Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Nie widzę większych wartości artystyczno-muzycznych w Linkin Park. Jeśli chodzi o to, że każdy ma inne upodobania, to sądzę, że kryteria jakimi kierują się fani pl są powierzchowne. Fani muzyki tworzonej przez tą grupę kierują się zasadą "gdy coś jest cool, to jest dobre". Co gorsza w wielu przypadkach zasada kryteriów muzycznych brzmi "to jest cool, bo wszyscy tego słuchają". Jeśli chodzi o drugą zasadę, to może wydac się na pierwszy rzut oka nieprawdziwa, tak absurdalna, że ciężko uwierzyć, że tak jest. Jednak zagłębiając się bardziej w tym temacie mogę potwierdzić moją tezę. Rzućmy okiem na przykład na reklamy emitowane w telewizji. Te kierowane do młodziezy nie wyjaśniaja prawie nigdy działania danego produktu. Głosza tylko swe hasła w stylu "i masz image". Mało kto wie jak wielki jest wpływ reklam na podświadomość. Młody człowiek jest na to najbardzien podatny. Załóżmy, że kilku młodych ludzi kupi jakiś produkt, na przykład spodnie nowej marki i przyjdzie w tym do tej samej szkoły. Pozostali uczniowie widzą paradujących na przerwie w nowych ciuchach kolegów. Mimo, że reklama ich nie skłoniła do kupna, to jednak koledzy utwierdzają ich w przekonaniu, że ciuch jest trendy. Bo przecież trendy i cool jest to, co sie "teraz" nosi! Tak napędza się automat handlu uruchomiony przez reklamę. Analogicznie jest w przypadku płyt Linkin Park. Oto takemnica tego zespołu, chodź oczywiście nie tylko tego. Pozostaje zadać sobie pytanie: dlaczego średnia wieku wieku fanów Linkin Park jest tak niska? Niska jest również średnia wieku ludzi, słuchających dźwięków typu techno i pochodnych. Krytycy muzyczni w znacznej większości nie uznają muzyki typowo elektronicznej za muzykę, jednak nie przeszkadza to młodym w masowym kulcie tych brzmień. Chcę przez to powiedziec, że nie każdy jest na tyle świadomy muzycznie, by wybierać to, co troche bardziej ambitne. Nie każdy ma na tyle ukształtowany artystychnie charakter. Do wrażliwośco muzycznej trzeba przecież dojrzeć.

Voldo

Dla mnie ten zespół jest czymś więcej. Ja go słucham wyłącznie dlatego że się zagłepiam w ich teksty które mają jakiś przekaz dla ludzi. Dla innych ich muzyka pozwala im żyć. Jest taka grupa ludzi która słucha LP dlatego że jest "cool". Ale nie wszyscy zapamiętaj sobie to... pozdro

Health___

Dla mnie Linkin Park jest takim ważnym zespołem właśnie z powodu granej przez nich muzyki, jest dobra, chwytliwa, potrafią robić i wolne i szybkie piosenki, mają teksty z przesłaniem... Czego więcej chcieć ???... LP ma wartość i to wielką...

Voldo

nie,żebym się wtrącała,bo przecież jestem tylko "głupią 16-latką która nie ma ukształtowanego artystycznie charakteru ani nie dojrzała do wrażliwości muzycznej",ale wydaje mi się,że to twoja idea jest 'powierzchowna'.
Nie wszyscy fani Linkin Park słuchają tego zespołu,bo jest cool (teraz raczej większość ludzi uważa,że LP to chłam i nuda),tylko zgłębiają ich teksty,wsłuchują się w muzykę i starają się zrozumieć,co jej twórcy mieli do przekazania.
Nie każdy chce zachowywać się jak idiota tylko po to,żeby być cool,lub być tak określanym przez jakichś idiotów.
Podałeś po prostu stereotypy.
Linkin Park jest jednym z niewielu zespołów,którym udaje się doskonale łączyć dosyć "ciężki" rock z rapem (no nie ukrywajmy,kiedy Chester się drze a Mike do tego rapuje to naprawdę jest połączenie doskonałe,które niewielu się udaje),a ich fani są najlepszymi na świecie! (nie,żebym dyskryminowała kogoś,poprostu przytoczyłam cytat).Potraktowałeś LP jak jakieś Tokio Hotel czy Blog 27,a ja nie lubie być niemiła,ale bardzo się tutaj pomyliłeś,bo dokładnie takie same argumenty można by było przytoczyć twojej ulubionej kapeli,jeżeli i jakakolwiek ona jest.

