Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Wstyd się przyznać, ale słuchałam go mając 13-14 lat, gdy nie znałam jeszcze lepszej muzyki. Teraz gdy znam, widzę ogromną przepaść między tą "nu-metalową" papką a prawdziwą muzą taką jak Queen, ACDC, Rolling Stones czy Gunsi.

użytkownik usunięty
indy90

O, widzisz, jesteś podatny wpływom mediów, mój Drogi. Media Tobą sterują, skąd też masz taki słaby gust. Nie, to nie jest legenda, to zwykłe popłuczyny. Tak się składa, że też byłem na ich koncercie, bo w zasadzie lubiłem ich, nie znając nic lepszego. A od kogo otrzymali ten tytuł? Od fanatycznych fanów, lubiących nudne rzępolenie braci Young?
Jesteś strasznie nudny w swych wywodach, zastanawiam się, ile możesz mieć lat.
Niestety, o krautrocku czy shoegazingu nigdy nie słyszałeś. Tak jak napisałem, słuchasz zaledwie hard rocka, heavy metalu i nu-metalu, co świadczy, jakim musisz być ograniczonym człowiekiem, sądząc, że to jest najlepsze. Ale żyj sobie dalej w tym swoim muzycznym bagienku, ja do tego nic nie mam, tylko stwierdzam, że AC/DC nie jest legendą.
Z hip-hopu słyszałeś jakąś Firmę czy Tedego, tak więc lepiej się na temat tej muzyki nie wypowiadaj.
"byłem na koncercie AC/DC więc mogę powiedzieć jaki przedział wiekowy był od 30-60 lat przeważała publiczność bo było to ok. 70% ludzi zaledwie 40% to była młodzież ale nie w wieku gimnazjalnym lecz liceum więc twoje teorie się nie zgadzają" - o, jacię 110% na koncercie AC/DC, nieźle. A moje teorie się zgadzają, przykro mi.
"i co cię do kVrwy nędzy obchodzi że się do jednego gatunku muzyki ograniczam" - dziękuję, nie mam pytań.

Są LEGENDĄ a że ty nie potrafisz się z tym pogodzić to twoja sprawa słucham tą muzykę która uwielbiam słuchać masz coś do tego czego słucham równie dobrze możesz wmawiać każdemu metalowcowi i rockowcowi na ulicy że słucha gówna to zobaczymy jak byś z tego wyszedł ... każdy słucha to co lubi a nie żeby mi jakiś pajac na FW mówił że słucham badziewia i nie mam gustu, gust ma każdy tylko jeden ma bardziej zróżnicowany inny mniej ... a słucham debilu najróżniejszych odmian rocka i metalu np. Hard Rock'a ; Heavy Metalu ; Thrash Metalu ; Dead Metalu ; Gothic Metalu ; Doom Metalu ; Nu - Metalu ; Metalu i rocka Alternatywnego ; Metal Symfoniczny ; Soft Rocka ; Bluesa; Soul R&B ; Rock'N'Roll'a ; Rapcore ; Punk Rocka (czasami) i chyba więcej podgatunków rockowych słucham niż ty wymieniłeś a te co ja wymieniłem to i tak nie są wszystkie i to chyba ty jesteś ograniczonym człowiekiem a nie ja ... lepiej idź się czepiaj kogo innego kogoś na własnym poziomie intelektualnym bo ja się z tobą nie mam zamiaru kłócić ja wiem swoje ty swoje tylko fajnie że każdy znający się ciut więcej na tym gatunku muzyki mnie poprze nie ciebie więc sorry ... Bye Bye...

użytkownik usunięty
indy90

Jakiś argument, potwierdzający Twą teorię, że są legendą? Bo zdanie jakichś metaluszków argumentem nie jest. Normalnie bym wyszedł, często tak robię. Napisałeś, że każdy słucha tego, co lubi. No, dobrze, ale jeden może lubić gówno, ktoś inny coś dobrego. Gusta dzieli się na dobre i złe. Ty masz, niestety, ten zły. A słuchasz math rocka, new wave, post-rocka czy też post-metalu? Stonera albo noise rocka? Widzę, że mam do czynienia z prawdziwym znawcą, coś takiego jak "dead metal" nie istnieje, przykro mi. Nawet nie wiesz, czego słucham, koleżko. I oczywiście riposta z podstawówki w Twoim wykonaniu. CHYBA TY. I dlaczego mnie obrażasz? Czyżbyś się popłakał i zabrakło argumentów? Ach, no tak, gdy nie ma argumentów, trzeba wyzywać i udawać, że się olewa. No, oczywiście. Ciebie nikt nie poprze, nikt nie ma podstaw, żeby Cię poprzeć. Dokształć się najpierw, później zacznij się wypowiadać. A przede wszystkim dorośnij. Zarówno intelektualnie, jak i mentalnie.

