Piotr Rogucki

7,5
12 580 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Piotr Rogucki

Coma,

użytkownik usunięty

czyli pseudo-poetyckie grafomańskie gówno demoralizujące współczesną młodzież - tyle w
temacie.

Niby czym Coma tak bardzo demoralizuje młodzież? To po prostu dobry rockowy zespół z muzyka pełną przekazu, szanuję takie projekty, bo coraz ich mnie w Polsce

użytkownik usunięty
AnnaCorleone

Coma to nic innego jak rodzime popłuczyny po Pearl Jam - o niebo lepszy zespół swoją drogą! :)

Nie słucham Comy, ale współczesną młodzież to demoralizuje raczej jakiś gówniany polski rap. Rockowe kapele mają raczej ambitne teksty i nikogo nie demoralizują.

lostek815

Zgadzam się w 100%'ach

lostek815

Miały.* Rock już dawno się skończył, teraz raz na milion trafi się jakiś dobry tekstowo i muzycznie kawałek. Co do polskiego rapu, wiele raperów jest wciąż na wysokim poziomie i tworzy dobrą muzykę.

Shaerray

Pewnie nie lubisz Linkin Park, ale ten zespół, jak i wiele innych ma ambitne teksty przez cały czas. Generalnie ciężko mi wskazać zespół rockowy który śpiewałby o byle gównie, jak to ma miejsce np. u wykonawców popowych.

lostek815

Co do Linkin Park się zgodzę, ale czy ich muzykę można nazwać rockiem?

Shaerray

Generalnie grają szeroko pojętą muzykę rockową, a to, że jedną płytę mieli bardziej spokojną i było na niej więcej elektroniki tego nie zmienia bo po prostu łączą wiele gatunków muzycznych. Z kolei ostatni album jest zdecydowanie bardzo rockowy. ;)

Co ma zespół do jego aktorstwa?

Piotr Rogucki to inteligentny nieco ekscentryczny facet z dystansem do siebie i swiata obdarzony nieziemskim glosem jak na polskie realia . ogladajac Go jako aktora zdiwilem sie jest w tym zaskakujaco dobry . jego wokal jest swietny tworczosc jednak tragiczna . nie widze w zespole coma nic demoralizujacego ale stwierdzic musze ze to wyjatkowo slaby band. tragiczne teksty slaba muzyka itd.. jak na potencjal Roguckiego powinien byc mega gwiazda w kraju a nawet i zza granica . porownywanie com'y do pearl jam'u jest obraza i nieporozumieniem . eddie vedder to legenda rocka .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
funkadelic

Wspaniała riposta! Dzięki Tobie nie tracę wiary że dzisiejszy internet jest opanowany przez dzieci Neostrady.

no moja risposta byla zajebista, ale twoja to tak żenujaca powialana, schamtyczna i klepana przez miliony dzieci, ze demskuje ciebie jako wlasnie takie dziecko.

użytkownik usunięty
funkadelic

To samo co powyżej - zaawansowana cweloza i gimbaza.

ale twoje riposty sa żalosne, masz 5 lat? Nawet przedszkolaki cie łoją tekstami, a po kaszce to juz cie jada jak corvetta trapeza poloneaza.

użytkownik usunięty
funkadelic

Wracaj do buszu buszmenie!

ale powiedz mi cos, czemu twoje teksty sa tak żalosne ?

użytkownik usunięty
funkadelic

Może dlatego że próbuję się zniżyć do poziomu delikwenta (czyt. Ciebie) - Sorry że mi nie wychodzi ^^

no ale moje przynajmniej nie sa powielane przez miliony osob, odrobine finezji tez uzylem, a ty walisz takimis sucharami ze glowa boli, tak jak teraz znowu z tym znizaniem poziomem do delikwenta, tekst oczywiscie schematyczny jak budowa kalkulatorow.

100% poparcia i sam bym tego lepiej w słowa nie ubrał

kordian_slowackiego, czyli gówniany pseudo znawca muzyki, tyle w temacie.

Drogi Kordianie, po przejrzeniu Twoich wypowiedzi w tym temacie stwierdzam, że "chyba" usunę cię ze znajomych - jest bowiem różnica między kulturalnym krytykowaniem jakiegoś tekstu kultury a niekulturalnym hejtem, połączonym z obrażaniem ludzi, którzy się z tobą nie zgadzają.

