O.S.T.R.

Adam Andrzej Ostrowski

7,9
75 ocen występów osoby
powrót do forum osoby O.S.T.R.

OSTR jest już słabym raperem. Na początku OSTR był dobrym raperem do albumu "Tabasko" a potem się skurwił i zaczął nagrywać denne kawałki. OSTR kiedyś miał dobre kawałki: "ABC" "Ile jestem w stanie dać" "Kochana Polsko" a teraz nagrywa denne kawałki i jeszcze nagrał płytę z Tede, no to już ostre skurwienie. OSTR nie jest najlepszym raperem. I ludzie nie traktujcie OSTR'ego jak Boga, bo wy go czcicie jakby był waszym Bogiem, a jest w rzeczywistości słabym raperem. Na początku OSTR był dobrym raperem ale się zeszmacił i stał się coraz bardziej kontrowersyjny. I zaraz psychofani Adama mnie zjadą.

logitech44

a może być psychofanka? Adam może nie jest tym jednym jedynym NAJLEPSZYM raperem i wcale się za takiego nie uważa, ale trzeba mu przyznać szacunek za to, że robi kawał dobrej roboty, nie daje ludziom taniego gówna na koncertach. Nie za bardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć przez to, że jest kontrowersyjny...chyba trochę o to chodzi ;-> prawdę mówi o naszych poje***** politykach i nie tylko...ale to jest dłuższy temat. A generalnie uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania i jazda po Ostrym czy też wywyższanie go nie ma sensu PEACE ludzie :-) P.S: wychowałam się na jego muzyce i dziękuję mu za to, że daje rade !

kagadu88

I właśnie jesteś jedną z inteligentniejszych fanów OSTR'ego, którzy nie jadą tak jak inni osoby nielubiącej OSTR'ego w stylu bluzgającym "Zajebie Cię suko. Nie znasz się. OSTR jest najlepszy a ty jesteś chujem" I za to Ci chwała. Choć OSTR nie jest aż taki zły, ale kiedyś był lepszy. Wolę stare utwóry OSTR'ego, ale trzeba przyznać że jego freestyle jest mistrzowski. Ale są o wiele lepsi raperzy od OSTR'ego:

- TeTris
- Paktofonika (Magik, Fokus, Rahim)
- Zeus
- Paluch
- Słoń
- Ramona 23
- 52 Dębiec
- Peja
- Kaczor
- Gural
- Abradab
- Trzeci Wymiar
- Sheller
- PTP
- Chada
- Eldo

logitech44

Aha, i jeszcze lepsi, są: Fisz, Karramba, Grubson, Pih, WWO, Liroy, Nagły Atak Spawacza

logitech44

Po pierwsze nie wydaje się być dobrym zabiegiem wymienianie nazw składów przy wymienianiu nalepszych raperów. raczej personalnie bym prosił. Zresztą wydaje mi sie, że za bardzo nie znasz się na rzeczy bo skoro według Ciebie ktos z NASu jest lepszym raperem niż ostr to mowi samo za siebie. Co prawda spawaczy wręcz uwielbiam ale patrząc obiektywnie technicznie to oni prezentują trzecią ligę, co nie zminia faktu że jako pierwsi przecierali szlaki i ich styl, teksty i wszystk z nimi związane można nazwać smiało KULTOWYM. pozdrawiam:)

logitech44

karamba się sprzedał nagrywa teraz jak disco polowe Pewex

logitech44

to se posluchaj Free o 4 mc hahaha

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
logitech44

Jestem fanką Ostrego - cenię sobie Jego muzykę (teksty, skrzypce, ogólnie produkcje), styl życia, zadymy na koncertach... Wszystko. Ale też przesady nie ma, szanuję ludzi słuchających innej muzyki itp, mających inne zdanie. I nie mówię tu tylko o innych raperach, ale też o stylach typu rock, jazz, blues itd :) Nie można się zamykać na inne brzmienia w końcu, co nie?
Mimo tego, że Adam jest moim ulubionym artystą, a przy tym jednym z najlepszych raperów w Polsce, muszę przyznać, że rzeczywiście Jego dawna twórczość np. 'Jazzurekcja', 'Tabasco', 'Masz to jak w banku', '30 minut z życia' były lepsze niż nowsze albumy (które mimo wszystko mam i bardzo mi się podobają).
Podobnie jak kagadu88 wychowałam się na Ostrym i jestem z tego dumna, niczego nie żałuję :)

logitech44 - Chwała Ci za to, że nie zaczynasz robić prowokacji - nie wyzywasz fanów Ostrego, ani jego samego itp, ale mimo wszystko... Ta lista raperów lepszych od Adama nieco mnie zawiodła szczerze powiedziawszy ;) Owszem, z Paktofoniką się zgodzę. Killaz Group, Pih, WWO, Fisz, Chada, Grubson i Eldo - cenię ich sobie wysoko, ale jednak nie uważam za lepszych.
Do listy co najwyżej (wg mnie oczywiście, nic nie narzucam) dopisać można by było Pokahontaz.
A mniej więcej na równi z Ostrym - stara dobra K.A.S.T.A, wytwory Alkopoligamii i dawne czasy Płomienia81.