I to by było tyle,co mam do powiedzenia na ten temat.

Panna_Vader

Sam pewnie słuchasz 50 centa albo Tokio Hotel...Nawet sie ne wypowiadaj jeśli jako swoich ulubionych aktorów uważasz Michela jordana ...wex sie zatkaj penwie maszz z 13 lat i gowno wiesz o zyciu!

Ula1100

hehe. a Ty ula to pewnie masz z 15 lat co? lp strasznie zeszlo na psy...Hybryd theory bylo geniealne, reanimation calkiem niezle ale reszta to juz nie to..nie wspominajac o tym gownie co zrobili z JZ..

danio344

LP nie zszedł na psy, nadal robią znakomitą muzyke, może i Hybrid Theory i Meteora są lepsze od nowej płyty, ale nadal jest to wspałnial muzyka, a co do plyty z Jay-Z jest poprostu znakomita, wiek sluchaczy LP wcale nie jest niski, techno może tak, bo techno to wielki chłam, ale LP to kapela kultowa, ktora podoba się zarówno młodym jak i dorosłym, są poprostu świetni

shady_88

Taaaa, ich ostatnia płyta to potwierdza , chyba im sie kasa skoncyzła i weszli do studia. Muzycznie to oni graja jak początkujący . Dobrzy to sa w tej grupie spece od markketingu ...

MoRRs_Z_LaSu

tak,bo ty akurat masz pojęcie jak określać zespół o stopniu zaawansowanym.

nie wiem,NIE MAM POJĘCIA,co wam ludzie przeszkadza to,że oni mają pieniądze.Jesteście zazdrośni czy co?
KAŻDY wymaga wynagrodzenia za swoją pracę.Ty nie?
Zlitujcie się...

Panna_Vader

akurat mam pojęcie , od Linkin Park ,Limp Bizkit, zaczynałem słuchac czegos ostrzejszego , wtedy podobała mi sie ich muzyka , ale byłem zołtodziub i nie wiedziałem czy sa dobrymi muzykami.
Po 5 latach juz wiem co nieco ,muzykami sa przeciętnymi , a to ze maja pieniądze wcale mi nie przeszkadza , przeszkadza mi to ze chcą ich miec wiecej , tworząc beznadziejna płyte , jako ich dawny miłosnik uwazam to za załosne.
Linkin Park to dobry biznes , muzyka u nich zeszła na dalszy plan.
Mieli potencjał , nadal maja ale go marnują .
Pozdrowienia dla fanów i byłych fanów...

MoRRs_Z_LaSu

popieram, lp stało się z biegiem czasu coraz większą komerchą, a moje słowa może potwierdzać przesłuchanie ich ostaniej płyty, z gayem_z byął fatalna a ta to zwykła masakra:/ lepiej dla nich jakby dali sobie spokój z graniem niz tworzyc taką komerche dla ograniczonych muzycznie:/

chesterka89

(tak,teraz wyjde pewnie tak,jak te wszystkie fanki Hokio Tokel broniące Billa jak tylko mogą)
Uważam,że Minutes to Midnight nie jest płytą złą,ale po prostu inną.Można twierdzić,że chłopcy z LP przechodzą kryzys,można twierdzić,że to komercha.Ja twierdzę,że chcieli spróbować czegoś innego.Nie chcieli tworzyć "Hybrid Theory 3".
"Minuty.."pokazują Linkin Park od innej strony.Mike wyżył się na płycie lirycznie a Chester zaczął podśpiewywać miłosne balladki.Joe powstrzymał od swojego mixowania i scratchowania a Brad rozpoczął grać solówki gitarowe.Tak jak powiedziałam wcześniej-MTM nie jest złe (wręcz przeciwnie).Jest odmienne.Przez 4 lata oczekiwaliśmy wielkiego powrotu w stylu Meteory,ale zespół nie chciał dla nas tak grać i w ich nowy styl trzeba się "wgryźć".Na tyle,na ile tylko można.

