Ktoś z Was słucha Eski Rock? Jeśli tak to na stronie http://www.eskarock.pl/index.php?page=lista_nrd koniecznie zagłosujcie na singiel HIMa z nowej płyty. Nosi on nazwę Heart killer. Właśnie usłyszałam go w radio ! ! ! Byłam tak zaskoczona, że z wrażenia nie mogłam oddychać ! HIM powraca i to w wielkim stylu! ! !
jeszcze jedno: http://1.bp.blogspot.com/_-5fDUIkBiVY/Sw702OJoISI/AAAAAAAAEEQ/AdJuf0cOaHI/s1600/ 0000000hfkeeir.jpg
Słyszałam ich nową piosenkę już jakiś czas temu. Piosenka bardzo mi się podoba. "Miłość" do HIMa powróciła:-). Chłopaki wracają w wielkim stylu,a co najważniejsze w swoim stylu!!!! I to mnie najbardziej cieszy.
Zagłosuję na pewno:-D
Pozdrawiam
Chłopaki się rozwijają i stają się coraz bardziej słynni. Teraz naprawdę kogo nie zapytam to słyszał sporo o HIMie i o VV. Co mnie cieszy rzecz jasna:-D
Ooo no to super :D ! Może ta płyta będzie tak dobra jak płyta Rozorblade romance :D! Miejmy nadzieję że to będzie WIELKI HIT! :D
mam nadzieje, ze za jakiś miesiąc no może za 1,5 miesiąca będą rozdawać ich płyty na esce rock xD ^^
eee jak za miesiac skoro płyta wychodzi w lutytm? xD
ja i tak zamierzam kupić bo gdybym miała czekać, aż mi przyjdzie gdybym wygrała to chybabym umarła ;p
może, ciekawe czy będzie polska edycja, tej płyty, bo taką zawsze w radiach rozdają xp
Jeśli tak, to zbieram już kase na telefonie:-DDDD
A tak jeszcze wygrać bilet na koncert, choćby zagraniczny...eska rock zawsze funduje dojazd i nocleg
Widziałyście dziewczynki najnowsze dwa filmiki z naszym słodkim Ville :)? Tu macie linki
http://www.youtube.com/watch?v=PRw8fYYLSuQ
http://www.youtube.com/watch?v=jnQ273sR0Bc
Ale się wkurzyłam! Tylko raz puścili HIMa na esce rock jako propozycja i cisza... Głosuję codziennie po kilka razy a tu, nic! Do cholery!
Pomóżcie im swoimi głosami.
To jest całkowicie za darmo i możecie głosować non stop. Nie ma limitów!
Widzisz jaką masz moc? Mówisz i masz:-) Ja też pomogę, w końcu trza się razem trzymać, to trza:-)
wg mnie kolejna słaba piosenka HIM. Skomercjalizowana papka w sam raz dla amerykańskiej młodzieży. Dla mnie skończyli sie po wydaniu DL. Gdzie są czasy sentymentalnej "Gone with the sin" czy chociażby "Beautiful"... Jest mi strasznie przykro to mówic bo kiedys kochałam ich nad życie a teraz choc staram sie polubic ich nowy styl to mi nie wychodzi! ;(
po DL? ja sie nie zgodze, DL to najbardziej monotonna i skomercjalizowana płyta w karierze HIMa, jak wydali VD odzyskali formę i zdobyli dobre recenzje, chociaż nie była to popowa płyta, zresztą jak można powiedzieć, że teraz heartkiller i cała reszta będzie dla amerykańskich nastolatków skoro sie jeszcze nie słyszało całej płyty? co do "Beautiful" nie za bardzo lubię tą piosenkę, jest mocno przesłodzona, za to "Gone with the sin" kocham ;D
widzisz chodzi mi o to,że ten zespół stracił jakis urok. Nie ma już tego niepowtarzalnego,mrocznego i sentymentalnego klimatu. Piosenki robione na jedno kopyto takie bez wyrazu. Na VD to chyba najlepsze są song or suicide i może jeszcze bleed well. Mam nadzieje,że się się mylę i na nowej cd znajdzie się coś co jednak chociaż troche przypomina ich stare brzmienie.
Dla mnie oni nie stracili żadnego uroku, DL to świetna płyta i nie rozumiem tego całego narzekania, może po prostu tobie znudził się HIM ale to nie znaczy, że ich piosenki są na jedno kopyto.Dla mnie każda piosenka jest inna... Widzę że ty chcesz żeby każda płyta była taka jak pierwsze a w tedy właśni grali by na jedno kopyto :P...
