Mam pytanie, czy Shahrukh śpiewa sam w filmach czy z playbacku jak większość bollywoodzkich aktorów? Wiem, że teraz w Polsce jest wielu fanów gatunku (sama zaliczam się do tych początkujących), dlatego liczę na szczerą i poważną odpowiedź kogoś zorientowanego w temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników Bollywood :)
Shahrukh nie śpiewa w filmach. Aktorzy Bollywoodzcy bardzo rzadko sami w nich śpiewają ja np. przypominam sobie tylko Abhisheka w "Bluffmaster" gdzie wykonał sam jedną piosenkę. Shahrukh wykonał też jedną w filmie "Josh" ale mu nie wyszło i się za to już nie zabiera. Tak wogóle to witam "starą" fankę serialu "Duma i Uprzedzenie" (sama nią jestem więc cię pamiętam :P) w nasze bollywoodzkie progi :D Jak masz ochotę to zapraszam do siebie na profil :P
Dzięki wielkie za zaproszenie, na pewno wpadnę niedługo :) Ale w takim razie musi go ciągle dubbingować ten sam wokalista, bo ten sam głos słychać w "Czasem słońce...", "Gdyby jutra nie było", "Coś się dzieje", i "Mohabbattein" (te filmy na razie widziałam z jego udziałem. A w filmografii na Filmwebie ma napisane, że gdzieś tam wystąpił gościnnie z piosenką. Szkoda, myślałam, że sam tak ładnie śpiewa :) To jest w ogóle mój ulubiony aktor bollywoodzki. Z aktorek najbardziej lubię Aishwaryę Rai i Kajol.
Tzn. nie dubbinguje go ciągle ten sam wokalista. W "Czasem Słońce Czasem Deszcz" w jednej piosence "Suraj Hua Maddham" dubbinguje go Soni Nigam który dubbingował Roshana ale stwierdzili, że jego głos się nadaje do tej piosenki więc Shahrukha w niej też zdabbingował. Tak to w tym filmie cały czas podkłada mu ktoś inny głos.
W "Gdyby jutra nie było" dubbinguje go Soniu Nigam.
W reszcie nie pamiętam ale głos mu już poddawało dużo piosenkarzy.
Gościnnie wystąpił z piosenką w filmie "Josh" ale chyba, że ci chodzi o normalny występ to śpiewał piosenkę z "Gdyby jutra nie było" - Kal Ho Naa Ho - ale powiem ci szczerze on nie umie śpiewać i jak naprawdę lubię Shahrukha to radzę mu tego nie robić :P
No ja pamiętam też na samym początku byłam strasznie załamana jak się okazało, że oni sami tak ładnie nie śpiewają :( Ale już się przyzwyczaiłam :D Ja najbardziej z aktorów lubię - oczywiście Shahrukha :P Aamir Khan, Abhishek Bachchan, Saif Ali Khan, Amitabh Bachchab a ostatnio bardzo polubiłam Shahida Kapura chociaż on jeszcze moim zdaniem naprawdę dobre role ma przed sobą :D
Z aktorek - Kajol (uwielbiam ją wprost :D), Kareena Kapoor, Preity Zinta ale na końcu Aishwarya Rai Bachchan (wyszła za mąż za Abhisheka Bachchana :D).
Nie lubię - Roshana i Salmana Khana.
Pozdrawiam!!!
Ostatnio oglądałam Fanaa i Aamir Khan wydał mi się zdecydowanie za stary i trochę za gruby dla Kajol, chociaż to bez wątpienia świetny aktor. H(nie mam pojęcia jak się pisze, ani tym bardziej czyta to imię :P)Roshan jest u mnie na drugim miejscu po SRK u aktorów, ponieważ jest naprawdę przystojny i świetnie tańczy (moim zdaniem najlepiej ze wszystkich bollywoodczyków). Podobał mi się Zayed Khan w Main Hoon Na. Natomiast Shahrukh Khan jest świetny w każdej roli i właściwie na ogół oglądam te bollywoodzkie filmy, w których on gra (ach ten duet z Rai w Devdasie!!!).Doszłam do wniosku, że on musi być prywatnie bardzo wesołą i sympatyczną osobą.