Przestań go prosić o argumenty. Jego argumentem jest wikipedia i koledzy z podwórka.

Sorki nie czepiaj się miałem na myśli death metal błędy każdy czasami popełnia ... a co do dowodu to mam ale ty go i tak nie uznasz więc po co ci on ...

"AC/DC zostało wprowadzone do Rock and Roll Hall of Fame w marcu 2003" - tutaj masz jak mi nie wierzysz oprócz tego AC/DC obok Deep Purple, Led Zeppelin i Black Sabbath jest uznawane za pionierów muzyki Hard Rockowej i Heavy Metalowej ...

a co do twojego zdania cytuję "No, dobrze, ale jeden może lubić gówno, ktoś inny coś dobrego. Gusta dzieli się na dobre i złe. Ty masz, niestety, ten zły." nie zgodzę się z nim nie ma takiego czegoś że ktoś ma zły bądź dobry gust bo ja też mogę uważać że dla mnie to ty masz zły gust a ja nie więc to w obie strony działa ty uważasz że ja mam zły a ja mogę uważać że ty więc twoje twierdzenie jest bezsensowne bo nie ma takiego czegoś jak dobry i zły gust...

użytkownik usunięty
indy90

To jest argument? Czyli dla Ciebie KAŻDY zespół tam wprowadzony jest klasykiem? Bo tak z tego wynika. Tyle że co najmniej 90% wykonawców tam wprowadzonych nie znasz.
AC/DC nie jest żadnym pionierem, grali i grają nadal swoje nudne piosenki, w żadnym stopniu nie przyczynili się do rozwoju muzyki.
"nie zgodzę się z nim nie ma takiego czegoś że ktoś ma zły bądź dobry gust bo ja też mogę uważać że dla mnie to ty masz zły gust a ja nie więc to w obie strony działa ty uważasz że ja mam zły a ja mogę uważać że ty więc twoje twierdzenie jest bezsensowne bo nie ma takiego czegoś jak dobry i zły gust..." - Po pierwsze: jest coś takiego jak dobry i zły gust. Osoba wielbiąca Coelho ma taki sam gust jak fan Dostojewskiego czy Mrożka? Oczywiście, że nie. Po drugie: Nie możesz tak uważać, nie wiesz, czego słucham, jaką muzykę lubię. A ja wiem, jakie zespoły uwielbiasz, znam je dobrze, więc mogę tak uważać.

A dokształć to się ty bo to twierdzenie że ja mam zły gust jest głupie i nie godne osoby dojrzałej i dorosłej bo tak sobie może myśleć tylko dziecko z podstawówki albo młodzież z gimnazjum - wszystko co ja słucham jest dobre , a to co kto inny to już złe - ty z tego założenia wychodzisz że ja jestem głupi bo słucham Metalu i Rocka a dla ciebie to jest złe dla mnie nie więc naucz się tolerować ludzi o innym zdaniu a nie wyzywaj od głupków bo mam odmienne zdanie i słucham muzyki i zespoły które ci się nie podobają ja nie mówię że ty słuchasz gówna więc nie kulturalny to ty jesteś nie ja bo ja szanuje twoje wypowiedzi a ty moich ani trochę więc jak mam do ciebie mówisz jak ty non stop mnie olewasz ...

użytkownik usunięty
indy90

Nie, sam słucham głównie rocka i metalu, więc jesteś w błędzie. Dokształć się, jeśli chodzi o muzykę, czyli słuchaj nowych rzeczy, czytaj o muzyce, nie ograniczaj się. Ty mnie pierwszy obraziłeś i nawet nie przeprosiłeś, przykro mi. Nie jesteś głupi, tylko pieprzysz głupoty. Nie masz pojęcia o muzyce, ja w sumie też, ale słucham jej trochę więcej i nieco więcej czytam na jej temat. Nie, Ty nie szanujesz moich postów, moje opinie są całkiem logiczne, choć nie podałem wielu argumentów. Po prostu przyznaj, że nie masz racji i nie masz pojęcia o muzyce, a sprawa będzie załatwiona, polecić Ci nawet będę mógł kilka ciekawych zespołów, o ile będziesz zainteresowany. Ale pamiętaj, kłócimy się o to, czy AC/DC jest legendą, mimo że nie jest!

