Wielka gala 42 tysiace na stadionie transmisja do ok.150 krajow tysiace wykupiło PPV.Niestety Góral nie dał rady Klitschce popełniał wiele błedow min.wchodził Vitalijowi na prawa reke za czesto cofał sie w lini prostej.Od 1 rundy wiedziałem ze Tomek przegra dotrwał do 10 tylko dlatego ze rywal mu na to pozwolił.Smieszne jest to ze Klitschko lezał na deskach a Adamek nie oczywiscie gdyby nie liny to by padł szkoda ze nie padł po ciosie przez chwile myslałem ze Klitschko dostał kontuzji.Wielkie rozczarowanie Adamek powinien ominac braci Klitschko i jezeli pragnie byc mistrzem swiata w 3 kategori wagowej to powinien stanac do walki o mistrzostwo z Povetkinem z nim ma szanse.Plusem tej gali było pokazanie sie Wawrzyka i Masternaka.
Adamek teraz musi stoczyc walke ze slabszym rywalem a potem z kims z czołowki.Tez jestem zdania ze z Povietkinem ma szanse powinien zdobyc jakis malo znaczacy pas WBA i go bronic z kims z czołowki i bedzie wysko w tym rankingu i dojdzie do walki z Rosjaninem.Ale od Klitschkow musi trzymac sie z daleka.
Czy na pewno Vitalij przegrał walkę z Byrdem dlatego że doznał kontuzji??Do dziś trwają spory o to dlaczego tak naprawdę Vitalij Kliczko zanotował porażkę przed czasem ze sprowadzonym na ostatnią chwilę w zastępstwie za Donovana Ruddocka, Chrisem Byrdem. Walka skończyła się w przerwie między 9 a 10 rundą po tym jak Kliczko odmówił kontynuowania pojedynku skarżąc się na kontuzje barku. Większość w tą oficjalną przyczynę straty pasa WBO uwierzyła..., ale są też tacy, którzy widzieli tam kończącego mocno pojedynek Byrda i zmęczonego Vitalija, który postanowił po prostu się poddać. Faktem jest jednak, że Vitalij do momentu przegranej prowadził wysoko na punkty, ale z drugiej strony prawdą jest też, że punktacja ta nie odzwierciedlała dokładnie przebiegu pojedynku, w którym Byrd dłuższymi momentami nawiązywał wyrównaną walkę, a to w przypadku walk z udziałem Vitalija jest przecież sytuacją bardzo okazjonalną.
Z Klitschkami nie wygra ale zarobi w koncu z Vitalim zarobil 5mln to najwiecej ze wszystkich Polakow pokonal tym wynikiem Golote ktory za walke z Tysonem wziol 3,5mln.Jak wygra kilka nastepnych walk to powalczy znow z ktoryms z Klitschkow.
Ja pierdziele ogladalem walke Chisory , Adamek niech sie schowa i nie wychodzui .
Porównanie dokonań Adamka i Chisory wskazuje na miażdżąca przewagę murzyna. Gdyby doszło do walki między nimi, to Chisora rozmazałby Adamka po ringu.
Mam nadzieję, że ta walka udowodniła wszystkim fanboyom Adamka, że Polak nie jest numerem 4 wagi ciężkiej! Nie widzę go nawet w mojej obecnej liście top20.
Nie widze Adamka z nim . Ciosy Adamka beda po nim splywaly a on nie jest Arreola Tomasz mu nie ucieknie . Jest silniejszy zepchnie go w liny i moze byc koniec bo Adamek defensywnie jest slaby , lapa ciagle opuszczona . Wolniejszy tez jest tomcio .
Jedno jest pewne ze jak bedzie walczyl Chisora to bedzie ciekawie nie wazne z kim zeby tylko go nie zdyskwalifikowaly na jakis czas za wybryki z Klitschko
prawdopodobne jest, ze bedzie walczyl z Hayem, ciekawy jestem kto by wygrał, hmm ciezko mi mi to stwierdzic, aale mysle ze walka bylaby wyrownana
Ciekawe czy Vitali wroci z sportowej emerytury pomscic Wladymira w walce z Furym moze dojdzie do rewanzu
Wladimir powiedzial ze nie zawalczy z nim za jego zachowanie , kazdy prawdziwy mistrz za oplucie chcialby go rozniesc w ringu a Kliczko wymysla wymowki i walczy z Mormeckiem . Wydaje mi sie ze troche sie obawia bo jak wiemy nie ma poldystansu a na Chisorze klnicze jego brata nie skutkowaly .
Obawiam sie ze aby doszlo do walki Chisora vs Władymir Del boy musialby byc obowiazkowym rywalem dla Klitschki
Niestety dwa lata zawieszenia . Chisora w ameryce bedzie walczyc z takim stylem ma szanse tam sie wybic .