niedziela (27.04)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 Top Chef 21
reality show
06:50 Prosta kuchnia Mary
magazyn kulinarny
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Smaki z rodzinnych stron
serial dokumentalny odc. 8, sezon 1
08:30 Smaki z rodzinnych stron
serial dokumentalny odc. 9, sezon 1
09:00 ABC gotowania - kuchnia polska
magazyn kulinarny
09:30 Dzień dobry, obiad
magazyn kulinarny
10:00 Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo
serial dokumentalny odc. 4
11:00 Nie tylko kimchi
magazyn kulinarny
11:30 Słodka jak Sugar 3
magazyn kulinarny
12:00 Kulinarne wędrówki Gordona i przyjaciół - Hiszpania
serial dokumentalny odc. 1/2
13:00 M jak mięso 6
serial dokumentalny odc. 7, sezon 6
13:30 Bosacka daje radę
magazyn poradnikowy
14:00 ABC gotowania - kuchnia polska 2
magazyn kulinarny
14:30 James Martin: hiszpańska przygoda
serial dokumentalny odc. 3
15:30 Stanley Tucci: w poszukiwaniu włoskich smaków 2
serial dokumentalny odc. 7, sezon 2
16:15 Jakubiak rozgryza...
magazyn kulinarny
16:30 Słodka jak Sugar 3
magazyn kulinarny
17:00 Jakubiak rozgryza...
magazyn kulinarny
17:20 Dzień dobry, obiad
magazyn kulinarny
17:50 U sąsiadów w kuchni 13
serial dokumentalny odc. 10, sezon 13
18:20 U sąsiadów w kuchni 13
serial dokumentalny odc. 11, sezon 13
18:55 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 1, sezon 7
19:20 Słodka jak Sugar 3
magazyn kulinarny
19:50 Gotuj taniej z Jamiem
serial dokumentalny odc. 5
20:45 Sowa gotuje: Italia na talerzu
magazyn kulinarny
20:50 Dzień dobry, obiad
magazyn kulinarny
21:25 Jakubiak rozgryza Włochy
magazyn kulinarny
21:55 ABC gotowania - kuchnia hiszpańska
magazyn poradnikowy
22:25 Domowa piekarnia Kucharskiego 3
magazyn kulinarny
23:00 Świat szefów kuchni
serial dokumentalny odc. 4, sezon 1
00:00 Anthony Bourdain - miejsca nieznane 6
serial dokumentalny odc. 7, sezon 6
00:50 Anthony Bourdain - miejsca nieznane 6
serial dokumentalny odc. 8, sezon 6
01:40 Prosta kuchnia Mary
magazyn kulinarny
02:10 Jakubiak - z miłości do lokalności 3
magazyn
02:45 David w Europie 2
magazyn poradnikowy
03:15 Desery Dekera 3
magazyn kulinarny
03:45 Grillowa Polana
serial dokumentalny odc. 4
04:20 Zielona rewolucja Marty Dymek 2
magazyn kulinarny
04:55 365 obiadów Mariety Mareckiej 4
magazyn kulinarny
05:30 Czy na pewno umiesz gotować? 7
reality show
{ "seances":{ "154408832": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "W Wisconsin młodzi kucharze z różnych stron USA walczą o prestiżowy tytuł i 250 tysięcy dolarów. W jury zasiadają Tom Colicchio i Gail Simmons, a w roli prowadzącej debiutuje Kristen Kish. Co tydzień jeden uczestnik, który wypadnie najsłabiej, musi opuścić program. Zwycięzca kulinarnej rywalizacji zdobędzie sławę i pieniądze, dzięki którym będzie mógł zrealizować swoje marzenia.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "154408833": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "154408834": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "154408835": { "type" : "2", "ser_episode": "8, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znana szefowa kuchni i restauratorka Kylie Kwong spotyka się z imigrantami i uchodźcami z różnych stron świata, którzy zamieszkali w Australii. Tu stworzyli nowy dom i zbudowali sobie życie, ale nie zapomnieli o swoich korzeniach i smakach dzieciństwa. Doskonałym sposobem na podtrzymywanie tradycji i więzi z rodziną jest dla nich gotowanie potraw, które jedli w swoich ojczyznach - Syrii, Iraku, Korei, Egipcie, Wietnamie i RPA.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408836": { "type" : "2", "ser_episode": "9, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znana szefowa kuchni i restauratorka Kylie Kwong spotyka się z imigrantami i uchodźcami z różnych stron świata, którzy zamieszkali w Australii. Tu stworzyli nowy dom i zbudowali sobie życie, ale nie zapomnieli o swoich korzeniach i smakach dzieciństwa. Doskonałym sposobem na podtrzymywanie tradycji i więzi z rodziną jest dla nich gotowanie potraw, które jedli w swoich ojczyznach - Syrii, Iraku, Korei, Egipcie, Wietnamie i RPA.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408837": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408838": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408839": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych regionów i odkrywa charakterystyczne dla nich potrawy i przysmaki.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "154408840": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408841": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku zrobić idealne ciasto francuskie, wyborne lody, eleganckie pralinki, fantazyjne makaroniki i dekoracje z cukrowych kwiatów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408842": { "type" : "2", "ser_episode": "1/2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Gordon Ramsay, Gino D'Acampo i Fred Sirieix wyruszają w pełną niezwykłych odkryć i smaków podróż po Hiszpanii. Mistrzowie gotowania i gwiazdy telewizji przemierzają kamperem Andaluzję i Galicję. Zajrzą m.in. zajrzą m.in. do Malagi, Jerez i Rondy, by spróbować lokalnych potraw i poznać sekrety lokalnej kuchni. Trzej kulinarni guru to zarazem trzy silne osobowości, podczas podróży nieraz więc zaiskrzy. Na szczęście mają na to doskonałą receptę - to łączące ich poczucie humoru.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "154408843": { "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię, aby mieć pod ręką wszystko, co trzeba.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408844": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy składników i gramatury produktów. Doradzi, co kupować, by dobrze się odżywiać, nie przepłacać i nie marnować jedzenia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408845": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. Na ich podstawie przyrządzi zasmażane buraki, ugotuje zupę ogórkową czy barszcz na wędzonce.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408846": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. Do tej pory znał ten kraj jedynie pobieżnie, teraz chce zgłębić jego kulinarne tajemnice. James Martin zatrzymuje się w San Sebastian, Asturii, Santiago de Compostela, Kastylii, Madrycie, Sewilli, Granadzie, Walencji, Katalonii i na Costa del Sol. Podczas swojej wyprawy będzie gotował w mobilnej kuchni, na tle malowniczych krajobrazów.