Sae-ron Kim

8,3
507 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sae-ron Kim

Jest młodziutka ale gra rewelacyjnie, a co najważniejsze nie w błahych, że tak powiem "Gównianych" rolach komediowych, lecz w trudnych dramatach, w których sie naprawdę sprawdza, będę śledził z uwaga jej karierę, i życzę jej jak najlepiej.

D3Mania

Właśnie ma za sobą głowna role w popularnej dramie. Teraz juz z gorki.

CottonCrush

Obejrzałem z nią każdy film jaki udało mi się znaleźć z polskimi napisami, niestety jeszcze nie ma dwóch ostatnich :( ale czekam na nie i mam nadzieje że ktoś zrobi do nich napisy. I cóż jestem zachwycony jej grą aktorską, jest po prostu genialna, niezwykle przyjemnie patrzy się na nią na ekranie, widać że długo nie musiała się uczyć gry bo to jest 100% wrodzony talent, a to się niezwykle rzadko zdarza. Często zdarza się że, aktor/a za młodu grają bardzo dobrze, a gdy dorosną ich poziom spada, i dostają role w np komediach romantycznych, tutaj całe szczęście że Sae-ron Kim mieszka w Korei południowej, a znając tamtejszy rynek filmowy, wiem że jej kariera pójdzie w bardziej poważne filmy... jak świetne dramaty w jakich do tej pory zagrała.

D3Mania

Najlepszy biznes w Korei to właśnie dramy w gatunku komedie romantyczne. Wlasnie zagrala w pierwszej i obstawiam ze nie ostatniej. Dramy to najlepszy biznes.

D3Mania

Oglądałam właśnie z nią dramę, muszę przyznać, że tak jak w 99% dram nie lubię głównych bohaterek tak ona... mnie nie irytowała. Mimo, że czasem był ten denerwujący moment to jakoś tak... Odrywała to tak, że się nie wściekałam. W rolach głównych obok niej grali chłopcy z Infinite, którzy byli od niej starsi i nic im nie zarzucając, ona grała lepiej. :D Drama może i była tylko komedią romantyczną, ale na pewno trochę inną dzięki niej.
Jaki film z nią uważasz za najlepszy? Chętnie obejrzę. :3

marta130898

Najlepsze są jej 4 pierwsze filmy "Yeo-haeng-ja" "Na-neun Abba-da" "Ba-bi" "A-jeo-ssi" i "I-woot-sa-lam" w "Ba-bi" i "I-woot-sa-lam" ją najwięcej widać, chodź warto obejrzeć wszystkie.

D3Mania

Zamierzam obejrzeć więcej filmów z jej udziałem i już po pierwszym w którym grała
oczarowała mnie i to w wieku 8 lat , no no jeszcze w tak młodym wieku to się nikomu dotąd nie
udało , niezwykle dorosła i inteligentna jak na swój wiek

D3Mania

Dziś zmarła

Weronka90

Oh, smutna wiadomość. W tak młodym wieku

D3Mania

Ciekawe jaka przyczyna ale nie kojarzę jej z żadnej k - dramy

Weronka90

samobójstwo

walkirium

Szkoda że nie chciała by ktoś jej pomógł dziś wiele osób ma problem z psychika a wystarczy dobry psychiatra terapia i leki wsparcie bliskich i rodziny

D3Mania

A gdzie je można zobaczyć ?

Weronka90

Na cho mik uj większość jest dostępna, zwłaszcza tych starszych i lepszych

D3Mania

A co z nią najbardziej polecasz? Bo nie kojarzę aktorki z k-dram

Weronka90

"Człowiek znikąd". "Yeo-haeng-ja". "Ba-bi"

Weronka90

Nie da się tu pisać, bo jedno słowo składa się na linijkę :/

D3Mania

Dziś obejrzę Ba-bi znalazłam na viki

D3Mania

Jednak tylko płatny ten film szkoda

Weronka90

Wszystkie z nią filmy z jej dzieciących lat są dobre same w somie + ona naprawde świetnie grała. Pisałem skąd możesz pobrac te filmy, wiadomo ze trzeba zapłacić za transfer na cho mi kuj, ale warto :). Ten mój post wygląda jak szyfr, powodzenia z odczytaniem :P

D3Mania

Byłam zdziwiona gdy dowiedziałam się ze ma dopiero 14 lat bo grała w Hi school love on i wyglądała na starszą a to był szok bo chłopcy którzy tam grali mają po 20 ileś lat i z jednym się całowała do duża różnica ale podziwiam tą aktorkę zwłaszcza za to jak grała w filmie całkiem nowe życie

karo22_filmweb

Ja ją podziwiam za jej wspaniałą grę aktorską, a nie za to że w wieku 14 lat całowała się z 20-sto latkiem, o co kaman w ogolę ?

D3Mania

Podziwiam ją za grę aktorską w dramatach i thillerach że była taka mała a sobie poradziła

D3Mania

Szkoda jej dzisiaj zmarła

Mela0203

Jaka przyczyna ?

