Wojciech Cejrowski

7,4
620 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Wojciech Cejrowski

Ma odwagę mówić to, czego gwiazdom TV "nie przystoi". Za każdą wypowiedź o PO mam ochotę o kolejną minutę dłużej bić mu owacje na stojąco. Ciekawa osobowość telewizyjna i bardzo mądry człowiek z dużym pojęciem o świecie. Brawo Cejrowski, won z Wojewódzkim i innymi KODowskimi błaznami.

kryst007

Tylko pytanie, gdzie w jego wypowiedziach kończy się odwaga, a zaczyna głupota (jego poglądy na temat ewolucji, katolicyzmu, homoseksualistów, posiadania tatuaży itd.)

jp2

Mam tu na myśli jego stosunek do Platformy, Nowoczesnej, KOD-u, Unii Europejskiej czy Gazety Wyborczej i to za bardzo nie podlizując się PiS-owi. Czasem może coś palnie, ale to nie zmienia faktu, ze często ma bardzo mądre poglądy w pewnych sprawach.

jp2

A gdzie w jego wypowiedziach niby widzisz głupotę?

Andrzejcoolziomek

To obejrzyj jego film, w którym mówi o teorii ewolucji.

jp2

Możesz chociaż powiedzieć co mówił?

Andrzejcoolziomek

h ttps://www.youtube.com/watch?v=Q8pZdubaeKs&t=1s

Usuń spacje.

jp2

Wyraził swoje zdanie na ten temat. Teoria Darwina wcale nie musi być prawdziwa.

Andrzejcoolziomek

Jak to nie? xd. Wiesz co to teoria naukowa?

"Teoria naukowa – całość logicznie spoistych uogólnień, wywnioskowanych na podstawie ustalonych faktów naukowych i powiązanych z dotychczasowym stanem nauki. Ma na celu wyjaśnienie przyczyny lub układu przyczyn, warunków, okoliczności powstawania i określonego przebiegu danego zjawiska."

W skrócie: teoria naukowa to fakt, a teoria ewolucji jest teorią naukową. Czyli jest faktem. Masz zaległości w edukacji.

jp2

W takim razie obal wszystko co p. Cejrowski powiedział.

Andrzejcoolziomek

W jakim celu? Poco mam ci udowadniać oczywiste fakty, skoro i tak na koniec rzuciłbyś jakimś frazesem w stylu: "to tylko teoria" albo "nauka może się mylić". Kiedyś bawiłem się w takie dyskusje z kreacjonistami i płaskoziemcami i teraz wiem, że zmarnowałem tylko czas. Do takich ludzi nie dociera, że żyją w kłamstwie, bo ich kłamstwo jest wygodne.
Więc jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś o fakcie ewolucji to polecam książki Richarda Dawkinsa. Jeśli jednak jesteś zbyt leniwy na czytanie innych książek poza biblią to mam dla ciebie taki półgodzinny filmik:

https://www.youtube.com/ watch?v=JSBwsRTqNq8&t=426s

Standardowo, usuń spację.

jp2

Jeśli ktoś żyje w kłamstwie to lewaki.

Andrzejcoolziomek

Argumenty?

jp2

1. Uważają zboczenia za coś normalnego.
2. Próbują wmówić, że hitler nie był lewakiem.
3. Aborcji i eutanazji nie uważają za morderstwo.
4. Próbują za wszelką cenę wykreować niektórych prawicowców na złych i nie dobrych i tak oto: ja jestem krętaczem, Cejrowski jest hipokrytą, Korwin wariatem, Kaczyński nieudacznikiem itd.
5. Uważają, że tylko oni mają rację i koniec kropka.