1. Jeśli Coma uprawia pseudo-poetycką grafomanię (masło maślane), to nie wiem, jaką nazwę trzeba byłoby określić w stosunku do np. "Miły mój" Marii Peszek https://www.youtube.com/watch?v=mXw-nPKlPLc - przerażające jest, iż ludzie uważają to za poezję o_O Rogucki to chociaż się stara, żeby brzmiało to poetycko, Peszek pisze na poziomie dzieciaka z podstawówki - byle się rymowało, hej!
2. Niby jak Coma demoralizuje młodzież - gdzie niby zachęca do czynienia niemoralnych rzeczy?
3. Tak, lubię kilka piosenek Comy - szczególnie "Leszka Żukowskiego" i "Świadków schyłku czasu królestwa wiecznych chłopców" (w przypadku tej drugiej - usłyszałam ją po raz pierwszy, gdy przerabiałam na studiach Młodą Polskę i tekst mocno mi się skojarzył z młodopolanami, co zapewne mocno wpłynęło na moją ocenę tego utworu - przy czym jestem całkowicie świadoma, że tytuł brzmi śmiesznie ;)).

użytkownik usunięty
Gladka

A więc zatem jedziemy po kolei: Coma to zdecydowanie najgorsze co przydarzyło się Polsce od czasu, gdy wynieśli się stąd Hitler i Stalin (aluzja zamierzona)! I choć mają chwilowo całą rzeszę naśladowców to wciąż dzielnie utrzymują się na pozycji najbardziej grafomańskiej grupy w tym kraju, co rusz zachwycając swoich młodocianych fanów pełnymi głębi i filozoficznej niejednoznaczności zapiskami (owa demoralizacja!), prosto z pustej głowy Piotra Roguckiego. Pozwolę sobie przy okazji zacytować jednego użytkownika bo trafia w samo sedno - "Gdyby Paulo Coelho któregoś wieczora konkretnie się nawalił i zaczął grać rocka, prawdopodobnie brzmiałby tak jak Coma". Tak wogóle nie chce mi się już w tym temacie więcej pisać więc uważam sprawę za zamkniętą! Lubicie Comę? Lubcie dalej! Ja sam lubię złe filmy i się tego nie wstydzę :P
CYA!

"Pozwolę sobie przy okazji zacytować jednego użytkownika bo trafia w samo sedno - "Gdyby Paulo Coelho któregoś wieczora konkretnie się nawalił i zaczął grać rocka, prawdopodobnie brzmiałby tak jak Coma"."

Mogłeś zacytować coś bardziej mądrego, bo to zdanie nie kompletnie sensu.

użytkownik usunięty
Gladka

BTW Czy koleżanka przypadkiem nie oceniła 'Transformers' 9/10? ^^

Owszem, pierwszą część - w wyniku nostalgii, za zapewnienie krótkiego powrotu do czasów wczesnej podstawówki ;) Przy czym podejrzewam, że gdybym obejrzała kolejne części Bayformersów, już nie byłabym wobec nich tak łaskawa :>
Coś w tym złego? ;)

Pomijając rzecz oczywistą, a mianowicie, że jest to miejsce na krytykę gry aktorskiej a nie twórczości muzycznej, to można dojść do wniosku, że:
a) kompletnie nie masz pojęcia co to jest demoralizacja, na czym polega i jak się przejawia :)
b) nie potrafisz poprzeć swoich teorii żadnymi argumentami;
c) siejesz nienawiść do zespołu, który Ci nic nie zrobił;
d) chyba kompletnie nie rozumiesz tekstów Comy i nieco głębsze teksty od "Będzie zabawa, będzie się działo" - wykazują się dla Ciebie pseudogłębią i tu mogę tylko powiedzieć: To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że to nie ma sensu! :)
Swoją drogą ciekawa jestem jakiej to głębokiej muzyki słuchasz, bo nie sprawiasz wrażenia myśliciela, który w piosenkach szuka jakiegoś sensu, a "hejtera", który ma ewidentne problemy ze zrozumieniem przekazu - bo w końcu jak ja nie widzę głębi, to znaczy, że jej nie ma, prawda? :)
Nie, nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo to nie ma najmniejszego sensu i tak Ci do głowy niczego nie wbije :) Rozbawił mnie po prostu Twój post i musiałam go skomentować.
Pozdrawiam! :)

Gdybyś tak podał argument, dlaczego demoralizuje, to może bym zrozumiała, bo teksty na pewno nie, wizerunek artystów - nie. Pytanie więc: Co jest takiego strasznego z tej Comie?

PS. Jest to jeden z moich ulubionych zespołów, a już na pewno polskiej muzyki. Jakoś nie czuję się zdemoralizowana.