A skąd możesz to wiedzieć skoro mnie nie znasz ja też dużo czytam o Rocku i Metalu a co do starych zespołów to mam prawo ich wielbić bo to kolebka i klasyka muzyki rockowej i metalowej bez nich ten gatunek by nie powstał ... a ku twojemu zdziwieniu słucham wielu nowych zespołów ale nie uważam ich lepszych od klasyki są dobre te nowe zespoły ale nie lepsze od starych klasyków takie jest moje zdanie możesz się z tym nie zgadzać ale nie masz prawa mówić że słucham gówna albo nie znam się na muzyce bo się znam przez ekran komputera nie zmierzysz poziomu mojej wiedzy o rocku i metalu ... Nie przyznam że nie mam racji bo moje tezy i argumenty popiera wiele osób więc się nie przyznam ... i skąd pytam się możesz oceniać że siedzisz dłużej w rocku i metalu więcej ode mnie co? ... poza tym obrażasz to cały czas ty mnie pisząc że słucham gówna non stop poniżasz że nie mam gustu , jestem głupi bo się nie znam bo ty masz rację od początku tak mówisz więc kto tu kogo obraża pomyśl trochę... ty na mnie pierwszy naskoczyłeś i zacząłeś bluzgać a nie ja na ciebie ...

użytkownik usunięty
indy90

Ok, inaczej: dlaczego uważasz "klasykę" za najlepszą? Dlaczego uważasz, że klasyką jest AC/DC, a nie, dajmy na to, The Kinks albo The Beach Boys?
Słuchasz nowych zespołów, ok. Ale jakich? Nightwish, Limp Bizkit, Korn, Slipknot?
I dlaczego uważasz klasyki za lepsze zespoły od nieco nowszych?
Widzę, co piszesz, w ten sposób oceniam Twoją wiedzę. Chciałbym też zaznaczyć, że nie podałeś ŻADNEGO argumentu potwierdzającego tezę, że AC/DC jest legendą. Zdanie metaluszków czy pseudoznawców z Rolling Stone to nie argument.
Bo to widać. Ty słuchasz kilku zespołów z kręgu rocka i metalu, jak 'Tallica, Guns N' Posers, Deep Purple i na nich opierasz swą wiedzę o muzyce, a ja ciągle odkrywam nowe. I nie słucham tylko ogólnie pojętego rocka, nie ograniczam się, czego o Tobie nie można powiedzieć.
Nigdzie nie napisałem, że jesteś głupi, przykro mi. No, ja tylko stwierdziłem, że AC/DC nie jest legendą. Ty pierwszy nazwałeś mnie pajacem, każdy, kto wejdzie na forum, to może przeczytać, ja Cię w żaden sposób nie obraziłem, nawet pisząc, że nie masz gustu. Nigdzie też nie bluzgałem, to Ty używasz niecenzuralnych określeń.
Podaj w końcu jakieś argumenty albo stwierdź, że nie masz racji. Czekam.

indy90

Blues jest rockiem? Muzyka jest dla ciebie wszystkim? Już to widzę... "- Tato, jeść! - Chodź synek, posłuchamy AC/DC"

platyna_2

Nie blues jest rokiem Kvrwa tylko Rock się wywodzi od bluesa jak byś chciała wiedzieć to pokrewne ze sobą gatunki muzyczne właściwie podobne tylko rockowa muzyka jest bardziej agresywna od bluesowej ... I owszem muzyka jest dla mnie wszystkim a jak ci to nie pasuje to poskarż się komuś bo jak zwykle kłótnie zaczynasz widzę że nie da się z tobą jednak normalnie na poziomie rozmawiać i dyskutować bo twoje co niektóre wypowiedzi są przepraszam za określenie dziecka z podstawówki szczególnie te twoje docinki ... mogła byś wreszcie porządnie pisać a nie tylko docinać bo taka rozmowa jest bez sensu...

indy90

A ty czemu przeklinasz?
"jak zwykle kłótnie zaczynasz "
Nie zaczynam kłótni, do ciebie nie można nawet się słowem odezwać, bo zaraz rzucasz kvrwami i się obrażasz jak małe dziecko. Dorośnij!!!
"widzę że nie da się z tobą jednak normalnie na poziomie rozmawiać i dyskutować"
To nie ja się obrażam o byle gówno i to nie ja się skarżę na cały świat i to nie ja się użalam jak dziecko więc przestać prowokować kłótnie. ZROZUMIANO? Czy przeliterować?
"mogła byś wreszcie porządnie pisać a nie tylko docinać bo taka rozmowa jest bez sensu..."
Docięłam Tobie, bo masz za przeproszeniem popierzone wartości. Muzyka cię nie nakarmi.

