PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204768}

Święta wojna

1999 - 2008
5,1 10 tys. ocen
5,1 10 1 10274
4,5 2 krytyków
Święta wojna
powrót do forum serialu Święta wojna

Bercik i Andzia

ocenił(a) serial na 7

A więc tak na początku serialu wyraźnie jest powiedziane, że Andzia jest jego narzeczoną i że przyjeżdża do niego tylko na weekendy czy jakoś tak. A potem po jakimś czasie dowiadujemy się, że są od 15 lat małżeństwem. Czyżby minęło wciąg tych paru odcinków 15 lat czy może była jakaś ingerencja od kościoła, że na kocią łapę żyją czy inny powód. A może po prostu nie wiedzieli czy ten serial się przyjmie i nakręcili na początek parę luźnych odcinków.

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

Trzeba podchodzić z większym dystansem do seriali komediowych. Nie zawsze takie seriale są konsekwentne jeśli chodzi o fabułę. Pamiętam jak oglądałem "Diabli Nadali" i w pierwszej serii Carrie miała siostrę. Później ta siostra nagle zniknęła, a Carrie byłą jedynaczką. Bez żadnego wyjaśnienia. Pamiętam, że strasznie mnie to wkurzyło. A co do ŚW to wiele jest takich kwiatków. Mercedes Ernesta zniszczony przez Bercika w jednym z odcinków, jest dalej eksploatowany. Wnuczka Karlikowej (w trakcie serialu grały ją przecież 2 aktorki). Nie da się tego ogarnąć. Trzeba po prostu przyjąć do wiadomości.

ocenił(a) serial na 7
magikaok44

Chodzi ci o te, co przyszły na studia. To akurat było wyjaśnione i to nie była jej wnuczka ta druga tylko córka siostry Karlikowej czy coś takiego. Ale to było powiedziane w tym odcinku, który po raz pierwszy się pojawiła.I mówiła do Karlikowej ciociu.

dominik1989

Dokładnie ta Ewa to byla wnuczka Karlikowej co Bercik chcial z nia isc na dyskoteka, ta druga Magda to byla siostrzenica czy ktos tam, po raz pierwszy pokazala sie w odc Plec mozgu

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

Musiałem przeoczyć. Serial oglądałem dawno, jeszcze jak leciał na dwójce. Jeszcze z takich kwestii, które pamiętam to rola Katarzyny Galicy. Najpierw była narzeczoną Ernesta (bodajże Samanti), a później dziewczyną Zbyszka jako Jola. Chyba, że znowu coś pokręciłem.

ocenił(a) serial na 7
magikaok44

Tak pokręciłeś. Bo to była kolejna dziewczyna Ernesta, bo z tamtą zerwał, I to nie była Galica. Zbyszek się nią opiekował razem z Bercikiem pod nieobecność Ernesta i rywalizowali o jej względy. Potem na sam koniec zostawiła ich i wyjechała z bokserami i zerwała z Ernestem.

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

Nie, jednak nie pokręciłem. Sprawdziłem teraz http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?osoba=1125731
Chodziło mi nie o dziewczynę Ernesta (brunetkę) lecz o jego narzeczoną z odcinka 50 "Narzeczona szwagra". Później zagrała w odcinkach SEKSAPIL (130), BIAŁA DAMA (148), SKARB (149) jako dziewczyna Zbyszka - Jola.

ocenił(a) serial na 7
magikaok44

Do tych odcinków na polo TV nie doszło, bo skończyli na 70 którymś i zaczęli od 1 wiec nie wiem ;p/, Ale o tej Joli, co mówiłeś to to nie była Galica, bo tamta dziewczyna Ernesta też chyba byłą Jola. No, bo później grała całką inną osobę, bo z tamtą Ernest zerwał w tym samym odcinku.

ocenił(a) serial na 7
magikaok44

A poza tym to nic nadzwyczajnego często jest w serialach tak, że jedna osoba gra różne role szczególnie w komediach,