Scarlett Johansson

Scarlett Ingrid Johansson

8,2
114 235 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Scarlett Johansson

Witojcie, chciałbym zapytać was o najlepsze filmy ze Scarlett, które warto obejrzeć. Jakie macie typy? Co możecie polecić ? Piszcie i komentujcie co z jej dorobku was urzekło.
Pozdrówko :).

Boro_4

Moim zdaniem ze względu na jej lekko mglisty i zagubiony styl gry aktorskiej, świetnie zagrała w filmie "Wyspa". To była rola dla niej stworzona.

Vooodooo

tez uwielbiam scarlett w "wyspie", gra i wygląda cudownie ;D

taCoryje

No calkiem ładnie tam wyglądała :).
A w Prestiżu ? Co sądzicie o jej grze aktorskiej ?

Boro_4

'Match Point', 'Lost in Translation', 'Girl with a pearl earring'. Nic dodac, nic ująć. W wyspie faktycznie ponętnie wyglądała, ale w sumie jej gra aktorska w tym filmie tylko do tego sie ograniczała. Nie to żebym narzekał hehe... W 'Prestiżu' troche jakby jej za mało. Tymi trzema filmami wymiata. Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu nie grywa w tak ambitnych produkcjach, jak te które wymieniłem na początku bo w filmach typu ' Nanny Diaries' trudno ukazać talent aktorski, a VCB zdziebko mnie zawiódł:( Scarlett jest świetna i mam nadzieję, że w kolejnych produkcjach znów pokaże jak znakomita jest aktorką. Najlepsza aktorka swojego pokolenia. Portman też daje radę, aczkolwiek sądze iż ustępuje urodą sexownej Scarlett. Ale to już jest temat na oddzielną i nie wątpie że dłuuugą dyskusje.

Szakal1611

Portman też swietna aktorka mlodego pokolenia :).
Wlasnie jest po seansie Match Point. Musze przyznac, że wciągający film, tajemniczy i dramatyczny. A Scarlett zagrała świetna rolę. Dobrze się na nią patrzy.
Ma w sobie to 'coś' jak Marlin Monroe ;).

Boro_4

Właśnie w "Prestiżu" najbardziej mi się podobała, była po prostu urocza :)
W "Dziewczynie z perłą" również zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, mimo że póki co nie mogę się do niej za bardzo przekonać :P Ale jeszcze kilka ról z rodzaju Olivii w "Prestiżu" i będzie 'moim typem' :PP

Boro_4

Widziałam sporo filmów ze Scarlett i nie mogę potwierdzić wielu opinii, jakoby "w każdym filmie byla taka sama". Na pewno ma jakiś tam swój pewien określony 'styl' grania, ale nie to jest kopiowanie z filmu na film, bez przesady. Najlepiej zagrała w "Między słowami" - to jej życiowa rola. Ogólnie rzecz biorąc sama postać jest jedną z najsympatyczniejszych i najciekawszych w dziejach kinematografii (zwł. współczesnej). Milcząca i 'przestraszona' w "Dziewczynie z perłą", zbuntowana i obrażona w "Zaklinaczu koni", seksownie dramatyczna (o ile można tak powiedzieć) w "Match Point"... zabawna w "Scoop".

Można polecać wiele filmów z jej udziałem :)

No_5

jak dla mnie jej póki co najlepszym filmem jest "Lokatorka". Świetna rola Scarlett, oby więcej takich.

Boro_4

wg, mnie warto obejrzeć "kochanice króla" nie tylko ze względu na Scarlet, ale na fabułe i dobrze oddany klimat tamtych czasów.Ponad to wspaniały film kostiumowy ;P Polecam

madziulax

ja ubolewam troszkę nad tym, że reżyser najwyraźniej skoncentrował się na Portman. Rola Johansson była tak mało wyrazista, że trudno jej grę w ogóle ocenić.

Binula

a jednak większość stwierdziła, że Scarlett w roli "dobrej, poczciwej" Boleyn była dobra. Zaskoczyły mnie liczne negatywne komentarze nt gry Portman w tym filmie (mówię o koment. krytyków, nie widzów)

No_5

mnie Portman denerwowała w tym filmie, mimo iż bardzo lubię tę aktorkę. Myślę, że w tym filmie była źle obsadzona. Co do dobrej i poczciwej Boleyn- była jak na mój gust zbyt monotonna i jednostronnie przedstawiona.

Binula

czemu cię denerwowała? Nie twierdzę, że podziwiam ją za tę rolę, ale nie byla taka zla... (chociaż nie lubię tej aktorki)

Co do Marii Boleyn - nie wiemy, jaka byla naprawdę. Ale bardziej odpowiada mi jej wizerunek z "Tudorów" - realniejszy moim zdaniem.

No_5

była jak dla mnie przedstawiona jako tylko i wyłącznie zła postać, a wiadomo, że taka żadna postać nie jest.

Binula

1. Między słowami (najlepszy film w jej karierze)
2. Dziewczyna z perłą
3. Lokatorka
4. Ghost World

No_5

Hm, Maria przewinęła się gdzieś w The Tudors? Chyba, że o Ankę chodzi ;D

Boro_4

Vicky Cristina Barcelona

<za krotki>

Nimrodel25

między słowami, vcbarcelona<zaaaaakroootki>

Boro_4

Przede wszystkim "Między słowami"!
Później świetna rola w "Dziewczynie z perłą", "Wszystko gra" i "Lokatorce". "Scoop" też niezły był - Scarlettka wyśmienita :D

Boro_4

'Dziewczyna z perła'