D3Mania

Dziś zmarła

Weronka90

I jak tam, udało ci się któryś film obejrzeć ? :)

D3Mania

Niestety tylko są płatne do oglądnięcia to dałam spokój szkoda płacić za coś co można mieć za darmo :)szkoda że nie ma tego na dramaqueen czy viki za free a ciężko znaleźć mimo że to stare produkcję dziwne nowe seriale z 2025 czy filmy są przecież za darmo nie od dziś

Weronka90

Sęk w tym, że na strony z Koreańskimi produkcjami nikt nie trafia przez przypadek, a raczej ktoś, kto się lubuje w tym kinie. dlatego kto miał obejrzeć starszy film/serial , to już pewnie dawno obejrzał, i dlatego skupiają się na wrzucaniu nowszych produkcji :).

D3Mania

No niestety zostaje obejrzeć to co jest za free i inne wciągające seriale np Control - z albo Beyond evil czy Pod sztandarem nieba albo lovely runner itd :))

Weronka90

Jak to się mówi "jak się nie ma co się lubi, co się lubi co się ma" :P. Jeżeli ktoś chce się na poważnie zagłębić w Koreańskie kino, to niestety musi się liczyć z tym, że zdecydowana większość filmów będzie dostępna tylko z jakichś prywatnych zbiorów na np. ch mi kuj, a tam trzeba płacić za transfer. Ale całe szczęści są też darmowe stronki ja dramaqueen, tam też można znaleźć coś ciekawego :)

D3Mania

Viki.com też ma dużo k-dram albo moviesjoy.to hdtoday czy web.netmovies.to za free :)

D3Mania

Niby znalazłam ten Ba-bi z ang napisami a wiadomo że byłoby lepiej gdyby były pl :)

Weronka90

Tak, zagraniczne strony oferują znacznie więcej stron na których można oglądać filmy niż w Polsce. Jedną z opcji jest jeszcze pobieranie oryginalnych Koreańskich wersji filmów, a następnie szukanie osobno polskich napisów :), wielokrotnie tak robiłem

D3Mania

Tylko dużo z tym zachodu ale dobrze że można cokolwiek znaleźć z k-dram za free

Weronka90

Musze przyznać  że jest spora społeczność ludzi lubiących koreańskie filmy w Polsce :). Takie seriale jak "Squid Games" od Netlfixa na pewno pomagają w dotarciu do większego grona, oglądałaś ?

D3Mania

Tak a teraz wyszedł sequel serialu The 8 show ale mnie ta k-dram nie powaliła na kolana za dużo krwi wulgarności i bijatyk

Weronka90

The 8 show było niezłe, ciekawy pomysł, ale mi tez jakoś szczególnie nie przypadło do gustu, zwłaszcza jedna z postaci była bardzo denerwująca

D3Mania

Ja z pokoju nr 8 która jadła sama a głodziła innych bo nie można było wynosić jedzenia z pokoju ?:D

D3Mania

Polecam beyond evil :)

Weronka90

No dokładnie, ta z pokoju nr 8 to jakaś porażka :D tak irytującej postaci dawno nie widziałem, właśnie przez nią obniżyłem ocenę temu serialowi :P .
Kiedyś coś czytałem o tej dramie Beyond Evil, ale później całkowicie mi wyleciała z głowy. Póki co mam co oglądać, ale z chęcią ją kiedyś sprawdzę :)

D3Mania

Choć jak się ogląda 5 różnych seriali rosie zapomina o czym są seriale ale daje radę,ponoć Netflix miesięczny koszt 30 zł i może kiedyś wykupie by obejrzeć te k-dramy których nie ma za free ale to za jakiś czas :D bo na razie ściągam i dodaje co mogę na CDA ale z k dramami ciężko

Weronka90

Mam Netflixa, słaba ta platforma jest, a trzymam go tylko dlatego że dużo ciekawych dokumentów dodają :), gdyby nie ,to , to już dawno zrezygnowałbym ze subskrypcji. Jakieś tam dramy niby są, ale jeżeli były one robione na zlecenie Netflixa to lepiej ich unikać :P. Dodajesz filmy na CDA ?

D3Mania

Więcej seriali ale filmy dokumenty też dodaje o ile mi administrator nie usunie.tylko z Freedisc jest limit na 10 plików tygodniowo a więcej trzeba płacić choć 4.95 na tydzień pobrań bez limitu to nie tak źle ale to zajmuje sporo czasu ściągać dodać a niektórzy Irak narzekają bo dodaje dużo chińskich dram :D np chłopak nie z tej ziemi ;)

D3Mania

Zauważyłam że dużo wątków LGBT jak coś Netflix zleci np narzekają na serial cassandra że tam sami geje i trans

D3Mania

Jus8106 tak mnie znajdziesz na CDA dodaje też dokumenty filmy seriale dużo fajnych rzeczy :D

Weronka90

Właśnie miałem się ciebie spytać o namiar na CDA , ale mnie uprzedziłaś :D. Akurat z CDA korzystam najwięcej z pośród wszystkich serwisów VOD, z chęcią zerknę co tam ciekawego wrzuciłaś :). "Zło Absolutne" podobno super drama, też chciałbym ją obejrzeć, dużo pozytywnych recenzji widziałem. Chciałbym mieć więcej czasu, by móc nadrobić wszystkie zaległości filmowe :D.

D3Mania

na filmami.cc też znajdziesz dużo filmów i seriali online za free

D3Mania

filman.cc :)

D3Mania

Też fajny Evil serial na videe.info są wszystkie 3 sezony

D3Mania

vider.info