Bleed it Out jest piosenką dosyć przypominającą nam czasy Hybrid Theory i Meteory,dlatego wielu twierdzi,że jest to najlepsza piosenka z tej płyty,z czym właściwie mogłabym się zgodzić.
Amen.
(i jestem wprost pewna,że Linkin Park nigdy nie był i nie jest zespołem komercyjnym.)

Panna_Vader

Nigdy nie był i nie jest zespołem komercyjnym ?
To jak wytłumaczysz te ich wydawnictwa typu "reanimation" , albo "Live In Texas" albo ten album z Jayem-Z ?
Dla mnie to od razu było wydane po to zeby wydoic kase od fanów.
Album live , myslałem ze skoro to jest wystep za zywo to troche będą odbiegali od wersji albumowych a oni zagrali nuta w nute tak samo ...
Reanimation - Po pierwszej płycie wydawac zbriór mixów , raczej wskazane by było podsumowanie całej kariery takim czymś.
A wydanie płyty z jednym z bardziej popularnych raperów( można powiedzieć ze lepszy z nigo biznesmen jak raper) wniosło cos nowego do ich muzyki ? dla mnie tylko utwory z tej płyty były zamiana rapującego , i tekstu, w miejsce rapowania Mike , rapoła Jay-Z i tyle.

MoRRs_Z_LaSu

będę się trzymać oficjalnych źródeł :
"Wiosną 2002 Linkin Park wciąż nie miał nawet zarysu drugiego materiału.By załatać dziurę na rynku,Mike Shinoda postanowił przygotować album z remiksami znanych już utworów.Początkowo nie wszyscy w zespole byli tym pomysłem zachwyceni...'Kiedy puściłem kilka remiksów chłopakom,niespecjalnie im się to podobało.Ale któregoś razu Chester powiedział : "Jest OK".Prezentowałem im wszystko,co powstało,po to by wiedzieli,o co mi chodzi. [...] Phoenix:Muszę podkreślić,że to projekt między albumami,a nie zastępujący drugi.Chcieliśmy poszerzyć hiphopowy i elektroniczny aspekt muzyki,a równocześnie pracowąć z artystami,których od wielu lat kochamy i podziwiamy.Gdybyśmy nie zrobili tych remiksów,druga płyta i tak nie ukazałaby się wcześniej.[...]Piękno Reanimation polega na tym,że mogliśmy się oddać pracy nad nowym materiałem,podczas gdy inni zajęli się remiksami".
"Linkin Park.Wszystko jest Hybrydą"-Brad Whitaker.

Współpraca z Jayem-Z była dla LP również wyzwaniem,ponieważ nie było łatwo połączyć piosenek Jaya i Linkin Park tak,żeby teksty miały przy tym jakiś sens.

Więc jeżeli poszerzanie horyzontów muzycznych to komercja,to ja dziękuję.

Panna_Vader

Poszerzanie horyzontów muzycznych ? hahahah
A co oni grali jak nie połaczenie metalu z hip hopem i skreczami ?
Nie poszli w stonę lżejszego grania , ani cięzszego , grali to samo tylko z innymi muzykami :| Poszerzeniem muzycznych horyzontów jest najnowsza płyta , wprowadzili solówki ,szkoda ze im to marnie wyszło :|
Pozatym , co maja mówic , przyznawac sie ze doja kase ?
Pozatym jakich ty sie trzymasz źródeł ? masz tylko jedno , to co powiedzieli .

MoRRs_Z_LaSu

pierwsze to książka "Wszystko jest Hybrydą",a drugie z artykułów,które gdzieś czytałam (a na pewno nie była to gazeta pokroju bravo,tylko jakaś fansite),ale niestety nie potrafię ich dokładnie zacytować.

