Witam wszyscy kojarzymy tego pana jako Gargamela ze Smerfów :-) - mam niesprawdzone inf. że podbno zaginęły pierwsze dubbingowane Smerfy z archiwów TVP. Czy ktoś coś wie na ten temat?
To chyba prawda. Teraz TVP emituje własnie pierwsze sezony bajki i jest tam nowy dubbing. Za Gargamela mówi aktor który mówił za Kulfona.
Ten aktor który gra teraz Gargamela nazywa się Mirosław Wieprzewski znany głównie z pokemonów ps szkoda że tvp straciła stare taśmy ze Smurfami gdzieś czytałem że W Archiwum Tvp był pożar i część starych taśm spłonęła podejżewam że taśmi ze starym dubbingiem Smurfów też spłonęły wielka szkoda.
Mirosław Wieprzewski znany z ról prosiaczka i gargusia dubbingował również 7 i 9 serię smerfów.a niektóre odcinki z wiesiem się zachowały
ZAGINĘŁY??!!
No to mam w domu prawdziwy skarb: nagrane jeszcze na taśmę magnetofonową parę odcinków: m.in. "Smerf, który nie umie odmówić", "[Nieznośny?] Łasuch", "Siostra Smurf"...ale to ogromna strata by była, nawet nie chce mysleć:/
Nie wszystkie odcinki z serii 7 były z Wieprzwskim część była z Drzewiczem cała seria 8 też była a Panem Wiesiem (Z wyjątkiem odcinków Tańczący Niedźwiedź i Smerfując jednorożca) te były z Wieprzewskim. niestety podczas ostatniej emisji TVP pominęła końcówkę 7 serii i całą 8 serię prawdopodobnie te odcinki też stracili całe szczęście że nagrałem je Na VHS jak leciały.
Ps.A na wiki nie radzę zaglądać bo jest tam sporo błędów jeżeli chodzi o polski dubbing Smerfów.
Mam prośbę do Ciebie. Mam troszkę odcinków smerfów. Może byśmy się powymieniali. Bardzo mi zalezy na starym dubbingu. Będę Ci bardzo wdzięczny. Mam troszkę też innych starych nagrań. Mój adres email: cris3@poczta.fm. Pozdrawiam.
Witam cię @msgamgee czy była by możliwość jakiegoś kontaktu z tobą drogą mailową?
Jezeli tak to prosze o kontakt: mario2609[małpa]tlen.pl z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam Mario
Słuchajcie, z przykrościa musze wszystkim napisać, że nie mam zamiaru z nikim się tym dzielić, nie dlatego że jestem wredna, ale zwyczajnie nie chce mi sie tym zajmować. Nie mam sprzętu przegrywającego z kaset magn na inne formaty, nie będę chodzić i robić tego w punktach. Żałuję, że się pochwaliłam, ale do głowy mi nie przyszło, że będę tylu osobom (nie tylko tu, bo na priva też dostaję zapytania) machać marchewką przed nosem, sory. Tyle ode mnie.