Jestem pewna,że każdy z was zna zasady, ale na wszelki wypadek napiszę:
Pierwsza osoba podaje imię i nazwisko aktora, a następna musi dotrzeć do Meryl Streep
Zaczynamy od Keiry Knightley ( łatwe )
Natalie Imbruglia - Johnny English - John Malkovich - Niebezpieczne zwiazki - Glen Close - Wieczor - Meryl
John Howard
John Howard - Capone - Sylvester Stallone - Sędzia Dredd - Diane Lane - Tramwaj zwany pożądaniem - Alec Baldwin - To skomplikowane - Meryl Streep
Haley Joel Osment
Faye Dunaway -Klub Dzikich Kotek-Kaley Cuoco -Szczęśliwa trzynastka-Lauren Graham-Jedyna prawdziwa rzecz-Meryl Streep
Rae Dawn Chong
Rae Dawn Chong-Kolor purpury-Whoopi Goldberg-Przerwana lekcja muzyki-Winonna Ryder-Dom dusz-Merylcia ;)
Teraz Ruth Donnelly
Ruth Donnelly - Pillow to Post - Louis Armstrong - Hello, Dolly! - Barbra Streisand - Tacy byliśmy – Robert Redford – Pożegnanie z Afryką - Meryl Streep
William Holden
Jane Bertish-Rzymska wiosna pani Stone-Helen Mirren-Dziewczyny z kalendarza-Julie Walters-Mamma mia-Meryl ;)
Kinga Preis - Ojciec Mateusz - Piotr Polk - Lista Schindlera - Ralph Fiennes - Czerwony smok - Harvey Keitel - Ulice nędzy - Robert de Niro - Łowca Jeleni - Meryl Streep
Edyta Herbuś
Kinga Preis - Ojciec Mateusz - Piotr Polk - Lista Schindlera - Ralph Fiennes - Czerwony smok - Harvey Keitel - Ulice nędzy - Robert de Niro - Łowca Jeleni - Meryl Streep
Marian Dziędziel
Anuluję drugi post. Wchodzę, a tu nie ma mojego wpisu.
Postanowiłem go napisać ponownie i zmienić aktora.
Szukajcie filmu z Edytą Herbuś. Sorki
Sorki, ale widzę, że macie spory kłopot. Chyba ja muszę rozwiązać zagadkę
Edyta Herbuś - Zamiana
Grażyna Szapołowska - Karol, człowiek który został papieżem
Raoul Bova - Pod słońcem Toskanii
Diane Lane - Facet z ogłoszenia
John Cusack - Ulubieńcy Ameryki
Stanley Tucci - Julie & Julia
Julie & Julia - Meryl Streep
Filip Bobek
FILIP BOBEK - Sala samobójców - Kinga Preiss - Karol - człowiek, który został papieżem - Raoul Bova - Pod słońcem Toskanii - Diane Lane - Mój przyjaciel Skip - Kevin Bacon - Dzika Rzeka - MERYL STREEP
Ana Torrent
Ana Torrent - Kochanice króla
Natalie Portman - Zakochany Nowy Jork
Andy Garcia - Różowa Pantera 2
Steve Martin - To skomplikowane
To skomplikowane - Meryl Streep
Nie mam pomysłów. Niech będzie Sandra Bullock(nie wiem czy była, jeśli tak, to sorry)
ava gardner - długie gorące lato - don johnson - Urodzeni wczoraj - Melanie Griffith - celebrity - winona ryder - przerwana lekcja muzyki - Vanessa Redgrave - Wieczór - meryl
bartłomiej topa ;)
Bartłomiej Topa - Alicja w Krainie Czarów (dubbing)
Alicja w Krainie Czarów - Anne Hathaway
Anne Hathaway - Diabeł ubiera się u Prady
Diabeł ubiera się u Prady - Meryl Streep
Jude Law
Charlie Chaplin - Hrabina z Hongkongu - Marlon Brando - Ojciec Chrzestny - Al Pacino - Anioły w Ameryce - Meryl
Edward G. Robinson
Edward G. Robinson -> Zielona pożywka
Zielona pożywka -> Joseph Cotten
Joseph Cotten -> Wrota Niebios
Wrota Niebios -> Jeff Bridges
Jeff Bridges -> Jeźdźcy Apokalipsy
Jeźdźcy Apokalipsy -> Ed Harris
Ed Harris -> Godziny
Godziny = Meryl
No to może... Viggo Mortensen
Viggo Mortensen - Zycie Carlita - Al Pacino - Sposób na Szekspira - Alec Baldwin - To skomplikowane - Meryl
Maggie Cheung?
