Spodobał mi się w Incepcji - co w sumie z dzisiejszej perspektywy nie dziwi - i
postanowiłam obejrzeć wszystkie jego filmy. Szkoda, że niektóre z nich były naprawdę
mierne, ale to co Tom robi w wielu produkcjach, zwykle bardzo mało popularnych, to
prawdziwe mistrzostwo. Teraz trzeba czekać na trzy (z pięciu w ostatnim czasie)
hollywoodzkie produkcje, co z jednej strony cieszy, a z drugiej obawiam się, że wskakując w
tak straszliwy mainstream straci, to co ma najwspanialszego.
Ja takiego samego bzika dostałam na punkcie pewnego innego aktora.:)
Czy mogłabyś wymienić wszystkie tytuły projektów z Tomem Hardym, które Twoim zdaniem są godne uwagi? Tom ma dość długą listę filmów i wolałabym nie strzelać w ciemno, a po prostu wiedzieć co warto zobaczyć.
Innego aktora..? Czy może Fassbender? ;> (pytam bo jakoś mam do niego słabość)
Z filmów Toma polecam z pewnością Warriora - kino może niezbyt wygórowane (głównie mordobicie ;]) ale mi się podobał. Hollywood go tu jeszcze nie zniszczyło, zobaczymy jak będzie z 'Dark Knight', 'Mad Maxem' i 'This Means War'
Z kina akcji polecam 'RocknRolla'.
Dalej Bronson - bardzo specyficzny, ale gra wspaniała, nie wiem czemu wprawia mnie w bardzo dobry humor. Polecam wywiad, w którym opowiada o swojej rozmowie z Charlesem Bronsonem ;]
No i perełki: "Stuart: Spojrzenie w przeszłość" <koniecznie w oryginale :p> oraz "Sergeant Slaughter, My Big Brother"
Polecam http://www.youtube.com/user/TomHardyPinky gdzie jest większość jego filmów okrojona tak, że są tylko sceny z jego udziałem, jakkolwiek powyższe filmy polecam w całości.
Jeśli można mi coś dodać polecam oglądać chronologicznie, widać jak bardzo się zmienił :]
I jeśli wolno, to czekam na opinie, choćby i te niepochlebne ;]
O tak, miałam na myśli Fassbendera.:D Oj, ja też mam do niego słabość. Z okazji, że kończą mi się dostępne produkcje z jego udziałem poszukuję kandydata na moją kolejną obsesję:P (choć myślę, że ta Fassbenderowa jeszcze mnie trochę potrzyma). I tak oto kandydatem jest Tom Hardy.:>
A tak poważnie to dzięki za polecenie filmów i rady odnośnie kolejności oglądania. Uwielbiam perełki. Zostawię je sobie jednak na później. Lubię na początku obyć się troszkę z aktorem, zacząć rozpoznawać jego głos.
Z linka nie skorzystam, gdyż wolę sobie niczego wcześniej nie zdradzać. 'RocknRolla' jest już na mojej liście z okazji, że gra tam Butler - teraz będę miała dwa powody do obejrzenia.:)
Akurat zaczęłam ściągać 'Wichrowe wzgórza', więc zacznę raczej odwrotnie niż chronologicznie.:>
Jasne, że podzielę się opiniami nt filmów, tylko może to trochę potrwać. Może umówmy się tak, że po obejrzeniu jakiegoś z filmu z Hardym dam Ci znać i wtedy możemy dyskutować. Co Ty na to?
A skoro już przyznałaś, że masz słabość do Michaela to może napisz jakie produkcje z nim najbardziej przypadły Ci do gustu?:>
A tak w ogóle to miło wpaść na kogoś, kto jest fanem 'Queer as Folk'.:D Uwielbiam ten serial!:)
Jeśli chodzi o Fassbendera to spodobał mi się bardzo w '300' bardzo i w 'Bękartach', ale to jeszcze za czasów, gdy nie wiedziałam, że to akurat on :p
Zaczęłam go rozpoznawać po X-Menie, gdzie był niesamowity. Potem udało mi się widzieć kawałki 'Niebezpiecznej Metody' i 'Głodu', ale za całość zabiorę się, gdy będę miała wolne ;]
Niebiezpieczna Metoda ciekawi mnie, bo występuje tam obok Viggo, który te swego czasu mnie zachwycił.
Co do opinii, to w porządku, czekam niecierpliwie. Może zorganizujemy się jakoś na privie (istnieje tu takie coś, prawda?)
I, tak był okres na wielką miłość do 'QaF' i nadal mam do niego sentyment.
p.s. swoją drogą, właśnie skojarzyłam, że Michael (i James McAvoy) i Tom grali w 'Kompani Braci', co uważam za fantastyczne :D
O tak, w '300' Fassbender posyłał cudowne uśmiechy (zresztą nie tylko tam).:D He, w 'Bękartach...' to ja go nawet nie pamiętam (nic o nim jeszcze wtedy nie wiedziałam), więc muszę odświeżyć ten film. X-Mena także chciałabym obejrzeć ponownie, bo bardzo mi się podobał.:)
'Niebezpiecznej metody' jeszcze nie widziałam. I owszem, rola Viggo także mnie ciekawi.
