Rutger Hauer

Rutger Oelsen Hauer

8,2
17 290 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Rutger Hauer

Wymieńcie najlepsze waszym zdaniem filmy z Hauerem. Tylko nie podawajcie
Autostopowicza i Łowcy androidów. Chodzi mi bardziej o filmy niszowe, mniej znane, a
takich ma sporo.

Punisherrr

Te trzy są najlepsze:
Sin City - Miasto Grzechu (2005)
Nocny Jastrząb (1981)
Gra o Przeżycie (1994)
Bardzo fajny jest jeszcze Ciało i Krew (1985), ogólnie dużo filmów z Hauerem jest fajne. Mam dobrą kolekcję jego filmów na chomikuj z lektorem pl. A co do filmu Autostopowicz jest u mnie również w pierwszej czwórce filmów z Hauerem, a Łowca Androidów mi się nie podobał.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Punisherrr

Tylko i wyłącznie 'Legenda o Świętym Pijaku'.

Film ucieleśniający wszystko, co można określić magią kina. naprawdę piękny obraz niosący więcej optymizmu niż 100 hollywoodzkich happyendów. Ocenę 10/10 dostało ode mnie może z 10 filmów, 'Legenda...' jest jednym z nich.
No i Rutger gra Ślązaka.

Punisherrr

żołnierz orański, zaklęta w sokoła (nie jest to do konca udany film, ale ma swoisty klimat, dla ktorego warto łyknąc nieco kiczu;)

Punisherrr

W mgnieniu oka

Punisherrr

Zdecydowanie "Hobo with a Shotgun"!

Punisherrr

Flesh and blood, Turkish Fruit - według mnie nie mają lepszych od siebie.

titi

SPLIT SECOND
BLOOD OF HEROES
SURVIVING THE GAME

OLD_VHS

Dopiszę do tego jeszcze film "Ślepa furia". Rutger jako niewidomy z mieczem samurajskim w lasce wymiata!

Mayila

Moja opinia jest być może bardzo subiektywna, ale moje ulubione filmy z Rutgerem (poza 'Blade Runner' oczywiście) to 'Turkish Delight', 'Hobo with a Shotgun', "Szymon mag", "Młyn i krzyż" - w każdym z nich jest diametralnie inny i nieprzeciętny.

Punisherrr

Rewelacyjny jako hrabia w filmie "Szymon Mag"

Punisherrr

Żołnierz Orański; Łowca androidów; Ciało i krew; Autostopowicz; Legenda o świętym pijaku; W pewną noc, w świetle księżyca; Pukając do nieba bram.

Punisherrr

Zdecydowanie "Blade Runner", potem "Split Second".