Taa,te całe myślenie wygląda mniej więcej tak jak "Mike założył Fort Minor,bo znudziła mu się współpraca z Linkin Park".Litości.

Panna_Vader

O czym ty piszesz ? co ma te "całe myślenie" do tego że "Mike założył Fort Minor,bo znudziła mu się współpraca z Linkin Park" ??

MoRRs_Z_LaSu

Piszę o tym,że uważanie Linkin Park za zespół komercyjny podając za przykład Reanimation i Collision Course to bezpodstawne i bezsensowne myślenie typu "Mike założył Linkin Park,bo znudziła mu się współpraca z Linkin Park" (tak pisały pewne gazety przed premierą płyty The Rising Tied).Dla mnie Linkin Park nie jest zespołem komercyjnym i na pewno nie jest bez wartości,a argumenty,które przytoczyłam powyżej uzasadniają mój punkt widzenia.Koniec.

Panna_Vader

No własnie , uzasadniaja tylko twój punkt widzenia , a nie to że nie są zespołem niekomercyjnym .
Ja nie uważam ,że komercja to zła rzecz , ale Linkin Park nie wyszła na dobre, stracili cały potencjał , nagrywaja jakies kiepściuchne materiały , mogli wyjśc jak KORN ( im akurat komercja wyszła na dobre, może poza SYOTOS) czyli iść w parze z komercją i tworzyc naprawdę dobre i genialne albumy (Issues , Follow The Leader), ale oni całkiem stracili to cos co mieli w swojej muzyce. Już na "meteorze" sie zaczeło , ale płyta się obroniła , potem wydali to benadziejne "Liove In Texas" i dalej juz pisałem ...

MoRRs_Z_LaSu

kto tu jest początkujacy!!!?? LP nagrywali ta plyte 2 lata!!! jak bys niewiedzial mieli ponad 150 piosenek a MTM jest poprostu "udochowiona" widocznie nie dojrzałes jeszcze do nij i ich muzuki!! nie mam pytań jesli o nich niewiesz zbyt wiele to nie kometuj bo jak wielu fanow LP to czyta to im sie niedobrze robi....

becialp

A co mnie obchodzą inni fani , mam prawo do swojej opini, pozatym co z tego ze mieli 150 piosenek ? liczy sie ilosc nie jakość ? Ponadto wielu(tak ok 95 %) fanów LP nie potrafi być obiektywnym. Co wyjdzie to zajebiste i tak ma być bo oni mają racje. Troche chore podejśćie.
Dwa lata nagrywania , to ja nie wiem co oni tam w studiu robili.
Skąd również mozesz wiedzieć ze nie dojrzałem, że mi sie nie podoba ich płyta to musze być nie dojrzały ? A popatrz ich pierwsza płyta mi sie podobała , wtedy byłem dojrzały ? To może jak nie jestem niedojrzały a może zgniłem.
p.s. Fan nie znaczy znawca.

Voldo

Jestem fanem tego zespolu i lubie sluchac ich piosenki. Czy wie ktos kiedy bedzie ich koncert kolejny w Polsce

Voldo

UWAGA !!!

on slucha Dżemu :P

hehe

nureQ

no i ?

MoRRs_Z_LaSu

Powiem ci coś ! Przyglądnąłem sie twoim postom i oficjalnie stwierdzam żeś pozer i nie powinieneś wypowiadać się na ten temat. Na pewno jest dużo uzytkowników którzy to potwierdzą.

sdhjsdhj

Pozer, to podaj mi definicje słowa pozer. i jak juz w innym poście sie wypowiadałem , mam prawo , i bede sie wypowiadał a ty nic nie mozesz zrobic zebym sie nie wypowiadał. nie umiesz sie pogodzic z tym ze ta kapela sie stacza ?

MoRRs_Z_LaSu

mhm...taaa...coś mówiłeś? zal.... znajdz sobie jakiś inny temat co? i nie zatruwaj życia innym

sdhjsdhj

haha, tak napewno . bo co mi zrobisz ? a żal mi ludzi co piszą "żal" bo to jest żałosne , just like you.

