Wie ktoś, czy ma wyjść trzecia część filmu Percy Jackson?
Niektórzy mówią, że tak, a inni, że nie.
Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo tam nie ma ważnych scen opisanych w książce.
Ale jest 5 części książek z serii Percy'ego Jackson'a ;p
Oto one:
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Morze Potworów
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Klątwa Tytana
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Bitwa w Labiryncie
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Ostatni Olimpijczyk
Wiem, przeczytałam wszystkie książki Riordana.
Chodzi mi o to, że oryginalnie Kronos został wskrzeszony przez Luke'a i pokonany w Ostatnim Olimpijczyku (pominę już to, że w całkiem inny sposób). W filmie "Morze Potworów" Kronos faktycznie powstał dzięki Castellanowi, ale zabił go Percy. Podkreślam - zabił, odesłał do Tartaru, rozsypał na miliard kawałków, z których ten już nie powstanie (źródło: "Dom Hadesa"). Tak więc nie ma możliwości, by powstały kolejne filmy, gdyż główny czarny charakter został unicestwiony. Możemy jedynie mieć nadzieję, że kiedyś w lepszy sposób zekranizują "Olimpijskich Herosów".
W sumie to mogli się wgl nie brać za ekranizację. Książki poleżałyby i po jakimś czasie ktoś zrobiłby porządny film. A teraz... nie ma szans na to że fandom Pjo dostanie coś dobrego od ludzi kina.
Zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem z tej serii można było zrobić kilka świetnych filmów pokroju Pottera, gdyby tylko zachowano fabułę.
Wtedy byłyby to naprawdę dobre ekranizacje nawet przy kilku zmianach jak w Harrym. A tak wszystko zepsuli :/
Łe Potter to jest film wszechczasów (jakby coś to ja Potterhead :)), ale na Percym zaliczyli wieeeeeeelką wtopę. Wszystkie ciekawe wątki pouciekały gdzie pieprz rośnie, a wątek tzw. "romansu" Percy'ego z Annabeth nie został w ogóle przedstawiony. No może ta ostatnia scena w "Morzu Potworów"... No ale zawsze coś... Według mnie będzie tak : Percy będzie z Annabeth. Ale może też być niespodzianka.. Jak w HP!
Może gdyby książki poleżałyby i ktoś inny wziąłbym się za ekranizację biorąc tych samych aktorów byłoby lepiej choć nie narzekam na ekranizację. Te filmy mam na DVD ale różnią się od książek np.w bitwie o sztandar Annabeth była w niebieskiej drużynie a w filmie w czerwonej. Percy miał zielone oczy choć różne książki mówią co innego. Ale ekranizacja nawet nie zła choć z dubbingiem trochę sztucznie ale fajnie.
Nigdzie tam nie znalazłem zdania, gdzie mówią że Kronos już nie powstanie. Między nadzieją a wiedzą jest mała różnica.
Jest, nie pamiętam już w której części (chyba w Domu Hadesa), ale było powiedziane, że Kronos rozpadł się na tak małe kawałeczki, że przez setki lat nie zdoła się odrodzić i teraz największym zagrożeniem pozostaje Gaja.
Z tym że za setki lat postacie z tej serii nie będą żyły, więc nie liczyłabym na Klątwę Tytana na ekranie.
Zresztą, seria kończy się w momencie, w którym skończył ją autor - nie ma jakiegoś "później". A że Kronos został pokonany, Luke nie żyje i wszyscy są zdrowi i szczęśliwi, byłoby bez sensu robić słabe filmy nie odnoszące się do oryginału na siłę.
Luke nie zginął. A Kronos może powstać bo to film a nie książka. A film odbiega przecież od fabuły książek.
O jeju, przepraszam Cię, źle zrozumiałam Twój post (cały dzień na nogach, więc rozumiesz).
Gdyby Kronos powstał w trzeciej części filmu (przyjmując, że takowa powstanie), to już nie byłoby na podstawie książki, bo scenarzyści po prostu nie byliby w stanie tego sklecić. Zresztą, Luke nie żyje, a to ważna postać dla całej fabuły i zakończenia.
Spieprzyli tą serie tak, jak Eragona. Lepiej, żeby zostawili Percy'ego w spokoju, ponieważ mam za dobre zdanie o Nick'u i Biance, a czuję że ten film zepsuje cały klimat dzieci Hadesa. Mogliby nakręcić Kroniki Rodu Kane, może z Del Toro.
W jakim momencie filmu było ukazane, że luk nie żyje?
Wpadł tylko do nory cyklopa, a nie, że On go zeżarł czy zabił.
