszej formie, niż 12 lat temu. tzn. chętniej oglądam nowe odcinki, niż jakieś gumowe interesy ;)
zgadzam się z @Metyl . U mnie np. wygrywa 5 sezon. Bez Waldusia i z zabawnymi dialogami, pierwsze odcinki to typowe śmiechowisko, wygłupy(mam na myśli pierwszych kilkadziesiąt odcinków).
Tamte odcinki były milion razy lepsze niż to obecne badziewie. Uważa tak 90% fanów serialu, o ile jeszcze przy nim, zważywszy na z roku na rok spadający poziom, zostali.
ile procent fanów ? :]
jak policzyłeś te "90 %" ?
robiłeś ankietę ?
sondaż ?
badania socjologiczne ?
Nie ?
to jakim prawem mówisz o jakichś '90 %" ?
mów za siebie, a nie podpieraj swojej opinii jakimiś z palca wyssanymi
cyferkami, bo osiągasz efekt przeciwny do zamierzonego.
Na każdym forum krytyków ocencych odcinków jest 80-90%. Zwłaszcza na tym najwazniejszym - Kiepscy. Forum
zapominasz, że na forach jest zaledwie promil ogólnej widowni Kiepskich.
no chyba, ze uważasz, iż 2-3 miliony ludzi piszą na forach, każdy kto ogląda Kiepskich
ma dostęp do sieci, a jak go ma, to nic innego nie robi tylko tłucze posty nt. serialu.
Nie ma żadnych wiarygodnych badań nt. tego, jak widownia ocenia Kiepskich.
Jest za to jeden miażdzący argument : Kiepscy wciąż są kręceni, powstają kolejne sezony,
żaden z aktorów nie zrezygnował, co może sugerować, że pensje nie spadają, a idą w górę, a jesli
pensje idą w górę, to znaczy, że serial na siebie zarabia, ergo : jest oglądalnośc, zgłaszają
się reklamodawcy, żeby ogłaszać się przed i w przerwach odcinków.
a zatem : stacja jest z Kiepskich zadowolona, a jest tak, bo widownia też zadowolona jest, bo
zapewnia serialowi dostateczną ogladalnośc.
I kropka. A opinie na forach internetowych, to głęboka nisza. W dodatku, kazdy krytyk jedzie
na 3-4 nickach, ci sami na wszystkich forach tylko pod różnymi pseudo. I na tej podstawie
chcesz stwarzać przeciwwagę dla argumentu oglądalności ?
to że 90% klientów supermarketu kupuje szynkę w promocji za 14,99, nie znaczy ,że jest lepsza od tej za 40 zł, którą kupuje 10%. po prostu jest tańsza.
Jak dla mnie to on jest nawet gorszym trolem i gimbusem niż manning. Raz pisze, że najlepsza 3 scenarzystów to Sadza, Sobiszewski, Kalwas, innym razem, że nie. Raz pisze, że warte uwagi są odcinki z lat 1999-2001 i 2005-2008, a inne nie, a raz, że nowe są genialne. Generalnie boi się tylko swojego mistrza - manninga - dla niego jest gotów na wszystko, nawet na samozaparcie się i upokorzenie. Żałosne.
Przecież sam napisał w tym wątku, że nie wylewa za kołnierz. :) , a skoro alkohol kosztuje, to trzeba na niego jakoś zarobić.... Kto płaci, temu się sprzyja. :)
Pewnie najpierw pije, a potem pisze. Może kumplem od kieliszka jest sam Manning. To wyjaśniałoby jego forumową ,,działalność".
Ale pozostaję przy swoim - obu należy z Filmweba wyrzucić.
ale moment, przepraszam bardzo... niby za co?
za to że wole oglądać nowe odcinki 'kiepskich' od starych? każdy ma prawo oglądać to co się mu podoba i gówno co komu do tego.
a ty i tobie podobni jesteście bandą faszystów i fanatyków jedynie słusznej konwencji serialu, która już dawno temu się wyczerpała i nigdy nie powróci.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Ale nie zmienia to faktu, że obezne odcinki są obeznadziejne, Manning jest idiotą, a Metyl jeste jego żałosnym odbiciem w lustrze. Czyli obaj są zbędni. A zbędne elementy się usuwa.
panie i panowie - przeczytajcie dokładnie ten post.
to jest właśnie przykład faszyzmu :]
przaśnego, ale jednak.
co ty powiesz ?
gdyby to był komunizm trockistowski, to już bym był [razem z Metylem i innymi, których
uznajesz za takich samych, jak ja] na wszystkich forach dot Kiepskich.
podstawowej zasady nie ogarniasz :]
Banda idiotów i fanatyków to Manning i jemu podobni - trolle, faszyści, komuniście, idioci, frustraci jak kto woli. :)
"faszyści" - napisał ten, który uważa, ze "ludzie z innym zdaniem, to zbedne elementy, które
trzeba usuwać" :]
"komuniści' - napisał ten, który podziela zdanie tych, którzy mnie sugerują "psychuszkę" :]
"trolle" - napisał ten, który nie ma na koncie ani jednego merytorycznego posta i spełnia się
w pyskówkach :"]
"frustraci" - napisał faszysta, komunista i troll :]
"idioci"... a to już nawet komentarza nie wymaga :]
napinaj się dalej, będzie tylko śmieszniej.
I kto to mówi. Uzytkownika piotpwl zupełnie nie kojarzę, ale myślę, że napisałeś w całości o sobie.