Lady Gaga

Stefani Joanne Angelina Germanotta

8,3
28 297 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Lady Gaga

Dlaczego nie otrzymała nominacji do Oscara lub Złotego Globu za rolę La Chameleon w filmie
"Maczeta Zabija" jako najlepszej aktorki drugoplanowej tylko do Złotej Maliny dla najgorszej aktorki
drugoplanowej, wie ktoś ? Z góry dziękuję :)

gwiazda_hollywood12345

Bo to nagrody uzależnione od sympatii nominujących do danej osoby.

nikike

Ci amerykańscy krytycy filmowi (na czele z Johnem Wilsonem) którzy nominują do Złotych Malin i przyznawają te antynagrody filmowe zawsze źle oceniają grę aktorską piosenkarek, tak było między innymi w przypadku Madonny, Britney Spears, Mariah Carey, Whitney Houston, Rihanny, Beyonce, Jennifer Lopez, Miley Cyrus i Seleny Gomez

gwiazda_hollywood12345

Z tych co wymieniłeś to wydaje mi się, że tylko Madonna, Whitney Houston i ew. Beyonce potrafią coś zagrać...

nikike

Tak, tylko że Madonna tylko raz otrzymała Złoty Glob za rolę Evy Peron w filmie "Evita" a tak to same Złote Maliny za role w filmach:"Cztery Pokoje" "Niespodzianka z Szanghaju" "Układ prawie idealny" "Śmierć nadzejdzie jutro" "Rejs w nieznane" itp. Whitney Houston tylko raz otrzymała nominację do Złotej Maliny podobnie jak Beyonce

gwiazda_hollywood12345

No ale rzecz w tym, że cała reszta to nie jest potwierdzenie Twojej tezy, bo pozostałe wymienione po prostu słabo grają.

nikike

Ciekawe czy za rolę w filmie "San City 2:Damulka warta grzechu" Lady Gaga otrzyma kolejną nominację do złotej maliny (oby nie)

gwiazda_hollywood12345

Przecież po tym roku Maliny się okazuje że w ogóle u Gagi nie patrzą na aktorstwo, więc jakie to ma znaczenie tak właściwie? Jeżeli rola będzie równie dobrze napisana co w Maczecie, to pewnie zagra równie genialnie.

nikike

Ta Paris Hilton to powinna dać sobie spokój z aktorstwem.

gwiazda_hollywood12345

1. Co ma piernik do wiatraka?
2. Przecież Paris się aktorstwem nie trudzi z tego co mi wiadomo?

nikike

1.Bo Gaga i Paris to podobno przyjaciółki 2.Trudzi się (spójrz na jej filmografię) i ma 5 Złotych Malin

gwiazda_hollywood12345

1. Pierwsze słyszę, ale i tak co to ma wspólnego?
2. No nie za bardzo

nikike

Masz rację że to nie ma nic wspólnego oprócz Złotych Malin :)

gwiazda_hollywood12345

No Gaga akurat żadnych Malin nie ma na koncie.

nikike

Ale Rihanna za to ma za rolę w filmie Battleship:Bitwa o Ziemię i zastanawia mnie tylko jedno czy odebrała tą Złotą Malinę...

gwiazda_hollywood12345

No właśnie - największą sztuką jest odebrać nie Oscara, Globa czy BAFTĘ, ale właśnie Malinę - http://www.youtube.com/watch?v=U-7s_yeQuDg - to najlepszy przykład

nikike

A wiesz dlaczego Halle Berry odebrała tą Złotą Malinę ? Dlaczego niezrobiła tak jak te inne aktorki które nie odebrały Złotej Maliny ?

gwiazda_hollywood12345

Bo jest ładna, miła i uczynna.

nikike

Tak na temat akademii piszą osoby z bólem dupy. Smutno Ci że ta okropna i tandetna Lady Gaga nie dostała oscara? Niech zacznie grać w lepszych filmach. Widze ją w jakimś oscarowym dramacie a nie takim szicie jak Maczeta... : *

gwiazda_hollywood12345

W sumie sam ten film jest dno a ona jest tam tylko 3 min 10sek więc nwm za co miałaby dostać tego złotego globa :')

Yunikon

Chyba ty.

nikike

Kto według Ciebie jest najlepszą aktorką, a kto najlepszym aktorem ? (amerykańskim)

gwiazda_hollywood12345

A bo co? Nie wiem kto jest najlepszym, mogę Ci powiedzieć kto jest moim ulubionym.

nikike

Wiesz jak można zdobyć autograf tego Pana - http://www.filmweb.pl/person/Richard.Gere i tej Pani - http://www.filmweb.pl/person/Julia.Roberts

gwiazda_hollywood12345

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Wysyłanie listów do celebrytów po to, żeby dostać kserokopię autografu było modne parę lat temu. Najlepszy i jedyny sposób to przeprowadzenie się do Californii.

nikike

Czyli żeby zdobyć autografy Julii i Richarda muszę się przeprowadzić do HOLLYWOOD ?

gwiazda_hollywood12345

No po prostu do LA wystarczy, najefektywniej chyba będzie.

nikike

A Ty ich znasz ?

