Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 290 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

Brando jest dobry ale nie umywa sie do Laurence'a Oliviera. Moim zdaniem Olivier jest najlepszym aktorem wszech czasow zaraz po Jacku Nicholsonie.

PaVlo

Po obejrzeniu jednego filmu z udziałem Oliviera (w którym notabene zagrał relatywnie przeciętnie) nazywasz go najlepszym aktorem wszech czasów? Śmiałe to, śmiałe.
Prawda jest jednak taka, że w Maratończyku Olivier był numerem 3. Lepsze kreacje stworzyli Hoffman i Scheider (ten drugi rozegrał chyba swoją najlepszą partię w życiu).

_Ja_

No właśnie "Ja", widzialem wczoraj, ze zareklamowałes film "Maratończyk", ktory lecial wczoraj na TVP1. Gra tam właśnie Olivier i do tego świetny Dustin Hoffman. Byłem lekko wciety ale postanowilem go zobaczyc :D. I musze przyznac ze bylo warto. Film wciaga z kazda minuta, wspaniala i przemyslana fabula. Sceny u dentysty, Roy Scheider. To argumenty, ktore czynia ten film arcydzielem. Martwi mnie tylko ilosc głosów oddanych na ten fim na Filmwebie. Jest bardzo niska...

POZDRAWIAM

użytkownik usunięty
PaVlo

Wierutna bzdura. Oczywiście, Nicholson jest lepszy od Oliviera, ale Brando też, jak i wielu, wielu innych.