platyna_2

No więc właśnie nie podoba ci się to czego słucham ... więc ty cały czas jesteś prowokatorem kłótni nie ja bo ja próbuje tutaj po ludzku rozmawiać i dyskutować a przeklinam tylko wtedy gdy muszę coś po raz setny powtarzać a to mnie już zaczyna irytować jak ja mówię jedno a drugi mi wyleci z czymś innym bezsensownym a ja poprzednią wypowiedź muszę powtarzać aby dana osoba zrozumiała o co mi chodzi i przyjęła do wiadomości moją opinię a takie rzucanie słów na wiatr mnie wkurzają stąd te przekleństwa a jak one w pewnym stopniu uraziły to nie miałem tego na celu więc przepraszam...

indy90

Och, przepraszam. Będę słuchać tego co ty żebyś nie myślał, że cię ciągle obrażam.

platyna_2

Znowu ... prosiłem aby zakończyć tę kłótnię a ty znowu zaczynasz .. lubisz prowokować nieprawdaż?

indy90

Nie da ci się dogodzić. Może wolisz chłopców?

platyna_2

To mnie zmiażdżyło ^^

indy90

jeszcze zapomniałeś dodać Pink Floyd

Ulisseska

Każdy lubi co innego, tyle w temacie.

I mała prośba. Jak chcecie się tu kłócić na zupełnie ogólne muzycznie tematy to może przejdźcie do ogólnego forum? Dzięki dzieci.

użytkownik usunięty
lostek815

No, jeden woli Ulver czy Pendereckiego, inny RHCP czy Iron Maiden.

A tutaj nie można dyskutować o LP i ich muzyce? Zresztą, co Ci to przeszkadza, dzieciaku?

Można dyskutować o LP i ich muzyce, ale problem w tym, że Wy tu piszecie właśnie o zupełnie czymś innym. A nazywając mnie dzieciakiem pokazujesz tylko swój niski poziom inteligencji bo po pierwsze, nie wiesz ile mam lat, a po drugie, nie znasz mnie.

użytkownik usunięty
lostek815

Ale my rozmawiamy też o dobrej muzyce, nie tylko o bezbarwnej, komercyjnej papce LP, co tylko świadczy o cudowności gustów niektórych użytkowników.
"Dzięki dzieci."
W takim razie mogę Cię nazwać hipokrytą, mędrcu o niespotykanie wysokim poziomie.

Ja miałem podstawy żeby tak napisać. Chcecie rozmawiać ogólnie o muzyce to jak mówiłem - nie ten dział. I sam jesteś komercyjny, a papką to Cię pewnie mama karmi jeszcze. Nie podoba się LP, to tym bardziej tu nie pisz. To jest właśnie dziecinne zachowanie - celowe wchodzenie na strony czegoś, czego się nie lubi i obrażanie tego - jak w przedszkolu. Ja nie lubię przykładowo Iron Maiden, ale nie wbijam na profil tegoż zespołu i nie prowadzę zbędnych dyskusji. Oczywiście, można napisać, że się czegoś nie lubi, że coś się nie podoba, ale w sposób trochę bardziej inteligentny niż Ty to teraz zrobiłeś.

użytkownik usunięty
lostek815

Jeśli Ty miałeś podstawy, to ja tym bardziej. Nie ten dział? Filmweb, jeśli nie zauważyłeś, nie jest portalem stricte filmowym - owszem, głównie oceniamy filmy i ludzi związanych z filmem, ale też gry i twórców muzyki. O ile się nie mylę, LP jakąś tam muzykę tworzy. Nie jestem komercyjny, nie sprzedaję się, czego o panach z LP powiedzieć nie można. Żałosna inwektywa na poziomie gimnazjum. Dlaczego mam tu nie pisać? Bo jakiś fanboj płacze i zgrzyta zębami, gdy ktoś krytykuje jego ulubiony zespół? No i co z tego, że nie piszesz o Ajrą Mejdę? Może niektórzy chcą podyskutować, wymienić poglądy? Nie przyszło Ci to do głowy? Inteligentniejszy? Hm, nie rozumiesz, że takie są fakty? Mogę napisać znacznie inteligentniej, jeśli chcesz.
A właśnie, co Ci do tego, że ktoś tu pisze? Że ich krytykuje? Bo nie masz argumentów?
No i najważniejsze: dlaczego Ty tu możesz pisać, inni nie?

