Witojcie, chciałbym zapytać was o najlepsze filmy ze Scarlett, które warto obejrzeć. Jakie macie typy? Co możecie polecić ? Piszcie i komentujcie co z jej dorobku was urzekło.
Pozdrówko :).
Moim zdaniem ze względu na jej lekko mglisty i zagubiony styl gry aktorskiej, świetnie zagrała w filmie "Wyspa". To była rola dla niej stworzona.
'Match Point', 'Lost in Translation', 'Girl with a pearl earring'. Nic dodac, nic ująć. W wyspie faktycznie ponętnie wyglądała, ale w sumie jej gra aktorska w tym filmie tylko do tego sie ograniczała. Nie to żebym narzekał hehe... W 'Prestiżu' troche jakby jej za mało. Tymi trzema filmami wymiata. Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu nie grywa w tak ambitnych produkcjach, jak te które wymieniłem na początku bo w filmach typu ' Nanny Diaries' trudno ukazać talent aktorski, a VCB zdziebko mnie zawiódł:( Scarlett jest świetna i mam nadzieję, że w kolejnych produkcjach znów pokaże jak znakomita jest aktorką. Najlepsza aktorka swojego pokolenia. Portman też daje radę, aczkolwiek sądze iż ustępuje urodą sexownej Scarlett. Ale to już jest temat na oddzielną i nie wątpie że dłuuugą dyskusje.
Portman też swietna aktorka mlodego pokolenia :).
Wlasnie jest po seansie Match Point. Musze przyznac, że wciągający film, tajemniczy i dramatyczny. A Scarlett zagrała świetna rolę. Dobrze się na nią patrzy.
Ma w sobie to 'coś' jak Marlin Monroe ;).
Właśnie w "Prestiżu" najbardziej mi się podobała, była po prostu urocza :)
W "Dziewczynie z perłą" również zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, mimo że póki co nie mogę się do niej za bardzo przekonać :P Ale jeszcze kilka ról z rodzaju Olivii w "Prestiżu" i będzie 'moim typem' :PP
Widziałam sporo filmów ze Scarlett i nie mogę potwierdzić wielu opinii, jakoby "w każdym filmie byla taka sama". Na pewno ma jakiś tam swój pewien określony 'styl' grania, ale nie to jest kopiowanie z filmu na film, bez przesady. Najlepiej zagrała w "Między słowami" - to jej życiowa rola. Ogólnie rzecz biorąc sama postać jest jedną z najsympatyczniejszych i najciekawszych w dziejach kinematografii (zwł. współczesnej). Milcząca i 'przestraszona' w "Dziewczynie z perłą", zbuntowana i obrażona w "Zaklinaczu koni", seksownie dramatyczna (o ile można tak powiedzieć) w "Match Point"... zabawna w "Scoop".
Można polecać wiele filmów z jej udziałem :)
jak dla mnie jej póki co najlepszym filmem jest "Lokatorka". Świetna rola Scarlett, oby więcej takich.
wg, mnie warto obejrzeć "kochanice króla" nie tylko ze względu na Scarlet, ale na fabułe i dobrze oddany klimat tamtych czasów.Ponad to wspaniały film kostiumowy ;P Polecam
ja ubolewam troszkę nad tym, że reżyser najwyraźniej skoncentrował się na Portman. Rola Johansson była tak mało wyrazista, że trudno jej grę w ogóle ocenić.
a jednak większość stwierdziła, że Scarlett w roli "dobrej, poczciwej" Boleyn była dobra. Zaskoczyły mnie liczne negatywne komentarze nt gry Portman w tym filmie (mówię o koment. krytyków, nie widzów)
mnie Portman denerwowała w tym filmie, mimo iż bardzo lubię tę aktorkę. Myślę, że w tym filmie była źle obsadzona. Co do dobrej i poczciwej Boleyn- była jak na mój gust zbyt monotonna i jednostronnie przedstawiona.
czemu cię denerwowała? Nie twierdzę, że podziwiam ją za tę rolę, ale nie byla taka zla... (chociaż nie lubię tej aktorki)
Co do Marii Boleyn - nie wiemy, jaka byla naprawdę. Ale bardziej odpowiada mi jej wizerunek z "Tudorów" - realniejszy moim zdaniem.
była jak dla mnie przedstawiona jako tylko i wyłącznie zła postać, a wiadomo, że taka żadna postać nie jest.
Przede wszystkim "Między słowami"!
Później świetna rola w "Dziewczynie z perłą", "Wszystko gra" i "Lokatorce". "Scoop" też niezły był - Scarlettka wyśmienita :D