Tola Szlagowska

Tola Klara Szlagowska

4,1
131 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tola Szlagowska

trochę już internetu przeczytałem i czasem pojawiało się to tajemnicze słowo. Nie wiem co ono oznacza, ale jestem dociekliwy i się nie poddam. Czy ktoś zaznajomiony z tematem mógłby nieco przybliżyć to pojęcie? :)

vasyl_3

jak nie wiesz co to jest emo, to sobie poczytaj wikipedię albo zapytaj się znajomego, a nie forum zaśmiecasz ;//

midori_

Anonymous Delivers!!!

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo
oraz
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_(ludzie)

użytkownik usunięty
_Nameless_

EMO??? Taki głupi styl, wymieszanie punka z jakimiś badziewiami... idiotyczne.
Nienawidzę tego... no ok, NIE NAWIDZĘ TYCH EMO, KTÓRZY MYŚLĄ, ŻE SĄ W TYM STYLU. Bosz... straszne to jest. Ale tych PRAWDZIWYCH ludzi emo, am za co cenić, że są indywidualistami [dobrze to napisałam xD ??].

midori_

Emo może być osobą lub gatunkiem muzyki. Wśród ludzi popularny jest następujący stereotyp człowieka emo - "tnie się żyletką", rozmyśla bezustannie o śmierci, ubiera się we wszelkiego typu "oczojebne" kolory, posiada ubrania we wzory takiego typu jak: gwiazdki, krata, szachownica, pasy itd. Zazwyczaj ma czarne włosy i grzywkę zasłaniającą któreś oko. Ponadto preferuje piercing w różnych, kontrowersyjnych miejscach.
A muzyka emo - posłuchaj sobie. Np. My Chemical Romance i takie inne, podobne.

Ja osobiście nie mam zdania na temat emo, bo to tylko stereotyp.

użytkownik usunięty
GossipGirl

Taaa... prawie wszystko co tu napisałaś, Gossip Girl, odnosi się do mnie! I co mnie to, że słucham też My Chem, ubieram się w ciuchy w paski i gwiazdki i lubię ciemny makijaż itp. EMO i tak nie jestem!!

Jesteś ^.^

A tak na deser żart!

Jaki jest najlepszy trawnik na świecie?

EMO-Trawnik bo sam się tnie ^o^

ROTFL To mi się udało

vasyl_3

emo

nazwa pochodzi od podgatunku muzyki

hardcore punk, lata 1987, powstaje emocore (emotional hardcore punk)
polega na przeżywaniu, silnej więzi psychicznej z graną piosenką

w 2000 roku pojawiła się moda która promuje samobójstwo a ubiór ściaga od innych subkultur (np: obcisłe spodnie i białe sportowe buty - ubiór metalowców w latach 80 i początku 90, jedynie ta grzywka to chyba dzieło tej mody), ogólnie ryje ona ludziom psychikę, ale to przejściowy okres i emo dzieci niedługo ostatecznie wyginą ;]. czaszki ,pistoleciki, samobójstwa.

Tola właśnie to promuje od czasu drugiej płyty, na początku <lol>-u jakiś badziewny pop, teraz wielkie emo ścierwo, skrzywdzone przez życie

żal

użytkownik usunięty
marko666

"żal" - słowo któe od dzisiaj kocham, dzięki wam.
Nieee, co ty gadasz [zapomniałam nick] ja nigdy w życiu nie jestem i nie bd emo!! xP
Nie cierpię tego.
A to o tym trawniku to znam ;]

Jesteś jak cholera...

Fakt na dziś:
Emo nie lubią grać w pomidora, ponieważ wygrywają za każdym razem i to zaburza ich poczucie własnej beznadziejności.

użytkownik usunięty
_Nameless_

Ey no Nameless, weź xD xD xD Niezłe xD
A co, ja jestem jak cholera? Cóż, idzie się przyzwyczaic do tych wszystkich wyzwisk, dzięki :)))

marko666

"(np: obcisłe spodnie i białe sportowe buty - ubiór metalowców w latach 80 i początku 90, jedynie ta grzywka to chyba dzieło tej mody),"
serio, metale chodzili w białych butach?
ja jestem gothic metalem, ale no wiec chodze wglanach, wojskowych spodniach i ciemnych jeansach, a białych butów bym nie założył NIGDY!
p.s. nie wie ktoś kidy wynaleziono to wspaniałe obuwie jakim są glany?

Jacob_Voorhees

Styl metali z lat 80/90 jest zajebisty i zaczyna wracać.
Białe buty za kostkę też są zajebiste, a glany to badziewie.
Chodzenie w spodniach wojskowych i glanach to pomyłka. Tandeta.
Kup sobie corcorany, których glany są marną kopią dla cywili.
Masz metali z lat 80: http://crushermouth.files.wordpress.com/2009/08/sepulturaa1.jpg
http://www.metal-archives.com/images/3/2/9/9/3299_photo.jpg

Kup sobie książkę "Szwedzki Death Metal".

Lu_0

Lu_0 dzięki tobie wierze że są jeszcze Ci co się znają na muzie :D \m/

vasyl_3

mój kumpel to EmO boy :] czyli potocznie mówiąc - ciota

Nosi dwie różne skarpetki (kontrastowe) i mówi, że ma taki styl. Zrozum człowieka?

fifa114

EMO to nie ciota, no ale zależy, jak kto rozumuje :P

Tu nie chodzi o to, żeby kogoś zrozumieć. Gość ma taki styl, a nie inny, dobrze mu z tym i jego sprawa. Lepsze to, niż nie mieć żadnego stylu.

almost_american

Co to jest emo?
...głupie pytanie...
głupia odpowiedź:
bullshit

użytkownik usunięty
fifa114

A trudno zrowumiec, że on MOŻE miec taki styl?
Ja mam w szafie bluzke w paski i co? tez jestem emo?

Emo - się tnie, płacze i jest całyczas smutne bo świat go nie rozumie.

użytkownik usunięty

No i to jest właśnie głupie.
Że jak ktoś ma te obgadane bluzki w paski itepe itede, to już jest emo.
Sorry, ja lubię paski, gwiazdki, kokardki, mocne kolory, słucham punk-rocka i rocka i już muszę być emo??
Ludzie, zlitujcie się.
Aa i jesce coś: zauważyliście, jaki interes idzie zbić na takim temacie?? :|

użytkownik usunięty

No cóz. Ludzie oceniaja książke po okładce...

a jakich bandów słuchasz?

vasyl_3

dla mnie emo to rodzaj muzyki, ale może się mylę

użytkownik usunięty
kickyourdaddy

emo to tez gatunek muzyki.

marko666 - Ta grzywka to nie jest wytwór tą mody - zarąbali ją od Japończyków ;).

Goku

tej mody* <za krótki> <za krótki> <za krótki><za krótki>

Goku

C

vasyl_3

jak to tola powiedziała, że ona jest EMO(imoł) bo ona wyraża imołszyns :)

any1

Ciekawe jakie style młodzieżowe czekają nas za dziesięć lat. Statystycznie rzecz biorąc określony "gatunek" młodzieży nie trwa dłużej niż dziesięć lat.

Pozdrawiam!

akira894

alternatywka haha
tumblr girl