Spoko ... w jego książce "Trudna droga z piekła" też mówi o polsko- niemieckim pochodzeniu ... polecam do poczytania ;)
spójrz na siebie .Mówisz jak jakiś mocher, twoje poglądy to jakiś totalny ciemnogród . Powinieneś urodzić się w średniowieczu wtedy ludzie mieli takie poglądy jak ty. zero tolerancji . Chyba dalsza dyskusja nie ma sensu. Dowidzenia.
Ten człowiek nie jest zły tylko po prostu, tak mi się wydaje , jest opętany. Wystarczy zobaczyć jego monikę, od środka targają nim ciemne moce. ale on jest do uratowania, niech mu tylko ktoś pomoże , pytanie czy przyjmie pomoc
"Tolerancja?! To wymysł szatana aby na placach zabaw
Siadał Pan i całował Pana!"
Ale Mansona lubię (:
Takim 100% Polakiem to on nie jest ... w połowie jest Niemcem!!! Następnym razem zaczynają taką dyskusję dowiedz się więcej o takiej osobie dlaczego jej nie lubisz i czym cię wkurza , a nie beznadziejnie argumentujesz swoje wypowiedzi .
Dzięki . Kolejnym razem zablokuję wszystko ,żeby nikt nie widział co robię na tym portalu ;p Jak Ty koleżanko
Po tej wypowiedzi śmiem stwierdzić iż , jak wszystko na to wskazuję leczysz się u psychiatry - terapia powoli zaczyna skutkować , lecz nie do końca ,mianowicie swymi zbytecznymi , myślami dzielisz się w internecie . Po prostu próbujesz bronić swego idola - satanistę ( którym podejrzewam ,że w 70 % jesteś ) , już na pierwszy rzut oka widać co cię interesuję : krew , mord i inne zwyrodnialstwa . Nie martw się jeszcze kilka miesięcy terapii i może znowu będziesz mógł normalnie funkcjonować w społeczeństwie .
Od kiedy Manson jest satanistą ? Człowieku zanim coś napiszesz dowiedz się czegoś a nie kompromitujesz się tylko ...
A poza tym poczytaj sobie w internecie na czym polega Satanizm bo tego też nie wiesz
Wiesz , możesz mi tu od razu wypisać , że wikipedia to badziew i same bzdury , lecz sam w swojej autobiografii ,że nie znosił katolickich rygorów , więc przerzucił się na coś innego ..... po samym makijażu można się domyślić , jaki to kult ....
Ja pier*ole
po pierwsze gdzie na wikipedii pisze że jest satanistą
po drugie oto cytat z autobiografii '' Nie jestem i nigdy nie byłem rzecznikiem satanizmu. Jest to po prostu coś, w co wierzę, obok Doktora Seussa, Doktora Hooka, Nietzschego i Biblii, w którą także wierzę, choć interpretuje na mój własny sposób. ''
Drugi cytat ,,Na koniec naszej wizyty powiedział: ''Chcę cię uczynić księdzem '' i podał mi purpurową kartkę, potwierdzająca moją nominację na kapłana Kościoła Szatana. Nie zdawałem sobie wtedy sprawy, że przyjęcie jej było jedną z najbardziej kontrowersyjnych decyzji, jakie do tej pory podjąłem Wtedy wydawało mi się to (i nadal się wydaję) jedynie oznaką szacunku. Tak jakby przyznano mi doktorat honoris causa jakiejś uczelni .''
Po gimnazjum będziesz miał więcej czytania ze zrozumieniem bo na razie słabo z tym u ciebie .
Z tego co mi tu napisałeś wynika , iż jest satanistą , tylko nie praktykującym - jednakże wyznaję ten kult . Następnym razem proszę czytaj uważniej co sam piszesz , skończ sobie szkołę średnią ( być może wieczorówkę ) . Jeżeli pod każdym argumentem zamierzasz bronić Mansona ,to załóż mu osobisty fanpage na facebooku , napisz książkę ( jeżeli to oczywiście potrafisz ) w której pochwalisz m.in: jego wygląd , implanty , oraz muzykę i jej przesłanie dla młodzieży ( przykład : masakra w Columbine High School ) i w ogóle jakim to o n jest Bogiem . Zastanów się nad tym jeszcze raz .