Andrzejcoolziomek

O ku*wa! Koleś, mu tu rozmawialiśmy o teorii ewolucji. Fakty chyba zatkały ci mózg i od razu zmieniasz temat. Ale ok, lecimy:
1. Po naszej poprzedniej dyskusji wnioskuje, że masz na myśli homoseksualizm. Wtedy dokładnie ci wytłumaczyłem, dlaczego nie jest to zboczenie, ani choroba. Nie zamierzam się powtarzać. A teraz powiem coś lepszego od ciebie. To katolicy uważają zboczenia za coś normalnego. Przecież tolerują księży-pedofilów.

jp2

1. To ty zacząłeś temat tego kto żyje w kłamstwie, a kto nie. Ja go tylko kontynuuję.
2. Ja ci również wytłumaczyłem dlaczego to jest zboczenie, ale jak widać ty je popierasz.
3. Kościół to nie tylko prawica. Pedofilia właśnie udowadnia to, że w kościele jest lewactwo.

Andrzejcoolziomek

Czekaj, czy ty właśnie sugerujesz, że szamani w czarnych sukienkach molestują bezbronne dzieci z powodu lewicowych poglądów? X ku*wa D.

jp2

" Ja ci również wytłumaczyłem dlaczego to jest zboczenie, ale jak widać ty je popierasz."
Zawsze mnie zastanawia, co zrobiła by taka osoba jak ty, gdyby któregoś dnia twój syn/córka powiedział/a ci, że jest gejem/lesbiką.

jp2

Na pewno bym się nie ucieszył.

Andrzejcoolziomek

Ale jak byś zareagował? Wyrzuciłbyś go z domu? Wydziedziczył? Zacząłbyś krzyczeć?

jp2

Raczej pedofilia to działka lewicy.

Andrzejcoolziomek

I katolickich księży xd.

jp2

Czyli np. jest sobie ksiądz-pedofil co popiera małżeństwa homoseksualne aborcję i eutanazję itd. to nie jest lewakiem tylko dlatego, że jest księdzem?

Andrzejcoolziomek

2. Nie wiem czy był lewakiem, ale są dowody na to, że był katolikiem.

jp2

Był ateistą.

Andrzejcoolziomek

3. Bo nie są to morderstwa. Nie zamierzam mówić o aborcji, bo znając skrajnych konserwatystów, jak ty, to zaraz wywiąże się z tego jakaś dłuższa dyskusja, w którą nie zamierzam się wdawać.

Ale powiem o eutanazji. Moim (skromnym) zdaniem nazywanie eutanazji morderstwem to jakaś kosmiczna głupota. Eutanazja to wspomagane samobójstwo. Aby doszło do eutanazji, pacjent musi świadomie wyrazić na to zgodę.

jp2

- Ty sam kiedyś byłeś płodem i ciekaw jestem czy byś tak samo mówił gdyby przez aborcję ciebie nie było na tym świecie.
- Eutanazja to dobijanie osoby, która ma jakieś kłopoty. Wyjątek stanowią tępe lewaki, chociaż ci co tak popierają eutanazję sami się jej nie poddali, a szkoda.

Andrzejcoolziomek

Po przeczytaniu tego co napisałeś dostałem raka xd.

jp2

Może dokonasz eutanazji?

Andrzejcoolziomek

Nie wiem o czym rozmawiamy, ale wiem, że 7 stycznia dokonałam aborcji.

Andrzejcoolziomek

Ok, lecimy dalej:

"Ty sam kiedyś byłeś płodem i ciekaw jestem czy byś tak samo mówił gdyby przez aborcję ciebie nie było na tym świecie."
-Nic bym nie mówił, bo by mnie nie było xd. Ale opcja nieurodzenia się w ogóle wydaje się ciekawa. Wtedy oszczędziłbym sobie kontaktów z wieloma idiotami.

