PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235762}

Świat według Gwiezdnych Wojen

Science of Star Wars
2005 -
7,2 149  ocen
7,2 10 1 149
Świat według Gwiezdnych Wojen
powrót do forum serialu Świat według Gwiezdnych Wojen

Według mnie równie dobrze serial mógłby się nazywać "Science Of Star Trek". Przy takich produkcjach odnoszę wrażenie, że znaną markę usilnie wykorzystuje się, podpinając jakiś oólny temat pod nazwę. Na przykład kiedy po sukcesie któregoś "Matrixa" wszyscy na świecie podniecali się filmem i uważali go za kultowy, Newseek na okładkę wpierdzielił gówniarzy imitujących Neo i Trinity, dając tytuł w stylu "młodzież żyje w Matrixie" czy coś równie "oryginalnego". Okładka idealnie wpasowała się w trend, ale jak przeczytało się tekst, to widac było, że całość została napisana znacznie wcześniej niż wyszedł film, kompletnie nie pasowała do "Matrixa", a i usilnie starano się w tekście nawiązywać do filmu (nieudolnie zresztą). To było żenujące zagranie.

Oczywiście "Świat wg Gwiezdnych Wojen" nie jest złym mini-serialem, ale moim zdaniem jest zrobiony w ten sam sposób jak wspomniany powyżej artykuł - na siłę.

Fajnie było zobaczyć C3-PO i R2-D2, miejscami było naprawdę zabawnie, ale nie lubię, kiedy odkrywa się tajemnice powstawania filmu, bo najpierw za miliony dolarów urzeczywistnia się na ekranie rzeczy nieprawdopodobne, a później pokazuje się, jak to wszystko powstało. Magia znika, jakby magik na koniec pokazu wytłumaczył jak działa sztuczka. Wszyscy wtedy mówią - "aha, to tak to działa, a ja myślałem, że to takie magiczne...".