PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112515
4,9 18 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

W 1997 roku ubiegłego wieku stworzyłem "Potwora"... Ale cudnego z ryja i podświadomości.
"Potwór" żyje własnym życiem już 15 lat. Biorąc pod uwagę emocje, które towarzyszą mojemu
bękartowi przez tyle sezonów, postanowiłem przerwać milczenie i zabrać głos na Szacownym
Forum. Z przyczyn mocno subiektywnych ja i Piotr Kalwas zrezygnowaliśmy jako trzon
scenarzystów z kontynuacji kreowania Kiepskich losów. Nie mamy nic wspólnego z dalszą
produkcją P. Yoki, który zafunkcjonował w serialu jako kosmita. Bezbłędne wykorzystanie koła
zamachowego przez Producenta powoduje, że serial utrzymuje się w znośnych półkach
oglądalności. Tyle lat! Dla mnie ten serial zjadł własny ogon już dawno. Nie wrócimy do pisania
(ja i Kalwas) serialu. Ale bacznie obserwujemy jego losy... Pozdrawiamy z Otchłani ...

ocenił(a) serial na 10
alekwas

Kolejny pojazd. :)

kokakok

skoro się napraszasz, to oficjalnie ten twój post nominuję do nagrody, której tak bardzo pragniesz.
masz duże szanse na zwycięstwo.

manning

Kasjerze, tamten post był skierowano do ciebie. Nie zauważyłeś: ,,w odpowiedzi na post: manning"?

kokakok

przecież chciałeś mnie koniecznie poinformować o swojej kandydaturze, to gdzie miałeś
pisać, jak nie do mnie, a jak do mnie, to w formule "odp na post" :]

manning

pogrążaj się dalej :) twój post, ,,inteligencie" zgłosiłem :)

kokakok

zgłoś jeszcze raz, niech się modzi pośmieją z twojego uzasadnienia :]

ocenił(a) serial na 10
kokakok

Zgłoś ten i inne jego posty w nowym wątku organizacyjnym, który powstał.

alekwas

słusznie, modzi się ubawią :]

ocenił(a) serial na 10
alekwas

On ma znajomości. Jest nietykalny. :)

ocenił(a) serial na 10
kokakok

Hehe

ocenił(a) serial na 10
kokakok

Masz rację. To, co dzieje się na forum przez niego i jego pachołków to już prawdziwy cyrk.

ocenił(a) serial na 10
manning

Manning .Pytam się pana Sadzy,a nie ciebie

ocenił(a) serial na 10
top10

Uderz w stół, nożyce się odezwą.

top10

polemizuję z twoim zdaniem, że z Kiepskimi jest źle.

ocenił(a) serial na 8
top10

:)

użytkownik usunięty
top10

kiepscy dzisiaj są w o wiele lepszej formie, niż 12 lat temu. tzn. chętniej oglądam nowe odcinki, niż jakieś gumowe interesy ;)

zgadzam się z @Metyl . U mnie np. wygrywa 5 sezon. Bez Waldusia i z zabawnymi dialogami, pierwsze odcinki to typowe śmiechowisko, wygłupy(mam na myśli pierwszych kilkadziesiąt odcinków).

ocenił(a) serial na 10

Tamte odcinki były milion razy lepsze niż to obecne badziewie. Uważa tak 90% fanów serialu, o ile jeszcze przy nim, zważywszy na z roku na rok spadający poziom, zostali.

lukasz1987_filmweb

ile procent fanów ? :]

jak policzyłeś te "90 %" ?
robiłeś ankietę ?
sondaż ?
badania socjologiczne ?

Nie ?
to jakim prawem mówisz o jakichś '90 %" ?

mów za siebie, a nie podpieraj swojej opinii jakimiś z palca wyssanymi
cyferkami, bo osiągasz efekt przeciwny do zamierzonego.

manning

90%

kalkulatorem
tak
tak
tak

jestes w marnych 10% wiec twoje zdanie sie nie liczy.

ocenił(a) serial na 10
aew4334555

Na każdym forum krytyków ocencych odcinków jest 80-90%. Zwłaszcza na tym najwazniejszym - Kiepscy. Forum

alekwas

zapominasz, że na forach jest zaledwie promil ogólnej widowni Kiepskich.

no chyba, ze uważasz, iż 2-3 miliony ludzi piszą na forach, każdy kto ogląda Kiepskich
ma dostęp do sieci, a jak go ma, to nic innego nie robi tylko tłucze posty nt. serialu.

Nie ma żadnych wiarygodnych badań nt. tego, jak widownia ocenia Kiepskich.

Jest za to jeden miażdzący argument : Kiepscy wciąż są kręceni, powstają kolejne sezony,
żaden z aktorów nie zrezygnował, co może sugerować, że pensje nie spadają, a idą w górę, a jesli
pensje idą w górę, to znaczy, że serial na siebie zarabia, ergo : jest oglądalnośc, zgłaszają
się reklamodawcy, żeby ogłaszać się przed i w przerwach odcinków.

a zatem : stacja jest z Kiepskich zadowolona, a jest tak, bo widownia też zadowolona jest, bo
zapewnia serialowi dostateczną ogladalnośc.