Ja to doskonale wiem,że zespoły powinny się rozwijac i grac cos nowego bo inaczej była by nuda. Ale własnie taki przykład dam. Do LM ich cd różniły się bardzo od poprzednich i mimo wszystko piosenki były świetne. Miały ten specyficzny himowski klimat. A teraz ich naprawde nie rozpoznaje, to nie jest to samo. Jakby to nie oni pisali i grali. No dobra ale poczekam do lutego,ogarne ich nowe dzieło i zobaczymy;)
pzdr
Dziewczyny Kiss od dawn też nie było takie ,,himowskie'' a potem płyta się według mnie dobra okazała. No właśnie poczekajmy do lutego to się zobaczy xD będzie dobrze :D
No właśnie... Więc nie możemy znaczy nie możecie mówić że to nie jest Himowskie bo to się okaże potem i a pewno będzie Himowskie xD! :D
Pozdr.
Na początku taż nie za bardzo spodobał się Heartkiller a teraz nie mogę się od tej piosenki oderwać xD Wystarczy posłuchać jej kilka razy i można się przekonać :)
nowe zdjęcia:
http://3.bp.blogspot.com/_-5fDUIkBiVY/Sy2SgpmJ0QI/AAAAAAAAEIQ/D3KSHepASKU/s1600- h/00000000000000000000000000000ddd.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_-5fDUIkBiVY/Sy2SgXG8UGI/AAAAAAAAEII/KslsshLg2fQ/s1600- h/000000000000000000000ddd.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_-5fDUIkBiVY/Sy2SgG9Wu7I/AAAAAAAAEIA/zqWc0suV4lg/s1600- h/00000000000000000000000dd.jpg
ładnie wygląda ^^
ostatnio przyglądałam się ręcę VV i zauważyłam, że litera J (od tej Jonny Nygren, jego byłej), zniknęła!
ciekawe dlaczego zdecydował się usunąć tatuaż...
Ejjj ale wiesz co?? Jak Ty się mogłaś temu przyglądnąć jeżeli tylko na jednym zdjęciu widać palce ale to z mega daleka chyba że lupę wzięłaś ? xDDDD:P
Aaa i przy okazji... ONI SIĘ ROZSTALI TO WIADOMO CZEMU NIE MA JUŻ TEGO TATUAŻU, więc po co mu taka wredna pamiątka ??:p!
bo znalazłam na jakimś blogu, duże zdjęcia z nowej sesji i rękę ma tam dużą to i zobaczyłam xp
no ja mu się nie dziwię, że usunął, tylko dlaczego dopiero teraz, a nie zaraz jak zerwali?
Znając jego oszczędną naturę to pewnie zastanawiał się długo czy wydać kase na usuwanie tatuażu :)) ;)
zgodzę się z tym, co napisała jakaś skromna dziewczyna wcześniej. him zatracił gdzieś swoje dawne unikatowe poczucie mrocznej estetyki. wystarczy posłuchać nut z pierwszych dwóch albumów - miejscami znajdzie się tam pewną hardość w wokalu a także surowe brzmienie gitary, jakże wyraźne na tle pozostałej ściany dźwięku. valo chyba kiedyś powiedział: "amerykańskie kapele pozbawione są osobowości." - a jak brzmi teraz him? przesłuchałem trzy nowe utwóry z ostatniego helldon festival - moim zdaniem tak grają kapele z usa. jeśli chodzi o wokal, valo staje się z roku na rok, z albumu na album, coraz bardziej zniewieściały. nie twierdzę, że grają źle, bo są to przyjemne utwory, jednak nie czuję uroku poprzedniczek. "klimat him" istnieje jeszcze na deep shadows... mimo że cały materiał jest mocno subtelny to jednak zdecydowanie "himowski". pewne pozostałości znajdzie się także na love metal, jednak w przewadze słychać tam nowy etap w twórczości kapeli pod hasłem: "Podbój USA", a szkoda. obecnie trudno uwierzyć, że him posiada melancholijne fińskie korzenie.
da radę zauważyć też pewną zależność. ludzie, którzy zaczęli słuchać him od razorblade romance, nie przepadają za nowymi albumami. natomiast ekipa (zazwyczja troszkę młodsza), która ruszyła z przygodą np. od zasłyszanego w tv killing loneliness - zachywaca się nowym materiałem. zapewne znajdą się wyjątki.
