Amercom od 21 kwietnia we wtorek wznawia odcinki kolorowe Świetego.
1-sza płyta z 3 odcinkami za 4,95 zł.
Więcej informacji tutaj: http://www.amercom.com.pl/sz.php
Hmmm już znam odpowiedż. Przejrzałem sobie tytuły wszystkich odcinków we wszystkich sezonach. Nawet nie wiedziałem że tyle tych odcinków stworzono. A więc na pierwszej płycie Świętego są 2 odcinki 5 sezonu (66r) : Rosyjski więzień oraz Prawdziwy potwór i 1 odcinek sezonu 6 (68r) Dom na smoczej skale. Wygląda na to że kolekcja nie obejmie wszystkich powstałych odcinków. Pewnie wybrali najciekawsze. Oby dokonali w tym wydawnictwie dobrego wyboru.:-)
Nareszcie z polskimi napisami!!
Kupilem plyte nr.1 i moja radosc nie miala granic.
Doczekalem sie wersji orginalnej z napisami polskimi.
Co za ulga dla ucha !!!
Ja również dziś zakupiłem 1szą płyte DVD "Święty". Należe do grona osób które nigdy wcześniej nie ogladały tego serialu (no może tak przelotnie gdy byłem malutki w tv zobaczyłem co nie co). Na pierwszej płycie (tylko 4,99zł) są aż 3 odcinki (całe szczeście mozna wybrać pol napisy) odc.1: Rosyjski więzień, odc.2: Dom na smoczej skale, odc.3: Prawdziwy potwór. Czy to są chronologicznie pierwsze odcinki jakie powstały? Ktoś tutaj wspominał o czarnobiałych odcinkach. Skoro czarnobiałe to chyba pierwsze z serii. Czy te wyżej odcinki na 1szej płycie były tymi czarnobiałymi pierwotnie?
Amercom wydaje kolorowe odcinki w sobie znanej kolejności te z pierwszej płyty to np. 3 z sezonu 5 (Rosyjski więzień) oraz 10 z sezonu 6 (Dom na smoczej skale). Ja cały serial - zarówno czarno - białe, jak i kolorowe odcinki kupiłem lata temu z TV OKEY, także teraz nie kupuje, ale serial polecam.
Ja dostałem w pierwszym lepszym kiosku. Powienien być tam gdzie są oferowane inne seriale z tego cyklu (columbo itp). Najlepiej jest się zapytać sprzedawcy bo nie zawsze wystawiają na wystawie te filmy. A jeśli nie zdobędziesz go to pozostaję Ci albo zamówić prenumerate u wydawcy albo kupować odcinki po trochę wyzszej cenie na allegro.
W sumie to można nawet popytać w małych sklepach, czy nie mają "Świętego" z poprzednich wydań (są po niższej cenie). Mi się tak udało kupić odcinki pt: "Zaginiona dziewczynka", "Król rewolucji" i "Człowiek, który uwielbiał lwy". Kupiłem po 1 zł każdy, a normalnie były po 3,5 zł. Były wydawane z "Dziennikiem Polska The Times" i "Expressem Ilustrowanym".
Kupując wczoraj w środę 15 płytkę z trzema odcinkami "Świętego" zauważyłem że mamy do czynienia z biało-czarnymi odcinkami!. A dokładnie chodzi o takie tytuły jak "Utalentowany mąż", "Rzymski mafiozo" oraz "Ostrożny terrorysta". Mam nadzieję że to tylko początek i Amercom uraczy nas innymi biało-czarnymi odcinkami :)
Amercom będzie teraz wydawał wszystkie czarno-białe odcinki Świętego. To wychodzi nie wydadzą w swojej kolekcji tylko 2 filmów kinowych "Twórcy fikcji" oraz "Święty kontra mafia" ale te filmy można kupić na allegro.
O a jednak zaskoczenie. Będzie 40 płyt Świętego.
numer 39 "Twórcy fikcji" oraz numer 40 "Święty kontra mafia".
Miodzio, to teraz poza serialem i dwie kinówki będą :) Nie mogę się doczekać.