I kropka. A opinie na forach internetowych, to głęboka nisza. W dodatku, kazdy krytyk jedzie
na 3-4 nickach, ci sami na wszystkich forach tylko pod różnymi pseudo. I na tej podstawie
chcesz stwarzać przeciwwagę dla argumentu oglądalności ?

ocenił(a) serial na 10
manning

Srają muchy, będzie wiosna.

malinowykrol_filmweb

o, mamy głos polemiczny...

a nie, to belkot zaledwie :]
całkowicie niemerytoryczny.

ocenił(a) serial na 10
malinowykrol_filmweb

Będzie manning, będzie chamstwo i głupota.

alekwas

nie ja się nimi posługuję, więc rozwiązania swoich problemów szukaj poza moją osobą.

ocenił(a) serial na 10
alekwas

No i jest.

ocenił(a) serial na 10
alekwas

99%

użytkownik usunięty
lukasz1987_filmweb

to że 90% klientów supermarketu kupuje szynkę w promocji za 14,99, nie znaczy ,że jest lepsza od tej za 40 zł, którą kupuje 10%. po prostu jest tańsza.

ocenił(a) serial na 10

Non stop zmieniasz zdanie i bredzisz, jak twój guru manning waflu.

ocenił(a) serial na 10
adamniezgodaa

Jak dla mnie to on jest nawet gorszym trolem i gimbusem niż manning. Raz pisze, że najlepsza 3 scenarzystów to Sadza, Sobiszewski, Kalwas, innym razem, że nie. Raz pisze, że warte uwagi są odcinki z lat 1999-2001 i 2005-2008, a inne nie, a raz, że nowe są genialne. Generalnie boi się tylko swojego mistrza - manninga - dla niego jest gotów na wszystko, nawet na samozaparcie się i upokorzenie. Żałosne.

ocenił(a) serial na 10
oleolek

Przecież sam napisał w tym wątku, że nie wylewa za kołnierz. :) , a skoro alkohol kosztuje, to trzeba na niego jakoś zarobić.... Kto płaci, temu się sprzyja. :)

ocenił(a) serial na 10
filipczyszan

Pewnie najpierw pije, a potem pisze. Może kumplem od kieliszka jest sam Manning. To wyjaśniałoby jego forumową ,,działalność".
Ale pozostaję przy swoim - obu należy z Filmweba wyrzucić.

użytkownik usunięty
oleolek

ale moment, przepraszam bardzo... niby za co?

za to że wole oglądać nowe odcinki 'kiepskich' od starych? każdy ma prawo oglądać to co się mu podoba i gówno co komu do tego.
a ty i tobie podobni jesteście bandą faszystów i fanatyków jedynie słusznej konwencji serialu, która już dawno temu się wyczerpała i nigdy nie powróci.

ocenił(a) serial na 10
oleolek

Każdy ma prawo do własnego zdania. Ale nie zmienia to faktu, że obezne odcinki są obeznadziejne, Manning jest idiotą, a Metyl jeste jego żałosnym odbiciem w lustrze. Czyli obaj są zbędni. A zbędne elementy się usuwa.

piotrpwl

panie i panowie - przeczytajcie dokładnie ten post.

to jest właśnie przykład faszyzmu :]
przaśnego, ale jednak.

ocenił(a) serial na 10
manning

Powyżej zaś mamy przykład komunizmu, gównianego, ale owszem.

alekwas

konkretnie którego odłamu komunizmu ?

ocenił(a) serial na 10
manning

Tego trockistowskiego - żałosnego i zakończonego żałosnym końcem w Meksyku.

alekwas

co ty powiesz ?
gdyby to był komunizm trockistowski, to już bym był [razem z Metylem i innymi, których
uznajesz za takich samych, jak ja] na wszystkich forach dot Kiepskich.
podstawowej zasady nie ogarniasz :]

ocenił(a) serial na 10
alekwas

On uwielbia swoją ,,dolę".

ocenił(a) serial na 10
oleolek

Banda idiotów i fanatyków to Manning i jemu podobni - trolle, faszyści, komuniście, idioci, frustraci jak kto woli. :)

piotrpwl

"faszyści" - napisał ten, który uważa, ze "ludzie z innym zdaniem, to zbedne elementy, które
trzeba usuwać" :]

"komuniści' - napisał ten, który podziela zdanie tych, którzy mnie sugerują "psychuszkę" :]

"trolle" - napisał ten, który nie ma na koncie ani jednego merytorycznego posta i spełnia się
w pyskówkach :"]

"frustraci" - napisał faszysta, komunista i troll :]

"idioci"... a to już nawet komentarza nie wymaga :]

napinaj się dalej, będzie tylko śmieszniej.

ocenił(a) serial na 10
manning

I kto to mówi. Uzytkownika piotpwl zupełnie nie kojarzę, ale myślę, że napisałeś w całości o sobie.

alekwas

"myślę" - autoironiczny jesteś :]

ocenił(a) serial na 10
manning

Myślę - w twoich ustach to bluźnierstwo.

alekwas

pomysłów ci zabrakło, ale nie umiesz się wycofać :]

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8

Panów dyskusja została zgłoszona do usunięcia.

ocenił(a) serial na 10
Moderatorus

Trochę przystopuj stary, bo jak tak nas wszystkich zgłosisz, to nikt nie zostanie na tym forum. Poprzestań na Manningu.