On był strasznie ładny jak grał w Romeo i Julii. Teraz to nie za ładny, no ale cóż, wyglądu się
nie wybiera. :c Dobrze nawet zagrał w Incepcji. Pochwała i tyle ;)
niestety mylisz się i to w dużym stopniu. Leo za czasów Romeo i Julia, Człowieka w żelaznej masce czy okolic Szybcy i martwi to słabiutki i przeciętnie wyglądający dzieciak. Wtedy wszyscy wróżyli mu upadek kariery tak jak teraz tym dzisiejszym amantom kina. Ku zaskoczeniu wszystkich w roku 2001/2002 zaszła u Di caprio powolna i gwałtowna przemiana co widac już w Niebiańskiej plaży/ Od tej pory przestał grać w kiepskich filmach i zaczął lepiej wybierać scenariusze oraz reżyserów. Doszlifował swój talent dzięki temu zagrął tak genialnie w AVIATORZE, dobrze w Gangach New York, ZŁAP MNIE JEŚLI POTRAFISZ a potem to już cała seria świetnych i brawurowych filmów z których każdy inny, zerwał już na zawsze z wizerunkiem tego starego di caprio -wizerunku nastolatek. Teraz jest naprawdę solidnym aktorem, a i wygląda odpowiednio do roli o czym świadczą takie dziełą oraz 3 nominacje do oscara: INFILTRACJA, KRWAWY DIAMENT, W SIECI KŁAMSTW, WYSPA TAJEMNIC, INCEPCJA, DROGA DO SZCZĘŚCIA , EDGAR HOOVER, no i zapowiada sie wielka rola w WIELKIM GATSBYM i KRONIKACH ROOSEVELTA. , a z młodości przypominam sobie też dwa dobre filmy : CHŁOPIĘCY ŚWIAT z dicaprio i deniro oraz Co gryzie.... pozdrawiam i myślę że się przekonasz do nowego wierunku Leo który nie przypomina już na ekranie chłopaczka od uśmiechania się tylko jest specem od ról psychologicznych;}
Ogólnie racja, aczkolwiek dwie najbliższe role to Django i Wielki Gatsby (i większe szanse ,do pokazania swoich nieprzeciętnych umiejętności ma moim zdaniem w tym pierwszym filmie, bo gra tam czarny charakter). Kroniki Roosvelta to tylko niepotwierdzona plotka ,która już nawet nie jest uwzględniana na IMDB. Zobacz sobie Przetrwać w Nowym Yorku aka Pamiętnik koszykarza (Basketball Diaries) ;)
no zaskoczyłeś mnie tym filmem ,,django". Taka obsada!!! nie mogę się doczekać'} wystarczył mi WALTZ, DI CAPRIO I JAMIE FOX żeby już zacierać ręce w oczekiwaniu. ,,Bezwzględny plantator-di caprio"-to się zapowiada niezwykle ciekawie....
Zgadza się. Zapowiada się rewelacyjnie. Tu można śledzić na bieżąco http://www.djangounchained.org/
P.S Zapro przyjmę jutro ,bo coś mi błąd wyskakuję ;/
hmm wygląd zmienia się z wiekiem, kunszt aktorski to kwestia doświadczenia, a role? Wraz z wizerunkiem zmieniają się role. Ja z wczesnego okresu młodości pamiętam, np. Całkowite zaćmienie, Przetrwać w Nowym Jorku, czy choćby nawet Titanic. Grał tam artystów (W tym pierwszym dosłownie) Teraz gra głownie jak zwróciłeś uwagę psychologiczne postacie. Uważam, że zarówno wczesna ścieżka kariery jak i ta późniejsza są bardzo korzystne dla DiCaprio.
moim zdaniem te najnowsze role są na najwyższym poziomie, a te starsze nie do końca, ale to tylko moje zdanie;} pozdrawiam