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "154408847": { "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Amerykański aktor, zdobywca Złotych Globów, odwiedza Włochy. Gości w słynących z dobrej kuchni regionów słonecznej Italii, aby poznać ich mieszkańców, a także niepowtarzalną kulturę i historię.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 12 }, "154408848": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na degustację. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.", "duration": " 15 min.", "age_rating": 12 }, "154408849": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku zrobić idealne ciasto francuskie, wyborne lody, eleganckie pralinki, fantazyjne makaroniki i dekoracje z cukrowych kwiatów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408850": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na degustację. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.", "duration": " 20 min.", "age_rating": 12 }, "154408851": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408852": { "type" : "2", "ser_episode": "10, sezon 13", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kontynuacja pełnej odkryć i wrażeń kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Ukazują tradycje, charakterystyczne potrawy i smaki różnych regionów Starego Kontynentu - zarówno to popularne, jak i te mniej znane. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, departament Vaucluse w Prowansji, Szwabia, Kalabria, wyspa Guernsey w archipelagu Wysp Normandzkich, chorwacka wyspa Lošinj, Sardynia, Paryż, Berlin i Drezno.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408853": { "type" : "2", "ser_episode": "11, sezon 13", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kontynuacja pełnej odkryć i wrażeń kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Ukazują tradycje, charakterystyczne potrawy i smaki różnych regionów Starego Kontynentu - zarówno to popularne, jak i te mniej znane. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, departament Vaucluse w Prowansji, Szwabia, Kalabria, wyspa Guernsey w archipelagu Wysp Normandzkich, chorwacka wyspa Lošinj, Sardynia, Paryż, Berlin i Drezno.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408854": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "154408855": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku zrobić idealne ciasto francuskie, wyborne lody, eleganckie pralinki, fantazyjne makaroniki i dekoracje z cukrowych kwiatów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408856": { "type" : "2", "ser_episode": "5", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Jamie Oliver podpowiada, co zrobić, gdy sen z powiek spędzają rosnące ceny, brak czasu i pomysłów na urozmaicenie jadłospisu. Pokazuje, jak z niedrogich i łatwo dostępnych składników przyrządzić wyborne i apetyczne dania. Pomogą mu w tym zaprzyjaźnieni kucharze ze Sri Lanki, Włoch, Cypru i Indii.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "154408857": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Znany i lubiany szef kuchni Robert Sowa przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. W każdym odcinku przygotowuje potrawę pasującą do konkretnej okazji. Na stole pojawią się m.in. aromatyczne risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.", "duration": " 5 min.", "age_rating": 12 }, "154408858": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408859": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408860": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408861": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408862": { "type" : "2", "ser_episode": "4, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Spotkania z utalentowanymi kucharzami z różnych krajów. Pochodzą oni z Brazylii, Argentyny, Japonii, RPA, Libanu, Szwecji, Polski, Kolumbii i Włoch. Łączy ich to, że kulinarne wykształcenie zdobyli we Francji i tu otworzyli swoje restauracje. W codziennej pracy wykorzystują inspiracje z dwóch różnych kultur, szukając ciekawych połączeń smaków i aromatów. Efekty bywają spektakularne.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "154408863": { "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, ale pokazuje je z zupełnie innej strony. Tym razem poleci m.in. do Okinawy w Japonii, na Kubę i Borneo, do Charleston w Południowej Kalifornii, Marsylii, Etiopii, Stambułu i San Francisco. Sprawdzi nie tylko, co ciekawego można tam zjeść, ale poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże lokalną kulturę.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 16 }, "154408864": { "type" : "2", "ser_episode": "8, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, ale pokazuje je z zupełnie innej strony. Tym razem poleci m.in. do Okinawy w Japonii, na Kubę i Borneo, do Charleston w Południowej Kalifornii, Marsylii, Etiopii, Stambułu i San Francisco. Sprawdzi nie tylko, co ciekawego można tam zjeść, ale poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże lokalną kulturę.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 16 }, "154408865": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408866": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn", "synopsis": "Tomasz Jakubiak kolejny raz wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408867": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408868": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "154408869": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Polan pokaże, jak urozmaicić potrawy z grilla. Udowodni, że zwykły posiłek może stać się wyrafinowaną ucztą. W każdym odcinku uda się w inne miejsce Polski w poszukiwaniu lokalnych tradycji.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408870": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408871": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "154408872": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników. Najpierw próbuje popisowego dania swojego gościa. Potem razem z nim pracuje nad udoskonaleniem potrawy. W efekcie każdy amator sztuki kulinarnej z dumą może podać je rodzinie i znajomym.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2025,4,28,4,20], "sport": false } } }