nikike

Co lol ?

nikike

LOL

nikike

Wiesz że Lady Gaga ćwiczy Jogę !?

nikike

Ja tylko chcę wiedzieć co o tym sądzisz.

gwiazda_hollywood12345

A co mam niby o tym sądzić? Jak ćwiczy to ćwiczy...

nikike

Ona jest Buddystką czy Hinduistką ?

nikike

Gimbus lvl 99. "Chyba Ty" Haha, a to dobre. : *

dziurawa_krystynka

twoja stara

nikike

Przyda Ci się umiejętne zdiagnozowanie twojej choroby. : *
Schizofrenia może rozpocząć się nagle, a jej obraz nie pozostawia wątpliwości, że mamy do czynienia z chorobą psychiczną. Może również rozwijać się skrycie, miesiącami, nie budząc podejrzeń najbliższego otoczenia, do czasu gdy nagłe zaostrzenie czy postępująca degradacja sygnalizuje psychozę.
Początek choroby nagły

W tym przypadku uderza nagła zmiana w sposobie zachowywania się. Zaburzone są procesy myślenia, jest niewłaściwa interpretacja faktów i zdarzeń, co rodzi zazwyczaj urojenia odnośnie sądów (najczęściej są to urojenia prześladowcze) oraz halucynacje odnośnie wrażeń (najczęściej są to halucynacje słuchowe). Może być to zachowanie gwałtowne – silne podniecenie z dominującym uczuciem lęku, osłupienie, dziwaczność zachowania czy wypowiedzi, rozkojarzenie, omamy, ucieczka, próby samobójstwa czy samookaleczenia. Może występować nieumiejętność wytłumaczenia przez chorego własnych odmiennych od zwykle mu właściwych zachowań. W przypadku ostrego początku, z silnym wyrażeniem objawów wytwórczych zazwyczaj występuje dobra odpowiedź na leczenie neuroleptykami.
Początek choroby powolny

W tym przypadku chory pozornie się nie zmienił, zachowuje formy towarzyskie, pracuje. Zmianę raczej się wyczuwa niż zauważa. Chory czuje, jakby był z innego świata. Zmiany mogą być bardzo nieznaczne jak częstsze wybuchy "pustego" śmiechu, szukanie samotności, zaniedbywania podstawowych czynności jak higiena, nadmierna pobożność, porzucenie dawnych zainteresowań, obniżenie krytycyzmu itd. W wielu sytuacjach forma i ilość (zaburzenia ilościowo-jakościowe) zmian zachowania chorego jest na tyle wyraźna, że sprawia to wrażenie dziwaczności zaś sam chory nie potrafi podać racjonalnych czynników, które odpowiadałby za te zmiany. W toczącym się procesie chorobowym można zaobserwować u wielu chorych zaburzenia pamięci i nieadekwatność afektu. Występują też zaburzenia w wyrażaniu emocji, wyraźne jest ich spłycenie i zubożenie. Zmiana bywa czasem tak dyskretna, iż epizod schizofreniczny mija niepostrzeżony i dopiero nawrót choroby w zaostrzonej formie po kilku miesiącach, czy nawet latach przypomina otoczeniu, że osoba nie potrafi wyjaśnić swojego dziwnego zachowania w trakcie choroby.
Początek choroby nerwicowy

Istnieją "pseudonerwicowe" formy schizofrenii, w których na pierwszy plan wysuwają się objawy hipochondryczne, neurasteniczne, anankastyczne czy histeryczne. W takim wypadku ciężko odróżnić schizofrenię od nerwicy. Jedynym objawem różniącym te choroby może być poczucie inności i obcości oraz mniej lub bardziej zaznaczona dziwaczność skarg zgłaszanych przez chorego. Oprócz dziwaczności zdarza się, że chory odczuwa wewnętrzną pustkę z zaznaczeniem przewagi objawów negatywnych nad objawami wytwórczymi.

dziurawa_krystynka

chyba w pańskim katolskim miocie

nikike

Mniejsza o to. Od kiedy masz tą małą główke pod nickiem? Nie zauważyłam jej wcześniej.

dziurawa_krystynka

Mam napisane pod Michaelem Cliffordem.

nikike

Lubisz Britney Spears?

dziurawa_krystynka

W dupie mam Brinty.

nikike

Łysego z Brazzersa pewnie też. : *

nikike

Wygogluj sobie i poczytaj.

nikike

I co znalazłeś? Tak w ogóle to muszę Ci powiedzieć że jesteś strasznie tępy. Nie potrafisz napisać niczego inteligentnego. Nie wiem czy poza internetem taki jesteś. Obawiam się że tak. Z takim podejściem nic w życiu nie osiągniesz i dostaniesz po tyłku od innych. Widocznie Lady Gaga zniszczyła Ci psychikę. Nie staraj się naśladywać pana Katedry. Zobacz jaki on jest. Co ma z życia? To jakiś zakompleksiony, pryszczaty grubas lubiący czytać komiksy o superbohaterach. Sporo czytałam o takich upodobaniach. Czyta o bohaterach bo sam nim nie jest. Taki polaczek prostaczek.