Haha i po raz kolejny nieumiejętność czytania ze zrozumieniem
Człowieku on przyjął stanowisko w kościele Szatana bo uważał i nadal uważa to za oznakę szacunku dla Antona LaVeya :D
Nigdy nie przyjął żadnej religii tylko czyta różne książki interpretuje je na swój własny sposób tworząc przez to swoją własną filozofię.
A teraz na czym polega Satanizm?
,,Prawie wszyscy, których znałem -
od Johna Crowella do Pani Price - MYLNIE utożsamiali satanizm z rytualnymi
ofiarami, rozkopywaniem grobów i czarnymi mszami. Tym czasem diabeł
nie istnieje. Satanizm polega na ubóstwianiu samego siebie, ponieważ
dobro i zło leży w każdym z nas. Walka chrześcijaństwa z Szatanem
polegała zawsze na zwalczaniu najbardziej naturalnych ludzkich instynktów
- seksu, przemocy, samozadowolenia,- i zaprzeczeniu przynależności
człowieka do królestwa zwierząt, Idea nieba polega na chrześcijaństwie
na tworzeniu piekła na ziemi.''
Co to wydarzeń w Columbine High School sam sobie strzelasz w stopę : )
Najpierw oskarżono Mansona bo media powiedziały że chłopcy którzy urządzili strzelaninę byli umalowani, mieli czarne płaszcze , słuchali Mansona .Marilyn został uniewinniony z zarzutów gdyż wszystko co wtedy zostało powiedziane było nie prawdą .(Następnie oskarżono gry komputerowe )
Wypowiedz Marilyna na tan temat
https://www.youtube.com/watch?v=HPbsyO7nU8Q
Owszem będę bronić Mansona przed takimi przeciętnymi osobami jak ty które wyglądają jakby wiedzę czerpały z stron typu ,,pudelek''
Dodam jeszcze że nawet nie wiesz jak Mu się podoba to że go tak nienawidzisz ponieważ kierujesz się stereotypami .Będzie robił wszytko by zrazić do siebie takich prostych ludzi jak ty .
,,Ci którzy mnie nienawidzą niech mnie nienawidzą jeszcze bardziej ''
1. Z tego co mi sam tu napisałeś jest satanistą , lecz nie praktykującym , a to ,że przyjął ten "kult" dla szacunku ( jakiego szacunku ? ) dla cyrkowca - pisarza , który ten odłam religii stworzył , mnie nie interesuję . Skąd jeszcze możesz wiedzieć jakim to Manson jest satanistą ? Z jego drętwych wypowiedzi ? Może to dla tego jego małżeństwo trwało rok czasu ? Może to właśnie przez to ? Tego ja i ty się nie dowiemy , choć ty pewnie dalej będziesz się upierał , bo znasz praktycznie każdy zarys jego biografii na pamięć.
2. Od wielu lat nie jestem wtajemniczony , jeśli chodzi o tę masakrę , pamiętam tylko ,że w TV mówili coś o Mansonie i to przez długi okres czasu . Może w końcu udowodniono ,że Harris i Klebold nie słuchali Mansona , tylko pałali nienawiścią do własnej szkoły . Na przyszłość nie pokazuj mi urywków dokumentów Moorea , bo przy czymś takim interpretacja jest różna , następnym razem pokaż mi , wytłumaczenie publiczne - takie ,które to bardziej umotywuję mnie ( gdybym to nie był wtajemniczony ) o co chodzi i czy ktoś się z jego wersją zgodzi .
3. Nikt ci nie broni stawać w obronie takich oto "pięknych istot " , możesz nawet kopiować jego styl - możesz być samym polskim Mansonem nikt ci tego nie zabroni , lecz możesz też uznać , że każdy ma swoje zdanie na czyjś temat .
Nadal nie rozumiesz paru rzeczy i mam nadzieje że po raz ostatni ci to wytłumaczę :
Napisałeś coś takiego jak ,, Satanista niepraktykujący '', takie pojecie NIE ISTNIEJE .
Zapytaj się swojego księdza (jeżeli jesteś osobą wierzącą ) czy istnieje takie coś jak
,, katolik niepraktykujący ''? Ksiądz odpowie ci że NIE ponieważ oba te słowa wykluczały by się nawzajem .
Aby być katolikiem musisz wierzyć w Boga , we wszystko co ci nakazuje Bóg , chodzić do kościoła itp.