Maggie Cheung - Czysta - Nick Nolte - Jaja w tropikach - Robert Downey Jr - Sherlock Holmes - Jud law - Wzgórze Nadziei - Nicole Kidman - Godziny - Meryl
Claudette Colbert
Claudette Colbert - Dwie panie Grenville - Ann-Margret - Stare wygi - John Travolta - Cienka czerwona linia - Woody Harrelson - Ostatnia audycja -Meryl
Sidney Poitier
Liv Ullmann-Sarabanda-Julia Dufvenius-Templariusze. Miłość i krew-Stellan Skarsgård - Mamma Mia! - Meryl Streep
Åke Fridell
ake fridell - emigranci- max von sydow - raport mniejszości - tom cruise - ukryta strategia - meryl streep
chuck norris
Chuck Norris-Człowiek prezydenta-Morgana Shaw-Skok na kase-Diane Keaton-Pokój Marvina-Meryl Streep
Maria Niklińska
maria niklińska - stara baśń - daniel olbrychski - salt - liev schreiber - kandydat - meryl streep :)
Sean william scott
Vincent D'Onofrio - Ed Wood - Johnny Depp - Alicja w Krainie czarów - Anne Hathaway - Diabeł... - Meryl
Donna Reed
donna reed - stąd do wieczności - ernest borgnine - gattaca - uma thurman - serce nie sługa - meryl streep
bud spencer
Bud Spencer-W czepku urodzeni - Terence Hill - Tam, gdzie szybują orły - Michelle Bonev - Pasja - James Cavieziel - Deja Vu - Denzel Washington - Kandydat - Meryl
Franciszek Pieczka
kamilla baar - gnerał zamach na gibraltarze - krzysztof pieczyński - reakcja łańcuchowa - morgan freeman - za wszelką cenę - clint eastwood - co się wydarzyło w madison county - meryl streep
Ziyi Zhang
Ziyi Zhang - Wyznania gejszy - Michelle Yeoh - Jutro nie umiera nigdy - Pierce Brosnan - Mamma Mia - Meryl Streep
Helena Bonham Carter
Rock Hudson - Olbrzym - Elizabeth Taylor - Pęknięte lustro - Pierce Brosnan - Mamma Mia - Meryl Streep
Brittany Murphy ;)
Brittany Murphy-8 Mila-Kim Basinger-Ucieczka gangstera-Alec Baldwin-To skomplikowane-Meryl Streep
Misiek Koterski:)
misiek koterski - dzień świra - piotr machalica - mała wielka miłość - joshua leonard - siła i onor - robert e niro - zakochać się - meryl streep
piper perabo
Jadwiga Barańska-Chopin. Pragnienie miłości-Janusz Gajos-Szczęśliwego Nowego Jorku-Katarzyna Figura-Pret-a-Porter-Sophia Loren-Nine-Nicole Kidman-Godziny-Meryl Streep
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn - Sabrina - William Holden - Klucz - Sophia Loren - Quo Vadis - Elizabeth Taylor - Pęknięte lustro - Pierce Brosnan - Mamma Mia - Meryl Streep
Orlando Bloom ;)
Orlando Bloom - Helikopter w ogniu - Ewan McGregor - Moulin Rouge - Nicole Kidman - Godziny - Meryl
Ginger Rogers
Ginger Rogers - Kopciuszek - Lesley Ann Warren - Za cenę życia - Val Kilmer - Kiss kiss bang bang - Robert Downey Jr. - Jaja w tropikach - Ben Stiller - Zakazany Owoc - Edward Norton - Rozgrywka -Robert De Niro - Zakochać się -Meryl
Pewnie można łatwiej, ale już mi się nie chce myśleć xD
Joanna Brodzik