no oczywiście, przecież ci starzy fani od czasów join me są zawsze lepsi od tych innych co poznali HIM trochę później nie? nie rozumiem podziałów: słuchasz zespołu od tego roku:przykładowo 2000 jesteś dobrym fanem, od powiedzmy 2005, nie jesteś ich prawdziwym fanem. Wg mnie 2 pierwsze płyty, 666 ways to love i demo, to największe osiągnięcia HIM, ale równocześnie, gdyby teraz próbowali zrobić coś w "starym stylu" mogłoby im to wyjść karykaturalnie, więc może lepiej, że nie próbują na siłę?
Greatest Lovesong...to płyta do której najczęściej powracam; bardzo energiczna, ostra... Bez wątpienia Razorblade...Deep Shadows...i Love Metal to najlepsze płyty Him'a. Słucha się ich z przyjemnością, urzekają i hipnotyzują, czai się w nich to "coś". Dark Light miała przybliżyć Ich (niestety) do amerykańskiej publiczności i zgadzam się, niektóre utwory utwierdzają w przekonaniu, że "coś jest nie tak", że to nie "nasze" - europejskie ale z drugiej strony są też i takie przekonują,że to "himowski" klimat;Vampire Heart, Behind The Crimson Door przecież tu gitary robią swoje.W Venus Doom - np. "Sleepwalking Past Hope", "Cyanide Sun"- niesamowite! Któż powie, że to nie tajemnicze i nie mroczne.Pamiętajmy, że Him to nie tylko muzyka ale i bardzo osobiste teksty ,które pokazują dusze...
Na osądzanie nowej płyty jeszcze nie czas, wierze, że czuwa nad nią diabelsko - anielska melodia , a chłopcy zachowają swoją niepowtarzalną "fińską" nutę.
nie interesują mnie fani zespołu, zarówno ci z mniejszym, jak i z większym stażem. nie przywiązuję również większej wagi do tego, co od kilku lat nagrywa him, bo przecież nie mam na to wpływu. wypociny które przedstawiłem to tylko moje osobiste spojrzenie na dokonania kapeli, ścisle związane z moim gustem muzycznym i pewnie też ze sporą dawką sentymentu i dziecięcej tęsknoty.
sleepwalking past hope... prócz świetnego fragmentu który przychodzi wraz ze zwolnieniem około 5 minuty, nie czuję tego utworu, jak i reszty nut z ostatnich albumów, chociaż czasami lubię posłuchać. cyanide sun... nie potrafię przekonać się do wokalu, który niestety zmienił się na przestrzeni lat. zdecydowanie pociągają mnie dawne maniery wokalne.
"bardzo osobiste teksty, które pokazują duszę..." - twoją? moją? valo? co mnie obchodzą osobiste teksty obcych ludzi. nie chcę być tu najbardziej negatywnie nastawioną osobą, zresztą wiem, że z wami nie wygram ; ) ale teksty him zawsze uważałem za przeciętne. ktoś wymyślił, że valo jest poetą.
no wiadomo, że każdy odbiera teksty Valo inaczej.
a tak z czystej ciekawości, kto wg. ciebie pisze naprawdę dobre teksty?
Ville często podkreśla w wywiadach, że słowa w Jego tekstach funkcjonują jako symbole i nie należy odbierać ich dosłownie. Śpiewa o miłości i śmierci, dla niego miłość jest początkiem, a śmierć końcem, wyjaśnia, że nie śpiewa o śmierci fizycznej, według Niego człowiek przestaje żyć jeśli traci nadzieję, dla każdego człowieka te słowa mają inne znaczenie i (jak twierdz Ville)wszystko zależy od życiowych doświadczeń.
Ale co ja Ci tu zawracam głowę "osobistymi tekstami obcych ludzi", przecież Ciebie one nie obchodzą.
