Mimo, że to była to rola epizodyczna zagrał świetnie śmiesznego i jednocześnie wrednego, chciwego gościa. A tak po za tym cały film był świetny.
Prawdziwy popis swoich umiejętności dał w "Pannie Julii" (nie wiedzieć czemu polski tytuł brzmi "Namiętność panny Julity"). Tam też gra chciwca, miotanego na przemian chęcią pieniędzy i przeskoczenia wyżej w drabinie społecznej a pożądaniem do kobiety. Prawdziwe mistrzostwo!
rola Swanney`a w Trainspotting też była niczego sobie. Widziałem go też w Cargo i zagrał również niezłego pricka jak w Ludzkich Dzieciach. Całkiem niezły aktorzyna po prostu :-)
Swanney w Trainspotting. Czy to był ten koleżka od sprzedawania dragów? Siostra przełożona? BTW muszę obejrzeć te tytuły, które polecacie, aczkolwiek ocena "Cargo" na FW nie zachęca zbytnio.
Miałeś rację. Rola świetna (I ten slangowy angielski, którego nie mogę zrozumieć :).), film dobry jednakże zakończenie mnie nieco rozczarowało.
Ten człowiek jest niesamowity. Po roli w Top of the Lake wskoczyl do mojej listy top 10 aktorów wszechczasów.