Prowadzony przez niego program „Pascal: po prostu gotuj” został uznany za najlepszy program kulinarny 2004. Otrzymał Kulinarnego Oskara, nagrodę przyznawana przez środowisko dziennikarskie.
Jest autorem następujących książek: - 2005 r. - "Po prostu gotuj!"; - 2006 r. - "Po prostu mi to ugotuj!"; - 2007 r. - "Po prostu gotuj 2", "Po prostu grilluj", "Gotuj kolorowo z Pascalem!"; - 2013 r. - "Pascal kontra Okrasa. 52 kontra 52" (wraz z Karolem Okrasą); - 2014 r. - "Dobre życie. Dieta i rozwój z coachem zdrowia" (wraz z Agnieszką Mielczarek); - 2015 r. - "Kuchnia z pomysłem"; - 2018 r. - "Tuba Smaku. 110 kulinarnych pomysłów, które uratują Cię w 22 codziennych sytuacjach" (wraz z Danielem Brzezińskim, Michałem Gniłką, Agnieszką Mielczarek i Agatą Stankiewicz).
Wystąpił w następujących kampaniach reklamowych: - 2012 - 2015 r. - sieć sklepów Lidl (wraz z Karolem Okrasą); - 2015 r. - kampania społeczna Fundacji WWF Polska pt. "Kampania na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów", miks olejów Rama "Smaż jak szef kuchni" firmy Unilever Polska; - 2016 r. - formuła duet w sieci telefonii komórkowej Play; - 2021 r. - Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych pt. "Teraz pstrąg"; - 2023 r. - Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych pt. "Pstrąg pyszna sztuka"; - 2024 r. - firma Sokołów pn. "Smak zaczyna się od mięsa!".