Widzę nadal mnie nie rozumiesz koleś. Piszecie ogólnie o muzyce, prawda? Więc na Filmwebie jest do tego przeznaczony dział! Wejdź sobie na forum ogólne, w dział muzyka i tam pisz o różnych zespołach. Bo to forum jest od pisania o LP. Jakbyś dalej nie wiedział o co chodzi to tu proszę link: http://www.filmweb.pl/forum/MUZYKA

Co do LP to na jakiej podstawie twierdzisz, że są komercyjni? Grali nu-metal. Pierwsza płyta sprzedała się świetnie, druga też i mogli by grać to ciągle (jak np. Limp Bizkit) i by zarabiali, ale postanowili zaryzykować zmieniając styl. Nie wiedzieli jak zareagują fani, czy się przyjmie, czy na tym nie stracą. Oni po prostu tworzą muzykę jaką chcą i to nie jest komercja. A sprzedaje się każdy artysta - sprzedaje swoje płyty i tworzy głównie dla pieniędzy - to oczywiste bo to ich praca.

użytkownik usunięty
lostek815

Ale tutaj użytkownicy nie rozmawiają o muzyce ogólnie, poczytaj sobie posty.
W takim razie dlaczego Ty tu piszesz? Znowu hipokryzja?

Twierdzę tak na podstawie przeanalizowania ich twórczości. Puszczają ich w radiu, puszczają w telewizji. Nadal nie są komercyjni? Grali nu-metal? Nie słyszę jakoś zbyt wielu elementów metalu. No, tak, zmienili styl, grając coraz więcej łzawych balladek. Dalej grali i będą grali swój nudny, komercyjny pop (tak, pop to muzyka popularna szeroko pojęta). Wiedzieli, jak to się przyjmie. Nie, tworzą muzykę, jaką muszą stworzyć, żeby kolejny album sprzedał się w kilku milionach egzemplarzy.

"A sprzedaje się każdy artysta - sprzedaje swoje płyty i tworzy głównie dla pieniędzy - to oczywiste bo to ich praca." - pusty slogan, artyści powinni czerpać przyjemność z tego, co robią. A jak ktoś tworzy głównie dla pieniędzy, to robi chałturę i jest komercyjny, bo sprzedaje swoją twórczość jak tylko może, żeby tylko się zarobić na naiwnych ludziach.

No i czekam na odpowiedzi na moje pytania zawarte w końcówce mego poprzedniego postu.

Ja nie mówię, że Wy tu nie możecie pisać, tylko żebyście pisali na temat. Po prostu zwracam Wam uwagę, nie pasuje to zgłoszę do moderacji i się skończy. Poza tym jakbyś nie zauważył, ja aktualnie z Tobą piszę na temat, a moja wypowiedź pierwsza tutaj w ogóle nie była do Ciebie, więc nie wiem po cholerę żeś na nią odpisał.
"Puszczają ich w radiu, puszczają w telewizji. Nadal nie są komercyjni?" - No lol, a co oni mają na to wpływ gdzie ich puszczają? I czyli twierdzisz, że żeby ktoś był niekomercyjny to musi być w ogóle nieznany tak? Bez sensu. Co do nu-metalu to poczytaj czym jest ten gatunek bo z metalem nie ma zbyt wiele wspólnego - to tylko nazwa. I nie gadaj mi głupot, że musieli zmienić styl i wiedzieli że się przyjmie bo podałem Ci nawet przykład innego zespołu, który cały czas gra nu-metal (aktualnie wyszła czy tam wychodzi nowa płyta) i jakoś cały czas na tym zarabiają i się sprzedaje. LP mogli zrobić tak samo. A co do twierdzenia, że grają pop to odsyłam do mojego innego tematu. Napiszę tylko tutaj w skrócie, że LP gra SZEROKO pojętą muzykę ROCKOWĄ bo na każdej płycie są utwory mocniejsze, jak i spokojniejsze ballady, ale ballady rockowe. Na tym kończę rozmowę z Tobą, więc nie zadawaj kolejnych pytań bo i tak na nie nie odpowiem. A na tekst w stylu, że są komercyjni czy grają pop to mi się chce po prostu śmiać, więc sobie daruj. Żegnam.

lostek815

To, że na wikipedii jest napisane "szeroko pojęta muzyka rockowa" to nie znaczy, że tak jest... Prodigy też gra szeroko pojętą muzykę rockową?
Mi się lostek po prostu wydaje, że ty Linkin Park przechwalasz i nie widzisz w tym zespole wad. Nic dziwnego, każdy fan broni zespołu, którego kocha. Wierz mi, też kiedyś miałam 13 lat i się oburzałam gdy ktoś napisał, że Linkin Park brzydko gra. Mam jednak cichą nadzieję, że kiedy zaczniesz słuchać muzyki to trochę z dystansu spojrzysz na twórczość LP. Wiesz, chodzi mi o inną muzykę a nie tylko malutki światek tego co leci w eska rock.

