Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
44 230 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Mam pewne obawy. Sądzę, że lepiej by było, jakby karierę zakończył jednak na "Django", bowiem nowy film nie zapowiada niczego dobrego.

"Akcja filmu rozegra się więc w podobnym okresie czasu co we wspomnianym przeboju, czyli w roku 1944 po inwazji na Normandię. Obraz przedstawi historię grupy czarnoskórych żołnierzy, którzy przeciwstawiają się przełożonym."

Znowu problem rasistowski, znowu zemsta i oczywiście wszystko to przysypane problemem społecznym. Znowu, znowu, znowu - jak by to powiedziała pani Białowąs.

Savio_Dan

Być może Tarantino się "przejedzie" na własnej twórczości i publika nie będzie bić mu braw jak po seansie "Django". Osobiście wolałbym żeby zrobił coś innego...

Arthizo

Też sądzę, że tak będzie. Najgorsze może być, że Quentin się wkurzy i zakończy karierę nieudanym filmem.

Savio_Dan

To byłaby katastrofa... Ja to trochę nostalgicznie spoglądam w kierunku produkcji Q.T. z lat 90., choć nie ukrywam, że jego ostatnie filmy także bardzo mi się podobały (mniej lub bardziej), aczkolwiek zupełnie nie jestem przekonany co do tego, że Q.T. idzie w dobrym kierunku.

Savio_Dan

Ja tam nie chce słyszeć takich głupot że chce kończyć z robieniem filmów (przecież to całe jego życie) tak samo jak w przypadku Kevina Smitha.

Co do tego że znowu się powtarza to racja, zwłaszcza że kiedyś przyznał że chciałby sprawdzać się w nowych gatunkach, zaczął od wojennego teraz western i ciekawie było by zobaczyć np. w konweniencji s-f było by ciekawie;)

Jakoś mi nie pasuje też ta niby trylogia zemsty bo to tak na siłę w szczególności że "Kill Bill" jest głównym przedstawicielem tego gatunku i dziwnie by to wyglądało.

Też ten "Killer Crow" wydaje mi się być raczej połączeniem "Bękartów" i "Django" i pewnie zostaną wykorzystane w nim pomysły które zrodziły się w głowie Tarantino podczas pracą nad tymi filmami.