Musisz wyznawać te wszystkie rzeczy bez wyjątków bo niema takiego czegoś jak ,, pół-katolik ''.
Albo się kimś JEST albo NIE . Tak samo jest z satanizmem , żeby Manson był satanistą musiałby wyznawać i wierzyć we wszystkie słowa na których opiera się religia Satanizmu , do tego obchodzić Czarne msze.Tłumaczyłem ci już dość dlaczego Marilyn objął stanowisko w kościele Szatana , lecz mimo to nigdy go nie wyznawał.
Weź na przykład mój własny :
Jestem ochrzczony , mam komunie , jestem bierzmowany lecz mimo to już nie jestem katolikiem a ateistą .Odciąłem się od chrześcijaństwa grubą kreską .
Mimo to kiedy byłem w szkole średniej mieliśmy bardzo sympatycznego księdza i choć nie chodziłem na religię to pomagałem mu od czasu do czasu nawet w kościele , ponieważ był spoko gościem.
Kompletnie nie rozumiem twojego argumentu z małżeństwem.
Chodzi ci o to że dowodem na Satanizm jest to że małżeństwo trwało ok rock?
To bez sensu to nawet nie argument .
Jeżeli chcesz jakiś pełny materiał o Mansonie i wydarzeniach w Columbine High School obejrzyj
,,Marilyn Manson - Wewnętrzne sanktuarium '' jest tam fragment właśnie na ten temat.
Doskonale wiem to że każdy może mieć różne zdanie na ten temat i tu się z tobą zgadzam,
lecz to ty założyłeś ten temat w którym pokazałeś swoją niewiedzę i niezrozumienie a ja staram się ci tyko to wszystko wytłumaczyć byś potem nie gadał głupot.
Nie zdziwię się jeżeli nadal tego nie rozumiesz ponieważ nie chcesz rozumieć bo masz inne zdanie na ten temat . Wiec że wiem na czym polega Marilyn Manson i co sobą reprezentuje . Oglądając telewizje i słuchając mediów tego nie zrozumiesz . Musisz także przestać myśleć tak jak media bo ludzie oglądać telewizję nie tylko naśladują ją a także co najgorsze myślą tak jak w telewizji.
,,Jesteśmy kopią zapatrzoną w kopię '' MM
Szczerze to nie chciałem takiego huku w tym oto temacie ;p Niektórzy krzykacze zaczęli od wulgaryzmów itp , pewnie trafiłeś na mnie po przeczytaniu właśnie takiego oto tematu w tym dziale , kiedy to kłóciłem się z takim oto krzykaczem ( głównie sarkastycznie ) . Kwestie " niepraktykujących" z jednej i z drugiej strony miałem na myśli w przenośni .
Jestem katolikiem a MM słucham od dawna ,jest on nie dla każdego, jeśli jesteś mocherem , który wszędzie widzi zło to nigdy nie docenisz jego muzyki , jeśli zaś jesteś normalnym katolikiem to nie rzucisz na niego pierwszy kamień:)
http://www.youtube.com/watch?v=GKkiCFOE-Ic teledysk który większość zniesmacza , innymi słowy dla wielu kontrowersyjny dla mnie tylko dobrze zrobiony do dobrej muzyki:)
nie jestem mocherem ,żeby to mieć do niego focha ,że się urodził ;p napisałem tylko ,że nie moge uwierzyć ,że z pochodzenia jest polakiem , tyle temat sam zosta rozwinięty - ja tylko zacząłem odpowiadać i krytykować co mi się w tym człowieku nie podoba ;p
Ja sie własciwie zastanawiam, tak czytajac te wywody, co wiecie drodzy ludziowe na temat satanizmu laveyańskiego ( filozoficznego), którego wyznawcą byl lub wciaz jest pan Brian Warner. Przerzucacie się haslem "satanizm" jak dzieci śnieżkami.
Swoja drogą ostatnimi czasy uważam że Mansonowi lepiej zaczyna isc malowanie niż samo śpiewanie, wizualnie zaczął sie ( w moim mniemaniu) lepiej wyrażać.
Przesłuchają cały album "antichrist superstar" (czyli zdecydowanie najlepszą płytę lat '90) i potem się wypowiadaj. Gdybym mógł wystawiłbym ci 1/10. Czemu? "bo ja jestem ateistą a ty katolikiem, proszę". Mogę dać ci tylko mały plusik za Johna Marstona