platyna_2

Źle trafiłaś. Nie słucham ani Eski Rock, ani nie wchodzę na Wikipedię i nie miałem pojęcia, że tam jest tak napisane. I potrafię dostrzec wady w LP. Przykładowo ostatnie dwa teledyski nie podobają mi się jakoś specjalnie, wręcz uważam, że są do kitu. Pomijając muzykę stwierdzam iż Joe Hahn się spasł i wygląda jak świnia. To tylko dwa z wielu przykładów. Po prostu nie trafię jak ktoś mi gada, że LP grają pop bo tak nie jest. Jak jest coś spokojniejszego to jest to albo ballada rockowa, albo pop-rock, ale nie sam pop. Owszem... jest jeden utwór z nowej płyty któremu można zarzucić gatunek pop, a jest nim Robot Boy (swoją drogą żałosny, nic nie mający wspólnego z tekstem tytuł), ale to jest JEDEN utwór, a nie cała płyta. Poza tym utwór ten pełni rolę bardziej przerywnika niż normalnego utworu.

Btw. Ja w wieku 13 lat to słuchałem Ich Troje.

lostek815

Ja nigdy nie słuchałam Ich Troje;]
I wiesz co, nie próbuj mi tu ściemniać. To, że tobie się nie podoba piosenka albo dwie i to, że dejot przybrał na wadze (hm, rzeczywiście argument, że patrzysz na muzykę LP z dystansu) o niczym nie świadczy. I tak jesteś zakochany w LP i nie widzisz rzeczy oczywistych. Mam nadzieję po prostu, że z tej muzyki wyrośniesz:) Bo z niej się wyrasta kotku, zostaje tylko sentyment.

platyna_2

Nie, nie wyrasta się. Jakbyś była chociaż odrobinę dojrzała to byś nie wyrastała z muzyki której słuchasz. Oczywiście.. w wieku 13 lat się wyrasta, ale nie w wieku 20 lat. Mi się ich muzyka podoba i być może jestem zakochany w nich bo w końcu uwielbiam ich muzykę. Jak już kiedyś pisałem w innym temacie, znam wiele osób co słuchają LP od samego początku do teraz i jakoś nie wyrośli. A to, że Tobie co chwile nudzi się dany wykonawca to tylko świadczy źle o Tobie, że nie masz własnego gustu, że nie potrafisz się zdecydować, albo, że czyjeś zdanie wpływa na Ciebie (bo pewnie też Ci ktoś kiedyś gadał, że wyrośniesz i postanowiłaś go posłuchać). I skończ z tymi kotkami itp. - brakuje Ci faceta czy co?

lostek815

Wyrasta się. I ty tez wyrośniesz;) Trzymam kciuki. Ja ich słuchałam przez 4 lata i jakoś w wieku 17 lat wyrosłam. Wiem... dość późno.
"czyjeś zdanie wpływa na Ciebie"
Nie. Po prostu przeszkadzało mi po pewnym czasie, że Linkin Park się zniszczyło i przestali grać to co lubiłam do tej pory:) Podróż z LP zakończyłam po Meteorze. I całe szczęście.
"A to, że Tobie co chwile nudzi się dany wykonawca to tylko świadczy źle o Tobie"
Nie, że nudzi się. Po prostu poznałam lepszych wykonawców, przy których LP baaardzo mdło wypadło.
"bo pewnie też Ci ktoś kiedyś gadał, że wyrośniesz i postanowiłaś go posłuchać"
Heh, nie;) Kiedy słuchałam LP to byłam w wieku dojrzewania i kiedy ktoś mi coś kazał to robiłam zupełnie co innego. Tak jak ty teraz;)
"I skończ z tymi kotkami itp. - brakuje Ci faceta czy co"
Nie, po prostu nie traktuję Cię poważnie Misiaczku:D Ja nawet do mamy per Misiek mówię... Czy to znaczy, że chcę ją przelecieć? Nie wydaje mnie się. Więc nie myśl chłopak za dużo:)