Swoją drogą jak te aktorki to robią, że się w ogóle nie starzeją? :)
Hejka ;D Może pomaga im w tym inna flora bakteryjna ( czy tam jak to się nazywa)??? Prawda jest taka, że oni też tam troszke inaczej żyją niż my tutaj :) Nie widziałam jeszcze Fanaa, ale z tego co słyszę to udana produkcja. Hrithik Roshan jest żeczywiście jednym z lepszych tancerzy w bollywood, ale SRK też nie tańczy się źle :P Moim zdaniem Zayed fajniej wyglądał w 2 części Main Hoon Naa jak sciął włosy, ale i tak bardzo fajnie jako postać wypadł. Wiadomo, że Szaruk w każdej roli jest świetny. Polecam Ci Paheli z nim i Rani Mukherjee( jedna z moich ulubionych aktorek). Z aktorów jeszcze fajny jest Saif Ali Khan( np. Kal Hoo Na Hoo, ze znakomitą grą SRK, Saif'a i Preity Zinty) ;D
Co do Fanaa to to jest jeden z moich ukochanych filmów więc POLECAM!!! :D:D:D A co do Aamira cóż ja uważam, że jest do tej roli idealny :D
Chociaż muszę przyznać, że podobał mi się bardzie w drugie części ze ściętymi włoskami :D Ostatnio mam wciąż ochotę na Aamira :D Może też dlatego, że oglądnęłam nie dawno z nim Dil Chahta Hai :D I zakochałam się w jego postaci...czy on nigdy nie zagrał źle? :P Ale mam też takie odchyły bo raz mam ochotę na Shahrukha, innym na Abhisheka potem Aamira a jeszcze później na Saifa :P A lubię ich wszystkich :D Teraz goni za mną jeszcze Shahid ale on to oddzielna bajka bo on jeszcze nie jest takim dobrym aktorem :P Chociaż się wyrobi z biegiem czasu bo jest co raz lepszy :)
Co do Shahrukha cóż uwielbiam tego aktora :D Umie zagrać chyba każdego :D
I polecam Om Shanti Om film bardzo prześmiewczy i genialny Shahrukh oczywiście :D Pozdrawiam!!!
Lena zgodzę się z tobą ja mam tak samo.
Shahrukh Khan jest już doświadczonym aktorem więc to co robi jest wspaniałe.
Abhishek na pewno odziedziczył talent po ojcu bo także jest bardzo dobrym aktorem i bardzo mi się podoba jego gra .
Natomiast sądzę jeszcze że dobrym aktorem jest Saif Ali Khan i też lubię jak gra w filmach. Jednak Shahrukh Khan nadal jest najlepszy
Aha , a co do głosu Szaruka to znalazłam jeden filmik i ten jeden głoś to chyba jego http://pl.youtube.com/watch?v=cI9kBeRNveM . Dziewczynka jest słodka
To jest głos Shahrukha i właśnie od zobaczenia tego "wydarzenia" i usłyszenia jego głosu, stwierdziłam, że lepiej będzie dla niego jeżeli nie będzie śpiewał :P
Pisałam do jednego z większych fanklubów SRK i też mi odpisali, że nie śpiewa sam, tylko korzysta z pomocy kilku wokalistów. Ale jeszcze się uczepię tytułowej piosenki w Kal Ho Naa Ho- to też nie on? Tu już by mi było strasznie szkoda, to chya mój najulubieńszy utwór rodem z Bollywood. A jaka jest Wasza ulubiona piosenka filmowa? U mnie na drugim miejscu jest Maahi Ve i w ogóle cały soundtrack z KHNH, uwielbiam też motyw przewodni z Main Hoon Na
Jeszcze w niektórych miastach jest chyba Hello Bollywood a tak to to chyba trzeba będzie czekać na następny Bilet do Bollywood...chyba, że dadzą jakiś film w kinach jak w przypadku Fanaa i Kabhi Alvida Naa Kehna.
Mój ulubiony soundtrack...jejku zbyt dużo ich jest...ale napewno znajduje się tam soundtrack z Kal Ho Naa Ho :D I Shahrukh nawet tej piosenki nie śpiewa, wykonuje ją Sonu Nigam. Pozdrawiam!!!
W końcu king to king.
Może się starzeć (to normalne przecież) a i tak będzie świetny w filmach i pociągająccy prywatnie.
To taki typ urody ,że zawsze wygląda dobrze.
Jest utalentowany i to musi mu się przyznać,tak jak on potrafi rozczulić , rozsmieszyć czy zakręcić w głowie to nikt nie potrafi w bollywood.
Nie mówie ,że inni są złymi aktorami , ale co mogę się rozpisywać na ich temat jak nie znam gruntu, z Shahrukh`em mam ponad 30 filmów więc wiem co mówię.
Apropo jego śpiewania to też mu nie polecam i bez tego jest super (człowiek nie może umieć wszystkiego na litość boską),ale też mi na początku było szkoda że to nie on śpiewa.Nie musi śpiewać wystarczy ,że mówi ma bardzo ...bardzo....brzmienie głosu
Nie jest znowusz tak koszmarnie - posłuchajcie::
http://pl.youtube.com/watch?v=Y6tqLQOwpWc&feature=related
Sam śpiewał w "Joshu" i w "Don" w piosence "Kaike pann...."