Sorry, rozpisałam się, ale od tego chyba forum jest ;P

Myszaka

i dlatego wyżej napisałem że nei można wymieniac składów chcąc wyróżnić najlepszych mc. Bo skoro koleżanka mówi o Paktofonice i na koniec jeszcze dorzuca do listy Pokahontaz to chyba coś jest nie tak...

logitech44

<umiera ze śmiechu> 90% wymienionych przez Ciebie raperów jest po prostu nudna, nie mają własnego stylu - brzmią po prostu jak każdy inny, nie mówiąc o tekstach, którę mogą podobać się co najwyżej gimnazjalistom lub komuś kto nie słucha rapu więcej niż 2 lata (bo jak sie osłucha to już się potrafi rozpoznać crap od porządnego numeru).

Ja słucham hh już jakiś 8 rok i rzeczywiście, najbardziej podobają mi się starsze płyty ostr'a (jazzurekcja, jazz w wolnych chwilach ), ale jak na POLSKIE REALIA, nie ma lepszego rapu dla kogoś kto chce troche głebsze przesłanie niż alkohol, osiedla, bloki, nienawiść do policji i palenie trawki (oczywiście nikt nie zabrania o tym wspominać, ale jak nawija się o tym i tylko o tym od początku kariery to sorry ). To samo tyczy się skilla raperskiego np. taki Chada - co on do cholory zrobił dla polskiego hh poza "mówieniem" sobie do mikrofonu o... właśnie - o czym? Eldo, to samo, zgrywa wielkiego mędrca a to na prawde największy prostak z wszystkich raperów.

PS. Jak można być muzułmaniem , jeżeli TŁUMACZENIE I CZYTANIE KORANU W INNYCH JĘZYKACH NIŻ ORGINALNY JEST wg. TEJ RELIGI ZABRONIONE! To wszystko na pokaz.... fizjolog sie znalazł... zasrany.

Oczywiście - są wyjątki : FISZ , Peja, Pezet czy Fokus to na prawde bardzo dobrzy raperzy, ale to nie o nich temat.

użytkownik usunięty
logitech44

Przypuszczam, że jesteś z Poznania, okolic Poznania albo ogólnie Wielkopolski, bo większość raperów z tej listy pochodzi właśnie stąd a pozostała część to też raperzy w jakiś sposób powiązani z poznańskimi raperami i rap grupami np. Killaz Group - Trzeci Wymiar wielokrotnie zapraszał Gurala i jego ekipe do wspólnego nagrywania kawałków i rozumiem, że propsujesz rap ze swojego miasta, ale O.S.T.R zjada 3/4 z wyżej wymienionych nazwisk. TeTris? Kaczor? Paluch? Shellerini? PTP? mogę wymienić 40 raperów, którzy przewyższają ich pod każdym względem. Jedynie z Paktofoniką się zgodzę. Gural natomiast ze swoim zajebistym flow i rymowaniem to mniej więcej klasa OSTRego ;)

logitech44

FAJNY PRZYGŁUP Z NIEGO CO NIE.

TEŻ NIE LUBIĘ OSTREGO, ALE TO CO TY PISZESZ TO GŁUPOTY TAKIE, ŻE SIE RZYGAĆ CHCE.

logitech44

BUAHAHAH A Z TYM PTP CZY JAKIMIŚ NOŁNEJMAMI TO DOPIERO ŻEŚ WYSKOCZYŁ, NO CO ZA IDIOTA

Elvis71

A ty jesteś przygłup, który nie szanuje cudzego zdania.

logitech44

RACJA JEST JAK DUPA I KAŻDY MA SWOJĄ, ALE OPRÓCZ WARTOŚCI TEKSTOWEJ CZY TAM JAKIEGOŚ PRZESŁANIA, KTÓRE TO KAŻDY SOBIE SAM OCENI, JEST JESZCZE TECHNIKA, GDZIE NIE MA SWOJEGO ZDANIA. ALBO KTOŚ MA DOBRE FLOW, DOBRZE SKŁADA TEKSTY I TAK DALEJ, ALBO NIE. JAK SIE ZNASZ, TO WIESZ, JAK NIE TO STAWIASZ PTP, PEJE I CHADE W JEDNYM RZĘDZIE Z 3W CZY TAM TETRISEM I JEST KOMPROMITACJA, WIĘC NARA

logitech44

nie znasz jego tekstów to się nie wypowiadaj (porównując z peją jak śpiewał że "tak bardzo chce pier. . . z tobą") TO jest puste i na tym
koniec PS. Eldo na freestylu dostał od O.S.T.R_ego ..