Tutaj na str nie ma czegoś takiego jak priv. Można wysyłać wiadomości, ale są względem tego jakieś konkretne zasady. Coś związanego z liczbą punktów albo, że można wysyłać tylko do znajomych. Jakoś sobie poradzimy.:)
Ja też ostatnio skojarzyłam ten fakt o 'Kompani Braci'. No kogoż więcej można tam sobie wymarzyć?:D
Miniserial "The Take" z jego główną rolą powala. Tom przypomina aktorsko Roberta De Niro. Obecnie jeden z najlepszych, jak nie najlepszy aktor na świecie. Szkoda że serial tak mało popularny, chodź są już napisy do niego.
http://www.filmweb.pl/serial/Take%2C+The-2009-620973
Na pewno obejrzę 'The Take'. Zainteresował mnie jak wcześniej sprawdzałam filmografię Hardy'ego. Zarąbisty jest plakat tego miniserialu - konkretnie to może spojrzenie Tama.:) A napisy polskie czy angielskie?
właśnie 'the take' to jedyna rzecz, za którą nie miałam okazji się zabrać. a możesz polecić jakieś miejsce gdzie go znajdę?
wpiszcie w google PEŁNY SEZON [MIX] Martina Cole’s: The Take (Sezon 1) [2009]
powinno znaleźć stronę peb,pl tam są wszystkie 4 odcinki do pobrania, a napisy PL ściągniecie dzięki napiprojekt. Nie będę wklejał całkowitego linka bo to wbrew regulaminowi, ale myślę że sobie dacie radę :)
Swoją drogą, bardzo mnie cieszy tak pozytywny komentarz na jego temat :] I porównanie do De Niro. Istnieje jakaś nieznośna maniera na mieszanie z błotem wszystkich, który są dobrzy, ale 'młodzi'. Sama sądziłam z początku, że Hardy to londyński, napakowany buc i poza mordobiciem zbyt wiele nie umie, ale 'Stuart' i 'Bronson' to majstersztyki i całe szczęście udowodniły mi pomyłkę. A w dodatku z wywiadów wynika, że całkiem przyjemny z niego facet. Naprawdę, bardzo bym sobie życzyła, żeby nie zidiociał po tym całym Hollywood.
Dziękujemy za dokładne instrukcje Slowianin.:D Swoją drogą to jest mniej więcej moja stała droga postępowania.:) Ale tylko mniej więcej.
Ludzie mogą mówić, że dana osoba nie dorównuje aktorstwem temu, a temu, ale ja tam wiem swoje.:)
Właśnie, dziękuję :]
I masz rację. Nie da się porównywać. Czasem nachodzi mnie na porównywanie ulubionych aktorów, ale tego nie da się robić i w sumie po co? (jeden gra w dramatach inny w komediach, jeden przypakuje, drugi schudnie 30kg) Lepiej cieszyć się kolejnymi produkcjami z ich udziałem :D
p.s. swoją drogą znowu temat przypakowania, ale jak zestawiam w głowie obraz Toma w 'Star Trek'u' (jak go widziałam to byłam jeszcze mała a wrył mi się w pamięć do dziś. strasznie się zdziwiłam, że okazał się to być on) albo w 'The Reckoning' (naprawdę polecam sceny z Hardym!) z rolami gdzie było więcej ciałka, to czuję coraz większy podziw ;]
Mam pytanie odnośnie odcinków 'The Take' na podanej przez Ciebie stronie. Czy do ostatniego odcinka napi znalazło Ci napisy? Mi nie znalazło i się zastanawiam czy źle mi się ściągnęło czy po prostu napisów nie zrobili.
wpisz w google "Martina.Coles.The.Take.part4.dvdrip.xvid-haggis"
poszuka Ci odnośnik do chomikuj, a tam będą napisy, do czwartego odcinka też jest. Faktycznie NapiProjekt do 3 i 4 odcinka nie wyszukuje napisów, ale są one własnie na chomikuj więc nie ma problemu.
Super, dzięki. Chyba nie potrafię szukać. Mam cały serial z napisami, więc mogę się zabierać za oglądanie.:D
a ''Królowa dziewica'' oglądał ktoś z Was? średnia 8.1 na 294 głosy, 4 odcinki, chyba będę kontynuuwać trans związany z Hardym:)))
Chciałabym zobaczyć ten mini-serial. Nawet ściągnęłam w partach, ale nie udało mi się wypakować, więc usunęłam. Wiem, że na chomiku jest, ale na razie szkoda mi punktów. Może w przyszłości. No chyba, że znasz jakąś inną str?:>
A 'The Take' obejrzałam.:)))
Ja się bardzo cieszę kolejnymi produkcjami z co niektórymi.:D
A temat przypakowania to się wszędzie przedziera.:P Mówiąc o rolach Toma masz na myśli, że właśnie przypakował do jakiegoś filmu?
Pozwolę sobie wtrącić coś o Fassbym. Nie mam pojęcia czy do którejkolwiek roli szczególnie trenował (nie wiem czy w danym filmie są pokazane jego prawdziwe mięśnie czy też zostało to jakoś podkreślone), wiem natomiast, że w każdym filmie jego prześliczna buźka i cudowny uśmiech (o ile się pojawia) rekompensuje mi wszystko inne. Tylko mnie nie linczujcie za to, że ciągle paplam o Michaelu. Uspokoję się jak tylko obejrzę coś z Hardym.