A tu załączam coś fajnego :D Czyli Shahrukh Khan Faces
http://pl.youtube.com/watch?v=808L3YPc2eI
I część II:
http://pl.youtube.com/watch?v=P48IJGXtBvg&feature=related
Ja tam tak pomimo wszystko uważam, że nie ładnie tak rzuć gumę kiedy ktoś kameruje :P
Czy w tym filmiku który napisała Rainbow
SHK ma kitkę kiedy to było . Czy on zapuszcza włosy ?
Meina w tym filmiku Shahrukh ma kitkę i to nie było tak dawno...ale Shahrukh gdzieś parę dni temu ściął sobie włosy, więc nie zapuszcza już.
Ja tam uważam, że fajnie, że ściął bo myślę, że w krótszych mu lepiej :D
Tak Shahrukh ma tam kucyka.
To wydarzenie miało niejsce gdzieś na początku listopada 2007r.
Nic narazie nie wiem czy jeszcze ma tego kucyka ,ale kilka dni temu (w styczniu)jak odbierał nagrodę
od Screen Awards to miał kucyka jeszcze.
Ale w krótkich mu najlepiej.
No to teraz ja jestem nieźle załamana... :( Ja byłam pewna, że to on śpiewa i tak kochałam jego głos... Nadal kocham oczywiście, bo wiem jak on mówi i wiem, że jego głos jest cudowny ;d;d
Ale jak Spin girl zauważyła, słychać tam cały czas ten sam głos.... I ja wiem, że tak jest, bo znam głos Szaruczka (uwielbiam się w niego włuchiwać, zresztą w ogóle lubię męskie głosy ;p). Słyszę, że głosy w różnych filmach, nawet piosenkach, są różne, jednak zawsze jest tam jedna i ta sama nuta. POd tym względem wydaje mi się nie powinnam sie mylić.... Dlatego pocieszam się, że może oni w jakiś sposób miksują jego głos z głosami piosenkarzy... Chyba to możliwe, bo tak zrobili w HSM1. Mam taką nadzieję, bo wtedy jeszcze nie wszystko stradzone ;p Myślisz, że to możliwe?? Błagam o odpowiedź....
Chciałabym być na miejscu tej drugiej dziewczyny
http://pl.youtube.com/watch?v=TP8L9dN3Xwg&feature=related
No tro super tylko kiedy??? :) Z tego co mi wiadomo to ma nas tak odwiedzić już od 2 lat?! Czekam na niego z utęsknieniem, ale nie wiem czy w końcu się doczekamy :P
Tak niestety jego obiecanki trwają 2 lata ale teraz ma to zrobić napewno gdyż jak już wspomniałam ma się odbyć tourne po Europie coś w stylu tego jakie było w Anglii i Ameryce :D I ma odwiedzić nas Polaków :D Wydaje mi się, że przyczyniły się też do tego nasze kochane fanki i fani którzy pojechali do Berlina :D
Pewnie tak, mi niestety nie udało się dotrzeć do Berlina. Ja też słyszałam, że w tym, roku ma do nas przyjechać na 100%, ale nigdy nie można być pewnym:) Obstawiajmy gdzie: Sala Kongresowa albo spodek pewnie...lepiej w Warszawie :D
Ja tam jestem za Krakowem :P Bo mi jest bliżej a w Warszawie to już byłam na Bharati i wystarczy tego dojeżdżania :P I mam nadzieje, że napewno przyjedzie :D Mnie niestety w Berlinie też zabrakło bo jeszcze sesję miałam ale cóż widocznie miało tak być :P
I jeszcze jedno Shahrukh napewno ściął włosy bo w Berlinie miał krótkie, jak już napisałam ściął sobie je jeszcze wcześniej bo widziałam zdjęcia z jego krótkimi włosami jeszcze przed Berlinem. A nasze dziewczynki to są zachwycone i z tego co czytałam to nie złe kombinatorki :P Same wpadły na pomysł, że Shahrukh wyjdzie tylnym wejściem i spotkały się z nim z tego co piszą to jest świetny gość :D
http://www.bollywood.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2119&Itemi d=38&virtuemart=4a5bcd240010b7fc0f82a33d02573d42
Pewnie ktoś zaraz powie, że bluźnię albo ogólnie się żuci na mnie z pazurami przez monitor ale załączam bardzo ciekawy artykuł o Shahrukhu i jego wielkiej popularności na świcie :D Oby była jak największa :D
Ciekawy arykuł juz od dawna wiedziałam że bolly jest bardzo popularne w Niemczech, ale o wizycie Khana tam usłyszałam niedawno, chciałabym żeby przyjechał do Polski:D