radmor5102_te

logitech44 wiem że czasy się zmieniają i ludzie się zmieniają ale wątpię w twoją ludzkość.

logitech44

Słucham Ostrego praktycznie od samego początku. Od pierwszej do ostatniej płyty widać jego genialny rozwój jako muzyka i człowieka. Widać jak zmieniają mu się wartości w życiu, począwszy od ciągłego imprezowania itp do najwyższej wartości jaką jest jego dziecko i żona. A jak ktoś piszę że Ostry jest słabym raperem to niech wrzuci swoje nagranie na yt i da tu linka to zobaczymy jaki Ostry jest słaby:)

logitech44

Jeśli o mnie chodzi to głównym i jedynym kryterium jakim się kieruję oceniając raperów są teksty. Dlatego tacy panowie jak np. Pezet czy Firma są dla mnie ch*ja warci. Pierwszy pieprzy o bzykaniu co drugi kawałek a drudzy w każdym kawałku o policji. Bardzo mało w ogóle (już abstrahując od rapu) w całej polskiej muzyce jest ambitnych muzyków z dobrymi tekstami.

Miszcz_Pawarotti

haha O.S.T.R słabym raperem , widzę ziom , że nie masz pojęcia o rapie .

MATBAN

Nie powiedziałem, że Ostry jest słaby. Jest zajebisty! Mam wszystkie jego krążki oprócz "30 minut z życia", bo mnie na to nie stać - ten mixtape można kupić tylko na allegro i to za około 1000 złotych.

Miszcz_Pawarotti

w takim razie sory, ja mam jego 4 płyty ale kupie wszystkie.

logitech44

To prawda, słaby z niego raper, w Polsce są dużo lepsi od niego
Nie mam nic przeciwko jak ktoś go sobie słucha, ale jego muzyka jakoś do mnie nie przemawia, kiepskie teksty i głos, nie wiem skąd ten cały zachwyt

_lethal_

Bo jego teksty mają przekaz i ma talent w przeciwieństwie do niektórych raperów JP JP JP ! FLOW MADAFAKA O.ST.R < ALL

MATBAN

Wg mnie z tym można by polemizować...No ale każdy może przecież mieć swoje zdanie.

A jakieś jp, komercja - wiadomo, że z niektórymi to nawet nie ma co porównywać, ale tych to ja nawet nie uważam za raperów

_lethal_

Pozdrowienia dla Ciebie wielkie, skoro mówisz, że jest słąby, bo głos Ci się jego nie podoba :D Mówisz, że ma słabe teksty ? haha... Pokaż mi rapera w Polsce, który tworzy teksty tak głębokie i tak prawdziwe, jak Adam. Wiesz, ktoś mi kiedyś powiedział, że do tekstów i do słuchania OSTRego trzeba dorosnąc i chyba miał świętą rację. Dodając argumenty, o których mówił @wojte25siedlce, czyli jego twórczośc, to, że całkowicie, bez reszty oddaje się muzyce, tworzy bity, które dla mnie osobiście są Mozartem rapu, mówi szczerą prawdę, jest takim człowiekiem jaki jest w tekstach (co jest rzadko spotykane) i ogólnie jego horyzonty muzyczne nie ograniczają się do jednego gatunku, a w bitach słychac, że bardzo lubi grę gatunków i ich łączenie :)

logitech44

Mam pomysła!!!!!!! Załóż antyblog o O.S.T.Rym pod tytułem "O.S.T.R się skończył czyli żenująca ruchawka w odcinkach"

logitech44

Ja to myśle że pisząc to chciałeś zwrócić na siebie uwage,dziecko neo....Wymień mi dobrego rapera? bo nie mówie że są źli bo jest wielu dobrych jak Peja,Sokół,Eldo,Góral,Fokus nie bede wymienial dalej....Ale wymien mi ktory stworzyl tyle co Ostry?? nagral tyle plyt solowych napisal tyle tekstow, nie wspominajac o albumach ze swoimi ziomkami z Tabasko,Projekt Ostry Emade jego teksty, bity Emade i roznych wystepach goscinnych.Kto tworzy takie bity?? Chlopakom z PMM do 2 plyt zrobil i to jakie!! to jest tylko czesc.Kto dostal tyle nagrod i nominacji? rozumiem ze moze Ci sie nie podobac,wolisz kogos innego, ale nie pisz ze jest slabym raperem...