MoRRs_Z_LaSu

szkoda gadać szkoda gadać szkoda gadać szkoda gadać

sdhjsdhj

i tak nie gadasz tylko piszesz ... szkoda słow. Ale nie mi :]

MoRRs_Z_LaSu

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasnee :D:D

sdhjsdhj

widzisz , żal mi cię, zadnych argumentów nie potrafisz podać . Mimo tego zyczę ci szczescia w ukończeniu gimnazjum z mniejszym poslizgiem jak rocznym .

Voldo

A wiesz co ja Ci powiem. Mam to wszystko co napisałeś głęboko w d...ie.
Jak Ci sie nie podoba to nie słuchaj i już. Takich filozofów jak ty może być tylu ilu jest ludzi na świecie. Dla mnie to jestes kolejnym zakompleksialym fanem jakiejs niszowej myzyki co to zle sie czuje ze to czego tak nie lubi sluchac ma tak wielu fanow - a przecież powinni sluchac tego co ja(!) Moze i nie jestem od Ciebie starszy a moze i tak. Mam 21 lat i juz studiuje, i wiesz co ci powiem. Z wiekiem czlowiek pokornieje, a tylko dziecko może byc tak pewne siebie ze ma uniwersalną racje i moze zmieniac swiat. Idz sluchac swojej niszowej kapeli i badz dumny ze slucha jej tylko 1000 ludzi na calym swiecie (wybrańców, z niezwykłym poczuciem smaku). To przeciez taki exclusive, nie?

slawek1207

Widzisz , akurat kapel których ja słucham , słucha wiecej ludzi jak linkin park, więc prosze cię, kto tu jest zakopmleksiony , nie potrafisz podać zadnych argumentów. Co do twojego wieku , 21 lat masz , a zachowujesz sie i tym postem to udowodniłes , jak pryszczata fanka w wieku 14 lat. Linkin Park nigdy nie osiągnie poziomu KORN, fanów ma zapewne 2 razy mniej. Muzycznie, chodzi o umiejętności też zapewne znacznie sie juz nie poprawi.
"jakiejs niszowej myzyki co to zle sie czuje ze to czego tak nie lubi sluchac ma tak wielu fanow - a przecież powinni sluchac tego co ja(!)"
To własnie ty tym zdaniem jesteś zły że ja nie gloryfikuje (trudne słowo, no ale ty juz studjujesz) Linkin Park. Nie chce też zmieniać swiata, myślisz ze naprawde wierze ze postem na filmwebie moge zmienić świat ? apropo niszowych kapel. Wielka chwała im za to ze robią muzykę nie dla pieniędzy tylko dla siebie i tej garstki fanów.Ludzie którzy nimi gardzą nie umieją docenić muzyki tylko słuchają tego czego słuchają miliony.To jest powód do dumy ? Słuchasz kapeli której słuchają miliony i pewnie wiecej jak 20 płyt innych wykonawców nie słuchałes i uwazasz te płyty za arcydzieła. Załosne !

MoRRs_Z_LaSu

o gosh dajcie se wszyscy siana.
każdy postrzega muzyke inaczej.
ja lubie i Linkin Park i Korn i nikomu nie wyrzucam, że coś czego ja nie słucham jest gorsze.
tyle.

Watson

A czy ja mu wrzucam ze to czego on słucha jest gorsze ?
On jest taki prymitywny.

MoRRs_Z_LaSu

On tego chyba nie napisał do Ciebie, tylko do tego co założył ten temat. (tak mi się przynajmniej wydaje po ułożeniu tych wypowiedzi)
Ja słucham przeróżnych zespołów i wszystkie uważam za wspaniałe. Linkini mi są najbliżsi, bo dzięki nim weszłam do świata rocka, nu-metalu... A do tego Chester lubi się wygłupiać i jest się z kogo pośmiać ;D
Pozdrawiam i szacunek dla fanów, nie tylko Lp.. :)