"Eutanazja to dobijanie osoby, która ma jakieś kłopoty."
-Przeczytaj to co napisałeś, powoli, zastanów się, palnij sobie w łeb. Eutanazja- pojęcie wieloznaczne, zwykle rozumiane jako powodowane współczuciem pozbawienie życia osoby nieuleczalnie chorej (uśmiercanie chorego[1], skrócenie cierpień osoby długotrwale doświadczającej niemożliwego do ustąpienia bólu[2]) i cierpiącej, na jego lub najbliższej rodziny żądanie.

jp2

"Był ateistą"
-tego nie wiem, ale wykorzystywał religię do swoich działań, np. żołnierze niemieccy mieli na mundurach napisy "Gott mit uns", czyli "Bóg z nami".

jp2

Robienie interesów z niektórymi duchownymi, a wiara w Boga to dwie różne sprawy.

jp2

To, że niektórzy hitlerowcy wierzyli w Boga, to nie znaczy, że sam hitler w Niego wierzył.

jp2

1. Bo byś nie żył, ale niestety się urodziłeś.
2.
- Ty jesteś lewakiem, a lewactwo jest również nieuleczalne więc z tego wynika, że ciebie również ze współczuciem należy wysłać na tamten świat.
- Czyli jeśli ktoś cierpi to należy go zabić?
- Dodać można jeszcze, że czasami dzięki niektórym cudom osoby ciężko chore zdrowieją.

Andrzejcoolziomek

"Cudom" xd. Coraz bardziej podoba mi się dyskusja z tobą.
"Czyli jeśli ktoś cierpi to należy go zabić?"
Nadal nie rozumiesz, czym jest eutanazja. Współczesna medycyna ma ogromne możliwości, jednak nie każdego da się wyleczyć. Jeśli ktoś ma, np. rozwlekły nowotwór, bardzo cierpi, trzeba mu pomagać przy czynnościach fizjologicznych i wie, że niedługo umrze w męczarniach, to taka osoba może poprosić o skrócenie swojego cierpienia. Nie ma to nic wspólnego z zabójstwem. Nie mam pojęcia, dlaczego uważasz, że to złe. Wiesz co to empatia?

jp2

1. Poczytaj sobie o tych co byli ciężko chorzy, a wyzdrowieli.
2. Czy taka osoba co ma np. nowotwór nie powinna do końca swoich cieszyć się życiem?
3. Czyli np. jednego dnia bym umierał, ale drugiego przez jakiś cud poczułbym się lepiej. Ale nie, nie miałbym szansy na poczucie się lepiej gdyby ktoś spełnił moją prośbę.
4. Mi się z tobą również dyskusja coraz bardziej podoba, lubię śmiać się z tępych lewaków co piszą coś w stylu ,,nie rozumiesz o czym mówię", a z drugiej strony sami nie ogarniają co osoba z którą dyskutują napisała (bądź argumenty odbijają się od nich po prostu jak piłka od ściany). Cóż, może przymusowa eutanazja dla lewaków wyleczy twoją dolegliwość (w końcu tak jej bronisz).

Andrzejcoolziomek

1. I to pewnie sprawka aniołków, że wyzdrowiała. Czy był kiedyś przypadek takiego prawdziwego cudu, że na przykład odrosła komuś noga?
2. Cieszyć się życiem. Czyli nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem. Jak cieszyć się życiem ma osoba, która codziennie cierpi z powodu choroby, trzeba ją podcierać, ledwo może się poruszać. Ty byś się cieszył?
3 i 4- xD

jp2

1. Mnie oto nie pytaj.
2. Z samej choroby nie, ale, że będę mógł jeszcze parę osób z bliskimi spędzić to tak.
3. Rozumiem, że nie zrozumiałeś o czym napisałem, tak?

Andrzejcoolziomek

Ok, czas zakończyć kolejną bezsensowną dyskusję, z kolejnym konserwą posiadającym argumenty na poziomie płaskoziemców. Do widzenia.
Widzimy się w kinie na filmie ,,Kler"

P.S. Dalej uważasz, że ewolucja to ściema?

jp2

1. Wiesz, ja jakoś rzadko kiedy zakańczam dyskusję z głupimi lewakami twojego pokroju.
2. Gdzie niby napisałem, że ewolucja jest ściemą?

użytkownik usunięty
kryst007

Może CZASEM powie coś sensownego, za podróżnicze rzeczy plus też, ale ogółem jest typem fanatycznego katola, więc szacunku wielkiego u mnie nie ma.