platyna_2

No widzisz. Ja już wiek dojrzewania mam za sobą. Tobie przestało się podobać to co zaczęli grać, więc to oczywiste iż przestałaś ich słuchać. Jednak mi się podoba zarówno to co robili wcześniej, jak i to co robią teraz. Mówisz, że poznałaś innych, lepszych wykonawców - wg mnie to nie powód, żeby przestać słuchać kogoś całkowicie, ale ok. W każdym razie nie myśl, że ja słucham tylko LP... naprawdę wiele grzebałem w gatunkach i wykonawcach muzycznych i lubię wiele innych wykonawców, ale LP to co innego - tutaj podobają mi się wszystkie płyty, utwory i słucha mi się przyjemnie, czego nie mogę powiedzieć o innych wykonawcach gdzie na daną płytę podoba mi się kilka utworów. Stąd wiem, że LP mi się nie znudzi, a Twoje gadanie, że znudzi to chyba nie muszę mówić gdzie mam. Ja mam swój własny rozum, Ty mnie nie znasz, więc wiesz... A to, że nie traktujesz ludzi poważnie to też tylko o Tobie źle świadczy. Zwłaszcza jeśli Twój rozmówca traktuje Cię poważnie. Ale ok, nie będę rozmawiał z kimś, kto nie potrafi poważnie porozmawiać. Żegnam.

lostek815

Na początku traktuję ludzi poważnie, jeśli jednak ktoś zaczyna rozmowę bronieniem się to uważam, że można się troszkę pobawić z rozmówcą:-) Słuchaj nie biorę internetu zbyt poważnie, wiem kiedy trzeba być poważnym, jednak z reguły staram się rozluźniać atmosferę, gdy ktoś ma zbyt ciasną gumę w majtkach. Nie można traktować muzyki nie wiadomo jak poważnie, ale jeśli słyszę typową popową papkę to ciężko mi przyznać się bez kaszlu i łez w oczach, że "TO BYĆ ROCK". No sorry, nie umiem tak:D

użytkownik usunięty
lostek815

Podaj tych wykonawców z tych wielu gatunków.

użytkownik usunięty
lostek815

Temat brzmi: "to nie jest dobry zespół", tak więc wypisujemy swe zdanie, niektórzy podają argumenty, inni obrażają. Ty, nie mając nic do powiedzenia, obrażasz. Bo jesteś zwykłym fanbojem. W takim razie, rozważając fakt, dlaczego ja Ci odpisałem, zastanowić się trzeba nad tym, dlaczego Ty tu napisałeś. Bo chciałeś zmiażdżyć innych użytkowników swoją błyskotliwością? Z żalem stwierdzam, że Ci się nie udało.

"No lol, a co oni mają na to wpływ gdzie ich puszczają? I czyli twierdzisz, że żeby ktoś był niekomercyjny to musi być w ogóle nieznany tak?" - tego "lol" nie skomentuję, ręce opadają. Mają wpływ, gdy tworzą muzykę. Robią utwory, które są wygładzonym rockiem przyjaznym radiu. I nigdzie nie stwierdziłem, że tak musi być. Zresztą, sam słucham mnóstwa komercyjnych zespołów, tylko że je różni od LP jedna rzecz - grają dobrą muzykę.

"I nie gadaj mi głupot, że musieli zmienić styl i wiedzieli że się przyjmie bo podałem Ci nawet przykład innego zespołu, który cały czas gra nu-metal (aktualnie wyszła czy tam wychodzi nowa płyta) i jakoś cały czas na tym zarabiają i się sprzedaje. LP mogli zrobić tak samo." - dziwnym trafem LP ma znacznie większą liczbę zaślepionych w ich twórczość fanów.

"A co do twierdzenia, że grają pop to odsyłam do mojego innego tematu." - eee, przepraszam, ale Ty chyba nie wiesz, czym jest pop. Pop to nie gatunek muzyki. To muzyka popularna, jak sama nazwa wskazuje. Popem może być rock, metal czy jazz. Także śmiać się możesz tylko ze swej niewiedzy.

Widzę, że jednak jesteś zwykłym ignorantem, a szkoda, sądziłem, że sobie przyjemnie podyskutuję.

DupoSzatana a czego Ty słuchasz ciekaw jestem krytykujesz LP krytykujesz AC/DC chociaż to nie jest na temat skoro tu sie dyskutuje o LP idż na dyskuje do AC/DC ale pewnie nie chcesz bo Cie tam zjedzą pytałeś kogoś żeby Ci potwierdził ze AC/DC to LEGENDA no tak ale sam nie powiedziałeś dlaczego Ty nie uważasz tego zespołu za LEGENDE chyba ze ja nie doczytałem w postach jak tak to przepraszam zresztą nieważne tutaj dyskutuje się o LP ja np. mam 19 lat a i tak słucham LP i nie widze nic w tym złego ich nuty są dla mnie zajebiste i tyle ktos jak to powiedziała platyna_2 wydorośleć albo ich nie kreci ten akurat zespół chociaż lubią ten gatunek muzyki to spoko nie musicie ich słuchac nikt wam nie kaze ale dlaczego DupaSzatana dał argument tak denny
"A jak ktoś tworzy głównie dla pieniędzy, to robi chałturę i jest komercyjny,"
każdy zespół jest komercyjny nawet te które Ty słuchasz i nie pierdziel mi ze nie bo niby jak byś o nich usłyszał gdyby nie były komercyjne nawet mimo woli no chyba że Ty nie wiesz co to znaczy "komercja" a to to już inna sprawa to w takim bądz razie wysyłam do słownika