Na domiar tego w ostatnich minutach filmu było pokazane jak sie składają czesci Kronosa. Poza tym jeszcze jest przepowiednie, ktorej nam nie przekazali w filmie. Ekranizacja 3 czesci na pewno bedzie.
Może kronos powstał ale nie był na tych siłach by wszystko zniszczyć. Co prawda Percy go zniszczył w filmie Morze Potworów, ale może odrodzić się na nowo. Z tego co wiem będzie trzecia ekranizacja gdyż znalazłam zwiastun trzeciej części. Po czym to poznałam:
-było rodzeństwo Di Angelo
-chodziły kościotrupy
- był pokazany czarny pegaz wyglądający jak Mroczny.
Niestety nie mogłam wstawić tego tutaj bo link nie chciał mi się skopiować, ale wpiszcie na yt: percy jackson klątwa tytana zwiastun pl.
Szukając filmu poszukajcie takiego gdzie będzie Zeus i Posejdon wyglądający jak na olimpie w pierwszej części.
I to proroctwo. Przecież Percy go jeszcze nie wypełnił i dopiero co thalia odżyła. Więc wszystko jest jeszcze przed nami. Sam Chejron powiedział że wszystko dopiero nastąpi.
W ostatnim olimpijczyku bodajże powiedział to Chejron , powiedział że kronos się rozpadł i nie odzyska świadomości a tym bardziej ciała
Ty jesteś jakaś jiedorozwinęta vhyba ;__;
Nie wiesz ze Logan Lerman podpisał umowe na 3 czesci filmu percy jackson wiec nie ma wyboru a film ma być w grudniu 2015 r.
a nie widziałeś jak się jeszcze pózniej skrzynia błyszczyła? czyli został pokonany tylko tymczasowo.
Może do twórców ekranizacji dojdze to aby ekranizacja trzeciej książki Riordana
była lepsza od poprzednich
Mimo że jak twierdzisz "sie nie sprzedała" to jak ma umowe, to musi nakręcić 3 części. Bo jakby złamał umowe to albo miał grzywnę lub poszedł by siedzieć, wiec chcąc niechcąc ją nakręci(ps. Jeśli taką umowe serio podpisał)
Ma byc ostatnia czesc filmu, wtedy ma sie dokonac przepowiednia z ostatniej jak dotad czesci filmu (Morze potworów)
Właściwie to Percy po prostu zamknął Kronosa w tej skrzyni, tak jak przedtem czyli na nowo można go wskrzesić, pozatym film nie jest skończony, a słowa Percyego mogą wskazywać, że kiedyś powstaną nowe części, bo nie jest potwierdzane czy w przepowiedni chodzi o niego czy o Talę(nie wiem czy dobrze napisałam to imię).
Właściwie to Percy po prostu zamknął Kronosa w tej skrzyni, tak jak przedtem czyli na nowo można go wskrzesić, poza tym film nie jest skończony, a słowa Percyego mogą wskazywać, że kiedyś powstaną nowe części, bo nie jest wyjaśnione czy w przepowiedni chodzi o niego czy o Thalie.
To ja wam powiem że wyjdzie następna części jeżeli nie ma konkretnej uwagi w filmie to polecam obejrzeć jeszcze raz Percy Jackson może potworów ponieważ na samym końcu filmu jak już złote runo zostało przyłożene do drzewa to widać ja Annabeth pilnowała drzewa przez całą noc i za dnia było widać też ją złote runo orzywilo córkę Zeusa i było widać jak powstaje Kronos na nowo
Jak gorsza to niebogladaj i sie nor wtracaj ja nie wiesz, film ma byc w grudniu podobno 2015r. A jak nie w grudniu to bedzie tak czy tak bo Logan Lerman podpisal umowe na 3 czesci filmu
powinna być bo na końcu widać że Kronos nie został do końca unicestwiony i jeszcze nic nie było o tym że córka Dzeusa wszystkich uratuje ( a ekranizacje wcale nie są takie złe)
kronos nie zostal pokonany i przepowiednia jeszcze sie zostala mam baaaardzooo wielka nadzieje, ze film wkrotce bedzie..... Dla mnie jest ciekawie kiedy przeczytasz ksiazke i pozniej zobaczysz o niej film...
Obejrzyj sobie dokladnie koncowke filmu, widac tam ze kawalki jego ciala jeszcze sie ruszaja, wiec nie zostal calkowicie pokonany, wiec na pewno bedzie nastepna czesc, a dodarkowo jak Thalia, corka Zeusa odzyskala zycie to bedzie jeszcze walka z Kronosem, tym razem Percy i Thalia moga razem walczyc z nim
Hej Qitti chyba nie czytałeś książek. Ale ja tak i wiem że w 5 części Kronos powstanie. Więc przeczytaj to żeby więcej wiedzieć