Marcin Dorociński

Marcin Grzegorz Dorociński

8,3
83 643 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marcin Dorociński

Moim zdaniem Dorociński przypomina Daniela Day-Lewisa. Coś w twarzach podobnego, w spojrzeniach. Nawet sposób grania (specyficzna "nieobecność" i zarazem pełne zaangażowanie) nieco podobny.

Hurokan

Rzeczywiście, coś w tym jest.

Hurokan

Tak masz racje ,jest coś podobnego w rysach twarzy.

Hurokan

Mają podobne spojrzenie.Oczy

mala_ja_filmweb

mi on troche Travolte przypomina :)

Hurokan

jak dla mnie Dorociński jest lepszym aktorem niż Daniel Day-Lewis który sobie wybiera filmy takie jak mu pasują.

Ricky79

A co w tym złego, że wybiera? Ma grać w gównie dla pieniędzy jak na stare lata De Niro? Zna swoją wartość, więc bierze naprawdę sensowne role i długo się do nich przygotowuje, a kiedy gra to kapcie spadają i co najmniej nominację do Oscara ma w kieszeni.

To jest miarą wielkości aktora, a nie liczba filmów, w których gra.

adamcpdst

może i tak ale aktor który nie zagrał w różnych gatunkach filmów i się nie sprawdził nawet oskar mu nie pomoże, ale to wyłącznie moje zdanie i opinia pozdro :)

Ricky79

Nine - musical
Nieznośna lekkość bytu - romans
Bokser - dramat sportowy
Gangi NY - gangsterski
Ostatni Mohikanin - przygodowy
Lincoln - biograficzny
Moja lewa stopa - dramat

Pozdrawiam. :)

adamcpdst

Brakuje- komedia, horror, S-f i thriller. ;) pytanie czego nie zagrał ? pozdro.

Ricky79

No ale przeciwstawiasz go Dorocińskiemu, który tym bardziej nie grał w żadnym horrorze, ani filmie s-f. Zastanów się co piszesz. :)

adamcpdst

no fakt Dorociński nie zagrał horror, S-f i thriller bo nasze kino Polskie nie robi takich gatunków :) natomiast Daniel Day-Lewis miał taką możliwość.

adamcpdst

thriller zagrał sorry

adamcpdst

To nie zmienia faktu,że obecnie jest najlepszym polskim aktorem.Mam dylemat kto jest lepszy Dorociński czy Więckiewicz od dłuższego czasu.Waszym zdaniem który lepszy?

Wojtas998

Więckiewicz bardziej wszechstronny.

Hurokan

A według mnie gra podobnie jak Michael Fassbender

Hurokan

Podobny moim zdaniem do Starra http://www.filmweb.pl/person/Antony+Starr-166078 Oglądając Banshee miałem wrażenie czasem, że to Dorociński gra