Natalis_M

Co oni robili przez te dwa lata.. no cóż.. Chester zapewne znów zaspokajał obie swoje ręce... Mike pisał do swojej Any esy a reszta słuchałam w kółko tych 150 piosenek...
Uwielbiam LP nie tylko dla ich muzyki. Są zabawni.Są kreatywni. Nie boją się właśnie takich komentarzy jak tutaj i tworzą to na co mają ochotę. Oczywiście, że chodzi o kasę... Bo komu o nią nie chodzi? Ale czy gdyby chodziło TYLKO o nią to nie zrobiliby drugiej Meteory? Przysporzyła im tyle sławy itd..itd...To byłoby bezpieczniejsze.
Chcieli sprobować czegoś nowego.
I dzięki im za to.
Poznaliśmy ich nowe oblicze hehe...
Co do Jaya-Z...
Uważam, że niektóre remiksy które razem zrobili są genialne... Nie umniejszając oczywiście pierwotnym piosenkom.
Jasne... każdy ma swoje zdanie, ale dlaczego chcecie aż tak udowodnić, że LP to kicz? Komercha etc...?
Aż tak wam zależy na tym, żeby ich obrażać?
Racja pierwsze płyty były świetne, ale czy wszystkie powinny być w tym samym stylu? To albo to. Ale trzymaj się jednego brzmienia bo cię objadą na filmwebie...
Dajcie spokój i pozwólcie nam cieszyć się ich muzyką bez użerania się z takimi jak wy. Nie każdemu muszą oni się przecież podobać...

MissZamanda

No własnie , nie każdemu sie musza podobać.
Pozatym , nikt tu nie udowadnia że LP to kapela komercyjna bo to fakt.
Pozatym nie chodzi tu o jakięs pieniądze , tylko o kolejne dziesiątki milionów.
pozatym wiekszość fanów uważa Linkin Park za jakiegos Boga nu-metalu, nie wiem , jadynego godnego przedstawiciela , wręcz prekursora tego typu muzyki, a to też nieprawda.
Wiem że ostatnia ich płyta jest najmniej nu-metalowa, właściwie wcale go tam nie ma wiec nie piszcie juz postów typu"Ostatnia płyta to nie nu-metal"
Co do płyty z Jayem Z ...
Jeżeli wydaje sie płytę z ledwie 6 utworami za 90 zł ... to prosze was, czy to nie jest dla kasy ?
"ta piosenka jest nagrana dla pieniędzy" tylko i wyłącznie

MoRRs_Z_LaSu

ja ogółem nie twierdzę,że Linkin Park jest nu-metalem.
raczej crossover,rapcore...sami muzycy nie umieją tego nazwać.

Voldo

nie,żeby się znowu kłócić,ale założyciel tego postu,pan "voldo",niezbyt precyzyjnie (bez przesady,nie chodzi tu o liczby) określił średnią wieku słuchaczy Linkin Park.Otóż,pan Piotr Kaczkowski,prezenter Programu Trzeciego Polskiego Radia,ma 61 lat,również w swoich audycjach (MiniMax)puszcza Linkin Park (przykładowo: dzień przed premierą "Minutes to Midnight | dzień po koncercie Linkin Park i Pearl Jam w Chorzowie),a w jego programach nie pojawiają się szmiry,ale "cięższa" muzyka.

i wszystko na ten temat,Amen.
-K

Panna_Vader

w sumie to po co robic jakas granice wiekowa? lp sluchaja ci ktorym podoba sie ta muzyka, a nie ci, ktorzy maja odpowiedni wiek...

MissZamanda

tak,ale to był jedynie przykład,że Linkin Park nie słuchają tylko "dzieci niewykształcone muzycznie",ale także inne,starsze i doświadczone osoby.

Panna_Vader

no właśnie...
ostatnio coraz bardziej zaczynam doceniac LP.
Nie wiem od czego to zalezy, ale doceniam ich prace wlozona w nowe kawalki, robione z takim samym zacieciem jak te pierwsze.
te ktore mialy byc ich wizytowka na zawsze.
uwielbiam ich.
nie ma drugiego takiego zespolu z tak idealnym skladem...
i znam wiele osob, ktore sie ze mna zgadzaja...

MissZamanda

Heh. Idealny skład ? co przez to rozumiesz ?