Z Twojego wpisu wnioskuję, że lubisz utwory z pierwszych płyt Him'a. Zawsze możesz do nich wrócić i słuchać,jeśli masz na to ochotę, oczywiście. Jeżeli tak, to życzę przyjemnego słuchania. Pozdrawiam.
do tekstów też nie przywiązuję większej wagi. skomentowałem je tylko dlatego, ze wspomniała o nich elliv. nie wydaje mi się żeby tekst muzyczny mógł być w całości dobry - zazwyczaj wpadają nam w ucho ze dwa ciekawe zdania (oczywiście pod uwagę biorę tylko muzykę, której słucham na codzień. wiadomo, że nie do wszystkich wykonawców dotarłem). wychodzę także z założenia, że tekst zawsze mogę sobie sam napisać ; ) zresztą słuchając muzyki każdy z nas ma w głowie własną projekcję - na pewno ja tak mam. banalne, ale czasami sam tytuł i muzyka kryjąca się za nim, mają więcej do przekazania niż utwór z fajnym tekstem. podobają mi się też utwory w których przez cały czas przewija się jak mantra jedno chwytliwe hasło, jakaś błyskotliwa myśl przewodnia, bez zbędnych słów (jesli chodzi o him, przykładem może być tu love you like i do).
takie tworzenie sobie ideologii do tekstów o niczym - tej możliwości nie bierzesz pod uwagę... w każdym bądź razie wielkie dzięki elliv_ za radę. nie pozdrawiam, bo i po co ; )
A się cieszę,że wreszcie mamy tutaj jakiegoś chłopaka:-)Dziewczyny wiecie,że Was uwielbiam, ubóstwiam-My się najlepiej dogadujemy, ale wreszcie 'spotkałam" mężczyznę, który lubi HIMa.
Również się cieszę, tym bardziej, że ( o ile jest dobrze napisane na Jego stronie) jest z tego miasta co ja. Dlatego i nie tylko dlatego...ja...pozdrawiam...:)))))))
musicie mi jakieś 'otrzęsiny' zrobić. (bla bla bla bla bla bla - bo nie akceptują tu za krótkich wiadomości ; )
Och no wiesz prowokujesz mnie
Nie wiem czy śledziłeś wcześniejsze posty, ale niejako mam tu dość "ponurą " sławę
Cyniczna i arogancka, złośliwościami witam "świeżynki".
Jednakże chyba zaczynam się starzeć-jestem milsza
Albo po prostu uważam niektórych "za swoich":-DDDD
Ale utworzyłyśmy też inną tradycję: wypełnianie ankiet( pewnie rypniesz śmiechem jak sobie wcześniejsze poczytasz, ale wiesz jak to mają rozkochane dziewczyny).
A więc zaczynamy, i dziewczyny! " zamęczcie" go swoimi pytaniami:
1. Kiedy i jak polubiłeś HIMa( z oczywistych względów nie piszę, jak zazwyczaj, pokochałeś, z oczywistych względów...)
2. Pierwsza piosenka
3. Objawy ew. himo/villemani
3. Płyty/koncerty/plakaty/artykuły/zdjęcia na kompie-czyli Twoje kolekcje
4. Co uważasz o pozostałych członkach HIM( jezu jak to dwuznacznie brzmi haha co myślisz o pozostałych Członkach JEGO, wieczorami coś mi myśli zbaczają na niebezpieczne tematy haha)
5. Gdybyś spotkał Ville co byś mu powiedział? Jakie pytania zadał.
6.(bonus). Gdyż i ponieważ jesteś naszym "rodzynkiem" -ideał kobiety( bez podtekstów, jestem ciekawa jakie dziewczyny kręcą mężczyzn słuchających naszej najpiękniejszej muzyki na świecie)
Ja mam jedno pytanie, a właściwie prośbę; napisz kilka słów( taki tekst) do jednej z piosenek Him'a, kwestia wyboru utworu należy do Ciebie. Bo w końcu... cyt."...wychodzę także z założenia, że tekst zawsze mogę sobie sam napisać..." i chciałabym, żeby zawierał on (znów pozwolę sobie przytoczyć Twoje słowa) ...jedno chwytliwe hasło, jakąś myśl przewodnią...,którą to, wszyscy tu "zgromadzeni" zapamiętamy! (ale się uwzięłam na te teksty, no nie?????... no cóż już taka "żyła" ze mnie jest...)
ciagle slucham i glosuje a dalej nic;/ ostatnio puszczali i tez sie strasznie ucieszylam.
wkurzaja mnie bo im sie nie podoba to mysla ze innym tez nie.
uwielbiam to uczucie gdy w radiu leci heartkiller,join me,wicked, czy chociażby summer wine. <3
ostatnio jak to uslyszalam to az mi sie gorąco zrobilo ^^
Też głosuję i nic :(
Mam tak samo jak annn22. Kiedy tylko usłyszę w radiu jakąś piosenkę HIMa od razu "zamieram" xD