użytkownik usunięty
pawelec182

Słucham różnej muzyki, mogę podać kilka zespołów, jeśli bardzo tego pragniesz.
"krytykujesz AC/DC chociaż to nie jest na temat" - nie wiem, czy zauważyłeś, ale to nie ja pierwszy pisałem o AC/DC.
"idż na dyskuje do AC/DC ale pewnie nie chcesz bo Cie tam zjedzą" - mogę "iść", nie widzę przeciwwskazań. I nikt mnie nie zje.
"każdy zespół jest komercyjny nawet te które Ty słuchasz i nie pierdziel mi ze nie bo niby jak byś o nich usłyszał gdyby nie były komercyjne nawet mimo woli no chyba że Ty nie wiesz co to znaczy "komercja" a to to już inna sprawa to w takim bądz razie wysyłam do słownika" - po pierwsze: zacytowałeś tylko najwygodniejszy dla Ciebie fragment mojej wypowiedzi, pomijając to, co było po przecinku, mimo że była to kontynuacja; po drugie: wyżej pisałem, że słucham również komercyjnych zespołów i nie widzę w tym nic złego, skoro robią dobrą muzykę; po trzecie: niestety, słyszałbym o nich, nawet gdyby nie były komercyjne; po czwarte: wiem co oznacza słowo "komercja"; po piąte: ja polecam zajrzeć do słownika ortograficznego, rozdział "znaki przestankowe".
Masz 19 lat powiadasz. Od kiedy słuchasz Linkin Park? Słuchasz może coś poza nimi?

słucham Blinka 182 to jest mój ukochany zespół My Chamical Romance Scorpionsów Qeenów Papa Roach System of a Down. A Linkin Parka słucham od jakis 6 lat cos koło tego

użytkownik usunięty
pawelec182

To się nie dziwię, że lubisz LP.

to podaj swoje zespoły których ty słuchasz?

użytkownik usunięty
pawelec182

Ile mam ich podać i z jakiego gatunku? Czy tylko jakieś ulubione bez szufladkowania?

Punk rock a potem jakbys mogł to podaj z inego gatunku bo mnie tym zainteresowałes

użytkownik usunięty
pawelec182

Punk rock? Hm, nic nie pisałem, że słucham punk rocka. Obacz sobie coś w stylu Joy Division, Talking Heads, Public Image Ltd., The Fall czy The Birthday Party z post-punku, a z rzeczy hardcore'owych Black Flag, Dead Kennedys, NoMeansNo, Minutemen, Husker Du. Przyjemne zespoły, powinny się spodobać.

Joy Division to akurat kilka kawałku znam ale to przez to ze zobaczyłem film Control i mi sie ten zespoł spodobałi te zespoły z post-punka tez kojaze ale za nimi nie przepadam nie no chociaz Public Image jest dobre ale reszta to takie sobie zespoły jakos mnie nie przekonują a z rzeczy hardcorowych twoich to tylko Blck Flag i Dead Kennedys znam no mogą nawet byc ale reszta to pierszy raz o takich zespołach słysze az se obczaje jakie mają nuty

Ja obrażam? Właśnie to tacy jak Ty wchodzą na forum danego wykonawcy którego nie lubią tylko po to aby go, jak i jego fanów zmieszać z błotem. Kompletnie nie pojmuję po co.

użytkownik usunięty
lostek815

Tak, Ty obrażasz. Ja chciałem podyskutować, jak widać z fanami radiowego rocka nie da się rozmawiać, co jest smutne. Szkoda, że na FW nie ma forów moich ulubionych wykonawców, wtedy bym sobie tam wszedł. :(

Ulisseska

Nie wiem jak ty ale Linkin Park są LEGENDARNĄ kapelą i ja ich UBUSTWIAM a ze uznałaś że niby wpadłaść w przepasć to twoja strata

Optimi_Prime

Problemik z czytaniem ze zrozumieniem? Przepaść jest między prawdziwą muzyką a LP papką, Ulisseska w ową przepaść nie wpadła:P Napisz, że LP jest lepsze od Guns n roses to zaśmieję ci się w twarz.