MoRRs_Z_LaSu

Chester Bennington... Mike Shinoda... Brad Delson... Joe Hahn... David Farrell... Rob Bourdon... Uwielbiam każdego z nich :) każdy ma w sobie "to coś" ale Chester ma tego najwięcej xP

MissZamanda

Myślałem że chodzi ci o ich umiejetności :D

MissZamanda

to stwierdzenie coś mi przypomniało XDDD
"Jesteśmy taaaakim chłopięcym zespolikiem, nieprawdaż?" - Chester
"Myślę, że to przez mój widocznie dobry wygląd." - Chester
"Myślę, że to przez twój widocznie zły wygląd." - Mike
"Totalnie się nie zgadzam. Myślę, że jestem najważniejszą osobą... kiedykolwiek." - Chester
"Myślę, że Chester jest pełen siebie i myślę, że jest naprawdę niezły!" - Mike
"Tja czasem wieczorem ty też jesteś mnie pełen." - Chester

NIEPRAWDA,bo to Mike rządzi XDDD

Panna_Vader

Oni wszyscy rządzą xD
Czytam te Wasze wypociny próbujące zgnoić LP i śmiać mi sie chce...to oczywiste że LP to kapela komercyjna!! Akurat to jest jasne jak słońce! ale to nie znaczy,że nie tworzą świetnej muzyki. Akurat mam to głęboko w dupie kiedy "dla kasy" a kiedy nie,ważne że ich muzyka jest świetna i nie ma takiego drugiego zespołu,a to sie liczy! ale ta cała kłótnia jest beznadziejna bo żadna ze stron nie zmieni zdania! ale powiem szczerze że bardziej wkurzają mnie zwariowane fanki (fani?) LP próbujący ich bronić za wszelką cene...choćby ta ich komercja. NIe wiem o co sie tu kłócić,są komercyjni i tyle:wiele rzeczy robią dla kasy,lansują sie na galach MTV czy innych Bravo Party...ale co z tego?! niech se robią co chcą!! a my-fani,mamy to akceptować! a nie wypisywać głupoty,że LP to nie komercha...własnie to jest komercha i to jeszcze jaka!ale ja i tak ich kocham za ich muzyke i nic tego nie zmieni (przynajmniej teraz...) prawdziwy fan to fan akceptujący wady swojego idola,a nie fan udający,że nie widzi wad i do tego próbujący wmówić innym,ze tych wad nie ma...
pozdrawiam fanów i antyfanów:)
PS.nie zabijcie mnie:P

Aleera_2

nie zabijemy,bo w tym co mówisz,jest wiele prawdy ;D
właściwie to nie chodziło mi o udowodnienie tego,że LP to nie komercja,ale raczej obalenie tezy w temacie-no ale tak,o gustach się nie dyskutuje xD
ja na przykład nie pochwalam wszystkich "czynów" Linkin Park,nie uważam,że każda piosenka czy każdy teledysk jest świetny (Bleed it Out im do teraz nie mogę wybaczyć),ale próbuje to właśnie akceptować,bo taki jest prawdziwy fan,joł hoł! XDDDDD (ale znowu głupoty pisze tu,cholera xDD)

Panna_Vader

Tak to czytam i zauważyłam że w końcu ktoś napisał coś z głową(mam na mysli Aleere czy Lady Vader). Oczywiste jest że fan broni swojej ulubionej kapeli ale trzeba też czasem spojrzeć prawdzie w oczy..sa komercyjni, wydaja remixy, mush-upy(czy jak to sie tam zwie;p), a to dla kasy. Istnieją tacy "fani" w wielkim cudzysłowiu zaślepieni tak ze nawet do głowy im nie przyjdzie ze mozna coś skrytykować.("leje wode" ale cóż:D) Ja LP uwielbiam , kocham ich muzyke, żyć bez niej nie mogę, ale widze tez, ze nie są w kazdym calu doskonali(dobry przyklad teledysku do BIO xD) A tak na marginesie też nie lubie osób które jak za czymś nie przepadają to na pokaz jadą po tych którym sie to podoba, bez pierdół i brawury!(moze troche nie "składnie" ale musiałam to napisać xD)